20 Οκτ 2010

Δια βίου υποθήκη 50.000$

ΙΔΟΥ και η συνέχεια του ...συλλογισμού:

«Η Ελληνική Κοινότητα, για την οικονομία της συζήτησης (σ. π. Αν της κάνατε και κάποια οικονομία στα τυπογραφικά και διαφημιστικά της, θα ’ταν λίγο καλλίτερα, νομίζω..), σας λέμε ότι αυτή τη στιγμή έχει υποθηκεύσει την περιουσία της και χρωστάει 10 εκατομμύρια. Αν υποθέσουμε ότι πήραμε τα 4, τα άλλα 6 ποιος θα τα πληρώσει;»


(σ. π. Εδώ έχουμε κάποιο πρόβλημα να αντιληφθούμε γιατί μένουν ως χρέος 6 εκατ. δολάρια, αφού τα 4 δεν θα πάνε στην Τράπεζα αλλά στην εξόφληση των 3 εκατ. κυβερνητικών επιχορηγήσεων και το 1 για τα λοιπά έξοδα.... Άρα η υποθήκη θα παραμείνει στα 10 κ. Κρανιά, έτσι δεν είναι; Όσο για το ερώτημά σας ποιος θα πληρώσει τα 6 (στην πραγματικότητα 10), η απάντηση είναι: Αυτοί που υπερχρέωσαν την Κοινότητα, γνωρίζοντας πως δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στα αυξημένα οικονομικά βάρη. Έτσι δεν είναι;)
ΚΑΙ συνεχίζει ο ...συλλογισμός του:
«Μας μένει λοιπόν μια δια βίου υποθήκη γύρω στις $50.000 δολάρια τον μήνα που θα μας οδηγήσει σίγουρα στην χρεοκοπία. Με λίγα λόγια ή σήμερα ή σε δυο τρία χρόνια από σήμερα μάλλον προς τα εκεί βαδίζουμε.»


(σ. π. ΠΕΡΑ του ότι η δόση της υποθήκης είναι ήδη στο ύψος των 80.000 $, και με το νέο δάνειο θα φτάσει στις 130.000 $, ώστε η χρεοκοπία την οποία αναφέρεσθε θα έλθει πολύ γρηγορότερα... ΑΛΛΑ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι: Όταν ο κ. Μενεγάκης ανέβαζε το χρέος μέρα με τη μέρα στα ΔΕΚΑ εκατομμύρια, εσείς δεν βλέπατε τίποτα; Πού είσαστε να τον ελέγξετε ως τέταρτη ...εξουσία; Τώρα τα είδατε όλα κ. Κρανιά; Και μάλιστα αναρωτιέστε, αν «μπήκαμε ή μας έριξαν στα βαθιά νερά»; ΠΩΣ μπήκαμε κ. Κρανιά; Μήπως μας ρώτησαν για την ταχεία άνοδο του χρέους; Ή μήπως μας ρώτησαν για την δυσβάστακτη υποθήκη; Αυτά είναι αστεία πράγματα κ. εκδότα μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: