9 Οκτ 2010

Αρχή άνδρα δείκνυσι (;)

ΜΕ τον Ελληνοκαναδό βουλευτή κ. Καρύγιαννη, θα λέγαμε ότι οι σχέσεις μας είναι μάλλον κακές... Το «πρόβλημα» ...δικό μας!

Διαβάζοντας όμως το Τηλεσκόπιο του κ. Κρανιά, αναγκαζόμαστε να πάρουμε μια κάποια θέση, για δεοντολογικούς και μόνον λόγους...

Ο κ. Δημήτρης Καρύγιαννης, είναι εκλεγμένος από Καναδούς πολίτες, τους οποίους εκπροσωπεί στο καναδικό κοινοβούλιο.( Δεν νομίζω, ότι οι κινέζικης καταγωγής συμπολίτες μας είναι λίγο ...κατώτεροι από άλλους, άλλης φυλετικής καταγωγής, όπως ειρωνικά προσπαθείτε να πείτε...)

ΩΣ βουλευτής, λοιπόν, ο κ. Καρύγιαννης, έχει όχι μόνον απόλυτο δικαίωμα αλλά υποχρέωση, θα λέγαμε, να εκφράζει τις όποιες απόψεις του, δημόσια.

ΟΙ κατά την γνώμη σας «γκάφες ολκής», ίσως για εκείνον να είναι οι επιτυχίες της βουλευτικής του σταδιοδρομίας. Διότι ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού, θα πρέπει να διαφωνήσει και με τον πρωθυπουργό της χώρας του, όταν πιστεύει ότι αδικεί κατάφωρα το σύνολον ή μέρος του λαού της χώρας αυτής. (Το λεξιλόγιο ενός βουλευτή, δεν είστε ο καταλληλότερος κ. Κρανιά να του το υποδείξετε...)

ΚΑΙ τώρα στο ζουμί:

Δεν ήμασταν παρόντες ώστε να αντιληφθούμε εναντίον ποιου ...τύπου, καταφέρθηκε ο κ. Καρύγιαννης. Κατά του «Τύπου» γενικά ή κατά του «Ελληνικού Τύπου»; Διότι τύποι υποθέτω ότι υπήρχαν ...αμέτρητοι, όπως συνήθως σε παρόμοιες συναθροίσεις...

ΑΝ η επίθεσή του ήταν κατά του δικού σας «Τύπου», σας συμμεριζόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Νομίζουμε ότι ήσασταν οι πρώτοι που βάλατε εναντίον του, ως τέταρτη εξουσία, κάποιες παλιότερες και καλλίτερες για σας εποχές, οπότε τώρα (σας) επιστρέφει απλώς τα ...ρέστα. Ο κ. Καρύγιαννης είναι καλός στους ...λογαριασμούς του, τόσο με τους πρωθυπουργούς, όσο και με τους ...«τύπους» ή «Τύπους».!

ΚΑΙ κάτι άλλο. Ο κ. Κρανιάς γράφει κατά του ελληνοκαναδού βουλευτή και κάτι που μάλλον δεν το ...πρόσεξε:

  • «Προσβάλει κατά κύριο λόγο τον οικοδεσπότη που τον κάλεσε και τον φιλοξενεί και δεύτερον υποβιβάζει τον εαυτόν του σε κατινίστικες κουβέντες που δεν ταιριάζουν σε έναν ομοσπονδιακό βουλευτή»
(σ. π. Αυτά λέγαμε όλοι κ. Κρανιά, μηδέ υμών εξαιρουμένων, όταν κάποια ομογενής, "ομογενειακή βουλευτής", απευθυνόμενη στον κ. γενικό του είπε ότι δεν μιλάει με κατινίτσες... Πολύ κακή η συμπεριφορά της ομογενούς, αλλά κάκιστη κατά τη γνώμη μας η δική σας αναφορά «σε κατινίστικες κουβέντες» του κ. Καρύγιαννη... Η ομογενής μας, κ. Κρανιά, είναι άτομο με ειδικά προσόντα. Εσείς;)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ "ΚΑΤΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ" Ο κ. ΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟΥΛΗ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗς ΣΤΗΛΗΣ ΤΟΥΣ "ΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ" ΣΤΟΝ "ΤΥΠΟ" ΠΟΥ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ. ΤΕΛΙΚΑ "ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ" ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΙΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ.
ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΙΝΑΙ "ΓΚΑΦΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΛΚΗΣ" ΤΟΥ κ. ΚΡΑΝΙΑ.
ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ, ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ, ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.

ΣΑΣ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ
ΦΑΙΔΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Δυστηχώς, αυτό το μπλόγκ είναι αισθητό παράδειγμα στο τί είναι λάθος με τους απανταχού Έλληνες: δεν θέλουμε να δουλέψουμε για το κοινό συμφέρον και να δούμε τα καλά κάθε υποθέσεως, αλλά αρθρώνουμε την βαθειά πικρία, μίσος και - κατα κάποιον τρόπο - αδιαφορία για το μέλλον.
Σχετικά με το μπλόγκ αυτό: εμείς, που βλέπουμε τα σχόλια, λέμε "α, καλά τα λέει ο Περίδρομος!", αλλά ούτε ερευνούμε τα στοιχεία, ούτε κάνουμε τίποτα ν'αλλάξει το μέλλον. Το μπλόγκ έχει γίνει "κινητό καφενείο" (έναν έπαινο που δεν πρόκειται να το αφαιρέσουν από τον κ. Περίδρομο - έστω για τη παρούσα στιγμή). Γι'αυτό και περιμένουμε τον άλλον ή την άλλη να μας αλλάξει κατεύθυνση - και εμείς περιμένουμε....
Ο κ. Περίδρομος (όποιος είναι, ας είναι καλά) ας συνεχίσει να γράφει, εφ'όσον το επιθυμεί. Δικαιωμά του να γράφει (που μερικές φορές λέγει και αλήθειες που τα λέμε εμείς μόνο όταν πίνουμε το καφεδάκι μας, και δεν έχουμε το θάρρος να τα πούμε δημοσίως).
Όμως, εμείς, σαν ομογενείς, ας σταματήσουμε να διαβάζουμε τα αρνητικά. Ο άνθρωπος που σκέπτεται αρνητικά, πάντα μένει στην απελπισία. Όσο διαβάζουμε αρνητικά σχόλια, τόσο χρόνο χάνουμε ώστε να φέρουμε μία αλλαγή.
Πρώτα τα "Κεντρίσματα" (ο μόνος λόγος που έπαιρνε ο κόσμος την "Εβδομάδα"), τώρα ο Περίδρομος...αύριο; Τίποτα - διότι τα παιδιά μας δεν θα θέλουν να ακούν αρνητικά σχόλια.
Ας κάνουμε κάτι για τον Ελληνισμό της πόλης μας και ας αφήσουμε τις 'γκρίνιες' για τους "γκρινιάριδες".
Οι Έλληνες είναι λεβέντες, όχι γκρινιάριδες.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

Στον "Παλμο της Παροικιας" στον "τΥΠΟ" σελιδα 15 γραφει ο Μακης σχετικα με την εκδηλωση της Βεργινας ..."τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας εκπροσώπησε ο Μάκης Ανδρικόπουλος.." βεβαια ολοι γνωριζουμε οτι τον πΡΟΕΔΡΟ της ΕΚΤ αντιπροσωπευει ο υπευθυνος δημοσιων σχεσεων, που ειναι ο κ. Γαλιατσος, και αυτος αντιπροσωπευε την ΕΚΤ οταν σαν ανθρωπος του Μενεγακη ειχε τοποθετηθει στη θεση αυτη και συμπεριφερονταν κοσμια προς εκεινον. Μολις ομως ο Γαλιατσος σηκωσε το παραστημα στο πρωτο μποι της Λακωνιας τον Κώστα τον μεγαλο, τοτε εκεινος εκανε νοημα στον αλλο Λακωνα το μικρο (το λακωνιζειν εστιν φιλοσοφειν) και εκεινος επραξε τα δεοντα (ας μην τα επρατε και κουνια που τον κουναγε).
Ας αναμείνουμε τώρα πότε ο μικρός θα σηκώσει μπόι για να πάρει την άγουσα προς Γκέκα οδόν και να δεί τι οχετό θα εισπράξει απο το συγκρότημα.

Οψώμεθα

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ ΔΙΕΡΥΓΝΥΕ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΑΠΕΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ κ. ΠΡΟΞΕΝΟ "ΚΑΤΙΝΙΤΣΑ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΑΡΤΥΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ. ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΔΙΩΧΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο κ. ΚΡΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΟΥΡΕ ΤΑ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
Ο ΙΔΙΟΣ ΤΩΡΑ ΒΑΖΕΙ ΕΝ ΓΡΑΠΤΩ, ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ, ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΤΟΥΝ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΗ ΑΥΤΟΝ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΊΝΕΙ; ΑΣ ΠΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΞΙΤΞΗΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΩΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΜΗΠΩς ΚΑΙ ΕΞΙΛΕΩΘΕΙ.

ΑΥΤΑ