3 Ιουν 2010

Η γίδα και η Γκλίτσα...

  • Η Γίδα όταν θέλει ξύλο, ξύνεται στην γκλίτσα του Τσοπάνη...
Ο "ΠερίΒρομος", συνηθισμένος από τα χαστούκια, νιώθει (και είναι;) ανύπαρκτος όταν δεν ασχολούνται μαζί του. Ειδικά όταν ως "περίδρομος" τον βάλαμε σε ...καραντίνα, καθ' ότι δεν άξιζε τον κόπο για διάλογο με ...μωρά, άρχισε να τσιγκλάει λίγο παραπάνω με τις γνωστές του ...αλαλιές. ΑΦΟΥ, λοιπόν, ...μπήκαμε στο χορό, "σπάζοντας" τον αποκλεισμό του με κείνες τις "κορώνες" του, περί "Των Ελλήνων οι Κοινότητες, φτιάχνουν άλλους γαλαξίες", πρέπει να τον ...χορέψουμε ολ δε γουέϊ... Με άρθρο του και τίτλο "Δεν ξέρει πως να βοηθήσει..ο "Περίδρομος", προσπαθούν να μας ειρωνευτούν οι φουκαράδες, λέγοντας πως:
  • "Οι κύριοι του "Περίδρομου' δεν ξέρουν τι να κάνουν για να βοηθήσουν την Κοινότητα στη δύσκολη στιγμή που βρέθηκε Τι τα "ψάλλουν" στον Κρανιά και στον Κουτίνα του "Τύπου" για τις ασυναρτησίες που γράφουν, τι περνάνε από κόσκινο το Σκλάβο (που στο κάτω-κάτω του Περίδρομου του προσφέρει "έντυπη" υποστήριξη), τι "βάζουν λόγια" στους πατριώτες της παροικίας "νομιμοποιώντας" αυτά που λέει το "ράδιο αρβύλα" (κανείς δεν θέλει δήθεν να βοηθήσει οικονομικά την Κοινότητα). Οι άνθρωποι του "Περίδρομου" έχουν βαλθεί να τη βοηθήσουν την άμοιρη Κοινότητα, πάσι θυσία, με τον ιδιαίτερο τρόπο τους."
( σ. π. Οι άνθρωποι του "περίδρομου", σίγουρα ξέρουν και μετουσιώνουν σε πράξη τη βοήθειά τους προς την Κοινότητα... Αλίμονο σε 'κείνους που μόνον παίρνουν από αυτή, είτε μέσω καταχωρήσεων, είτε μέσω τυπογραφικών ή ακόμα μέσω μεταφράσεων...Όταν το υπόλοιπο μόνον ξεπερνά τις 20 ή 30 χιλ. $, αντιλαμβάνεται κάθε καλόπιστος άνθρωπος, πόσα θα πρέπει να έχουν εκταμιευθεί.. Τόσο στον κ. Κρανιά όσο και στον κ. Κουτίνα έγιναν κάποια σχόλια στα ...σχόλιά τους. Αν δεν αρέσουν, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις αντιρρήσεις τους και να διορθώσουμε. Τόσο η "εβδομάδα" όσο και ο εκδότης της κ. Σκλάβος, έχουν την διακριτική ευχέρεια του χώρου και του χρόνου να απαντήσουν ή όχι σε ότι τους ενοχλεί ή, έστω, τους αδικεί ! Οι ομογενείς "πατριώτες", δεν είναι "ράδιο αρβύλα" αγαπητοί μας, αλλά οι μόνοι γνήσιοι κοινοτικοί συμπάροικοι οι οποίοι συμπάσχουν για την κατάσταση στην οποία έφτασε ο οργανισμός τους, εξ' αιτίας των απερίσκεπτων (ή και ηθελημένων;) ενεργειών των διοικούντων επί 10 και πλέον χρόνια την Κοινότητα και Υμών ως ...αβανταδόρων.. Σε κάποιο άλλο σημείο, αναφέρονται στην πλάκα που κάναμε ότι δήθεν η μόνη λύση για την Κοινότητα είναι να πάει στο Σωτήριο, ο οποίος όμως την θέλει ξεχρεωμένη.!! Και γιαυτό ρε παιδιά, ότι δηλαδή εσείς δεν καταλαβαίνετε την πλάκα, εμείς φταίμε; Έλεος, πια... Και βέβαια "η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως", αλλά όχι για σας... Είστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως, ούτως ή άλλως. Μία και μοναδική πρόβλεψη κάναμε ότι οι απλήρωτοι καθυστερημένοι λογαριασμοί της Κοινότητας ήταν 700.000, όταν όλοι μίλαγαν για 350.000, και τελικά δια στόματος κ. Γκέκα ήταν την ίδια εποχή 675.000 ! Αυτή κι' αν είναι διάψευση...
  • Αλλά τι καθόμαστε και λέμε τώρα... και σε ποιόν; Αμήν !

Δεν υπάρχουν σχόλια: