30 Νοε 2010

Πρωτοβουλία Κοινοτικών #2

ΓΙΑ να είμαστε και λίγο σοβαροί που λέει κι’ ο αμαξάς, ας δούμε μερικά πράγματα από την ...σωστή γωνία...



Η Μητρόπολη και ο μητροπολίτης, μόνον «αθέμιτο ανταγωνισμό» δεν κάνουν καθ’ ότι είτε μας αρέσει είτε όχι, τους δεχτήκαμε ως ηγέτες της εκκλησίας μας. ΕΙΝΑΙ γεγονός ότι πρώτοι εμείς δημιουργήσαμε τις εκκλησίες μας και αφού τις οργανώσαμε σωστά, ήρθε ...εξ’ ουρανού ο επίσκοπος και ύστερα ο μητροπολίτης ο οποίος σήμερα ...ακούει στο όνομα Σωτήριος, για να μας διαφεντέψει και σε λίγο να ολοκληρώσει την ιδιοκτησιακή του υπόσταση πάνω τους... ΟΛΑ αυτά αφού πρώτα εμείς βάλαμε τον θεμέλιο λίθο της εκκλησίας... ΠΩΣ έγινε η αφαίμαξη των εκκλησιών μας από τους ...πνευματικούς μας πατέρες; Πρώτα με την επιβολή της αναγνώρισης των ομοιόμορφων κανονισμών ως προϋπόθεση διορισμού ιερέως για τις θρησκευτικές ανάγκες μας. Ύστερα με την μαζική παραγωγή Ι. Ναών, ενός δίπλα στον άλλο, (Σωτήριας ...εμπνεύσεως), για την οικονομική εξαθλίωση των πρώτων Κοινοτικών Ναών, και μέσω συστήματος ...σταγόνας να φτάσουμε στην σημερινή εξαθλίωση του Οργανισμού που λέγεται Κοινότητα. ΣΤΑ σχέδια αυτά του Σωτήριου, είναι αλήθεια ότι συνέβαλαν αποφασιστικά και διάφοροι κοινοτικοί ηγέτες. ΚΑΙ μη γνωρίζοντας την παλιότερη ιστορία ας σταθούμε μόνον στην ηγεσία της δεκαΑΙΤΙΑΣ. Ο κ. Μενεγάκης, ως παντοδύναμος, Νέος, Καναδογενημένος, οικονομικά ανεξάρτητος, και Λάκωνας την καταγωγή, έχοντας πίσω του ένα πολυπληθές, και οικονομικά ισχυρό, Λακωνικό στοιχείο της παροικίας, όχι μόνον δεν το χρησιμοποίησε για το καλό της Κοινότητας, αλλά του’ ναντίον το μετέτρεψε σε δύναμη υπέρ του μητροπολίτη.


ΔΙΟΤΙ ήταν αυτός ο οποίος υπέγραψε συμφωνία καταβολής 150.000 $ ως ... «λογία» - να που η κ. Ιουστίνη μας δίδαξε κάτι -, ήταν αυτός που έπεισε τα μέλη να ψηφίσουν την συρρίκνωση της Κοινότητας από «Μητροπολιτικού Τορόντο», σε σκέτο (από γιουβέτσι) «Τορόντο», ώστε ολόκληρο το υπόλοιπο τμήμα της πόλης να του ανήκει... ΚΑΙ βέβαια είναι ο ίδιος ...ηγέτης ο οποίος υπερχρέωσε την Κοινότητα με ένα δυσβάστακτο, για το μικρό βαλάντιό της, ποσό των 12.000.000 $, κτίζοντας το 45% ενός ετοιμόρροπου «κέντρου».! ΚΑΙ το σπουδαιότερο, ΕΦΥΓΕ για «οικογενειακούς λόγους», ακριβώς την ώρα που ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ...


ΤΩΡΑ λέγεται ότι προσπαθεί, μέσω των αντικαταστατών του, να συνεχίσουν την ολοκληρωτική καταστροφή, με ένα ακόμα δυσβάστακτο χρέος των 9.000.000 $ για την αποπεράτωση του ...ετοιμόρροπου.! ΔΕΝ είναι αυτή η ...αμπελοφιλοσοφία της «Πρωτοβουλίας σας», κύριοι της «Πρωτοβουλίας Κοινοτικών Πολιτών»; Βρρρρρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: