17 Ιουλ 2010

Πάντα, γύρο από το ταμείο;

ΟΛΕΣ οι παροικιακές οργανώσεις, άλλες λίγο κι' άλλες πολύ, διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις, άλλες χωρίς κέρδος και άλλες με σκοπό το κέρδος.

ΣΤΙΣ κερδοσκοπικές διοργανώσεις, βλέπουμε, σχεδόν πάντα, τα ίδια πρόσωπα να περιτριγυρνούν τους χώρους συλλογής των χρημάτων... Τα ίδια κάθε φορά άτομα κόβουν τα εισιτήρια εισόδου, μαζεύοντας το παραδάκι, οι ίδιοι άνθρωποι συγκεντρώνουν κάθε φορά και καταμετρούν τα χρήματα... Λες και είναι οι μόνοι που γνωρίζουν από νούμερα και κ α ν έ ν α ς άλλος!

ΛΕΓΕΤΑΙ ότι τα δυο μεγάλα έργα της Κοινότητας, τα διαχειρίστηκε οικονομικά το ίδιο και το αυτό πρόσωπο... Γ ι α τ ί; Ήταν τόσο πετυχημένος στα προσωπικά του οικονομικά, ώστε να διαχειριστεί με επιτυχία και τα του οργανισμού;

ΣΤΟ τελευταίο πανηγύρι του αϊΓιάννη, για παράδειγμα, επιστρατεύτηκαν άτομα τα οποία, ενώ έφυγαν σαν τα ποντίκια από την κοινοτική διοίκηση, ανέλαβαν την καταμέτρηση των εισπράξεων, με την συμπαράσταση κάποιων ...κολλητών τους (και) στο σημερινό Δ. Συμβούλιο.

ΚΑΙ βέβαια ηοι πράξεις αυτές δεν προδικάζουν κάτι το μεμπτό, αλλά, να, πως να το κάνουμε βρε παιδί μου, δεν φαίνεται και τόσο ...καλό. Χτυπάει κάπως άσχημα στο μάτι του άλλου, όταν βλέπει τους ίδιους ανθρώπους (την ίδια κλίκα λένε μερικοί) να βρίσκονται πάνω και δίπλα από τον ..."καρπό" και μόνο.!

ΤΟ ίδιο σχεδόν γίνεται και με τις προεδρίες των εκκλησιαστικών συμβουλίων... Με τίποτα δεν θέλουν να χάσουν τη θέση αυτή, κάποιοι ομογενείς, οι οποίοι ΔΕΝ φημίζονται και πολύ για την ...θρησκευτικότητά τους ! Αντί λοιπόν να έχουμε έλλειψη εκδήλωσης ενδιαφέροντος - για κάποιες τέτοιες θέσεις - ώστε να αποφύγουν με κάθε τρόπο τους, τυχόν εις βάρος τους, ψιθύρους, οι άνθρωποι σκοτώνονται για αυτές...

ΘΑ επανέλθουμε εν καιρώ, καθ' ότι ο κόσμος βουίζει και μεις ...αγοράζομεν αγρόν.!

Δεν υπάρχουν σχόλια: