5 Ιουλ 2010

Τα "blogs" κι' εσείς...

ΜΕ τίτλο "Τα παροικιακά "blogs" κι εμείς", ο εκδότης (;) του "Ε. Τ." απευθύνεται στο αναγνωστικό του κοινό, (όπως έχει κάθε δικαίωμα) πληροφορώντας το "ότι η στήλη, (Τηλεσκόπιο) δηλαδή προσωπικά εμείς, ουδεμία σχέση είχαμε και έχουμε με οποιοδήποτε παροικιακό "blog"." Δεν γνωρίζουμε - και ίσως δεν μας ενδιαφέρει - γιατί τόση σπουδή στην αποποίηση κάθε σχέσης του με το ένα τουλάχιστο blog, αφού οι ...κατασκευαστές του είναι υψηλά ιστάμενοι συνεργάτες της εφημερίδας του... Οι συνεργάτες του είναι μεγάλα παιδιά, με πτυχίο ο ένας, στο κατώφλι του Ντιντακτορικού του ο άλλος, ότι θέλουν μπορούν να κάνουν με την τεχνολογία... Το ότι τους πρόβαλε κάποιες φορές, (από τη στήλη του) ..."απειλώντας" τους αντίπαλους μπλογκατζιδες, πως θα βρουν το μπελά τους με τον "ΠερίΒρομο" που βγήκε σεργιάνι, δεν έχει και μεγάλη σημασία... (Δεν αντιλαμβανόμεθα τα περί εντύπου το οποίο "θα βρει την κατάλληλη απάντηση εκεί που πρέπει", αλλά ας είναι. Το προσπερνάμε...) Και τώρα λίγα μαθήματα ...γραφολογίας, στους μπλογκατζίδες: "σύμφωνα με τους γραφολόγους η γραφή τους απεικονίζουν την ψυχή τους"(γραφή τους - ψυχή τους, κάνουν και ...ρήμα!!! ) Δηλαδή, πάσα του γραφολόγου στον ψυχίατρο; Στη συνέχεια ο κ. Κρανιάς, αντιγράφοντας τον αρχισυντάκτη του, (και όχι μόνο...) προσπαθεί να (μας) πει:
  • "Αφήστε τον αλληλοσπαραγμό και ασχοληθείτε με προοδευτικές ιδέες. Η ταχύτητα με την οποία παρακολουθούμε την διαδρομή μιας ιδέας ή ανακαλύπτουμε νέες πλευρές ενός προβλήματος έχει αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο."

(σ. π. ΟΛΑ έχουν την εξήγησή τους... Ψάχνω ο δυστυχής, τόσο καιρό, να ...καταλάβω, γιατί δεν "καταλαβαίνω" πολλά από τα γραπτά κείμενα των συντακτών του "Ελληνικού Τύπου".... Έπρεπε να διαβάσω το παραπάνω ...τσιτάτο του κ. Κρανιά για να αντιληφθώ επιτέλους τι συμβαίνει... Συνεχίστε το τροπάρι σας, αγαπητοί μου και μην ...ψάχνετε να βρείτε "γιατί χαμογελάει ο κόσμος πατέρα;"... Περισσότερες λεπτομέρειες δεν γίνεται, καθ' ότι με σέβομαι...)

Μάλιστα, αγαπητέ κ. Κρανιά, όπως σωστά λέτε: "Το γραπτό αποτυπώνει τον χαρακτήρα, την ιδιοσυγκρασία, τα ταλέντα, (και τα ατάλαντα, θα έλεγα εγώ, αν μου το επιτρέπετε....) τις ατέλειες ενός ανθρώπου."

ΤΕΛΟΣ, ειλικρινά σας λέμε, κ. Κρανιά, ΔΕΝ σας αναγνωρίζουμε το ...ταλέντο να κρίνετε αν υπάρχει ταλέντο στα γραπτά (μας-σας) τους... Τιμή μας να χάσουμε και τους υπόλοιπους, λίγους υποθέτω, αναγνώστες μας, ώστε να πάμε και καμιά βόλτα στην παραλία... Αν ήταν ευεργετική η καλόπιστη κριτική μας, θα είχατε αδράξει την ευκαιρία, για ευεργεσία, αλλά ...μπα!

1 σχόλιο:

ο peridromos είπε...

Ερώτηση:
Εσύ κ. ανώνυμε, θα δημοσίευες ένα τέτοιο "σχόλιο" σε δικό σου "blog";
Περιμένω την απάντησή σου...