23 Οκτ 2010

Λίγα λόγια σε μια Ανοιχτή Επιστολή...

ΛΑΒΑΜΕ μια «ανοιχτή επιστολή» και αναδημοσιεύουμε τις ...σπουδαιότερες επισημάνσεις:


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙ-Δ-ΡΟΜΟ

"Περί-Δ-ρομε
  • Θες να το χοντρύνεις το παιχνίδι; Δε θα σε ακολουθήσουμε στον κατήφορο, αλλά αν συνεχίσεις να χτυπάς κάτω από τη ζώνη θα αναγκαστούμε να κάνουμε το ίδιο."

(σ. π. Δεν αντιλαμβανόμαστε κύριε, τι ενοείτε; Διότι για να χτυπήσεις κάποιον κάτω από τη ζώνη, θα πρέπει να υπάρχει κάτι....)

  • «Πριν συνεχίσεις για «πνεύματα και οινοπνεύματα» ρώτα ένα επώνυμο άτομό σου που επί 10 χρόνια με ψευδώνυμο έχει ψυχιατρική περίθαλψη για να μη φανεί το όνομά του και γίνει πάταγος απανταχού. Εγώ σέβομαι το πρόβλημα τ**, εσύ γιατί δεν το σέβεσαι;»

(σ. π. Μείνε με το «πνεύμα σου και το οινοπνεύμα σου», κι’άσε σε μένα να χειριστώ το άτομό μου, όπως νομίζω καλύτερα. ΕΣΥ, κύριε, δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, και θα σεβαστείς τυχόν προβλήματα άλλων; Πόσο κακό και κολάσιμο αδίκημα μπορεί να είναι μια οποιαδήποτε περίθαλψη, για κάποιον άνθρωπο; ΚΑΙ μόνη η αναφόρά σου αυτή, δεν νομίζεις ότι αποδεικνύει περίτρανα πως ΔΕΝ υπάρχει Τ Ι Π Ο Τ Α κάτω από την ΖΩΝΗ (σου);


  • «Λες να μιλάμε στον αέρα; Λες να μην ξέρουμε την υπόθεση; Σκάσε λοιπόν και κάνε την κριτική σου ως άνθρωπος προς άνθρωπο, για θέματα της παροικίας και του ελληνισμού και για τίποτα άλλο. Σταμάτα να χτυπάς για την προσωπική ζωή, το επάγγελμα κλπ γιατί θα κανουμε κι εμείς το ίδιο με τους συνεργάτες σου που μόνο εσύ τους θεωρείς ανώνυμους, όλοι οι άλλοι τους ξέρουμε (φρόντισαν ο ένας να μας πει γοα τον άλλον!).»

(σ. π. Σίγουρα, ΔΕΝ μιλάτε στον αέρα... Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι ΔΕΝ θα αποκαλύψετε ΠΟΤΕ εκείνη την μεγάλη απάτη μας, με τα εκατομμύρια και τα χρυσαφικά, αλλά ούτε και θα αποκαλύψετε την τοποθεσία του φόνου και την κρύπτη του πτώματος του. Έτσι δεν είναι; Τώρα αν αποκαλύπτετε καθημερινά – τουλάχιστον πριν, το κάνατε επί εβδομαδιαίας βάσεως – μέσω του «ΠερίΒρομου», την κατάντια (σας), μας είναι λίγο δύσκολο να βοηθήσουμε, καθ’ ότι όπως γνωρίζετε περνούμε και μεις δύσκολες ημέρες... ΑΝ θέλετε τον ...σκασμό μας, μπορείτε να τον αποκτήσετε, αρκεί από τη Δευτέρα το πρωί να ασχοληθείτε ΜΟΝΟΝ μεν την εργασία σας... Δηλαδή με την επιστήμη σας και την δημοσιογραφία, αλλά ποτέ ξανά με την ...λιβελογραφία. Σύμφωνοι; Is it a deal?






  • «Σεβάσου τον ανθρώπινο πόνο όπως κάνουμε κι εμείς και χτύπα πάνω από τη ζώνη. Αν συνεχίσεις να χτυπάς κάτω από τη ζώνη θα έχεις την ανάλογη αντίδραση. Και μη νομίζεις ότι δεν ξέρουμε και τα προβλήματα των συνεργατών σου, άσχετα αν ποτέ δε μιλάμε γι’ αυτά. Μη μας προκαλείς με τους ανώνυμους των ανωνύμων σου γιατί σε χρεώνουμε και θα τα γράψουμε όλα μαζί.»

(σ. π. Προσπερνάμε τις μικροαπειλές και λέμε: Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι «σεβόμενοι τον ανθρώπινο πόνο» όπως λέτε – πέρα που εσείς δεν σέβεστε ούτε τον εαυτό σας όπως είπαμε – χτυπάμε πάνω από τη ζώνη. Και αν υποθέσουμε ότι αυτό το πράμα σπάσει, τι θα συμβεί; Πιστεύεις ότι θα γεμίσει ο τόπος πνεύμα; Όχι, αγαπητέ μου! Σκατά και άλλα ...πνευματικά υγρά θα ξεχυθούν τριγύρω...)

  • «Που ελπίζουμε να μην το κάνουμε ποτέ γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μας.»

(Όλοι μας έχουμε και καλό χαρακτήρα. Ας τον ανακαλύψουμε, λοιπόν... )

Δεν υπάρχουν σχόλια: