2 Ιουλ 2010

Καβάλισε το "λόφο" και βρήκε το ...καλάμι

Με ένα ακόμα ...βαρίγδουπο "φιλοσοφικό" θέμα καταπιάνεται, (κατεβαίνοντας από το λόφο ή το καλάμι), ο κ. "ΠερίΒρομος" της παροικίας... Γράφει, λοιπόν:
  • "Η κρίση στην Ελληνική Κοινότητα δείχνει κάτι μεγαλύτερο και βαθύτερο στην παροικία" δήλωσε νέο σχετικά μέλος της Κοινότητας που ασχολείται με τα παροικιακά. "Δεν είναι τόσο το οικονομικό βάρος, η διαδοχή ηγετικού προφίλ, ή η κρίση αξιών. Οι έλληνες στην παροικία, έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Δεν έχουν κίνητρα. Κάποτε οι γονείς μας ήθελαν να μας σπουδάσουν, να διατηρήσουν τον ελληνισμό και να γυρίσουν κάποτε στην Ελλάδα. Τώρα εμείς πού να γυρίσουμε;"

(σ. π. Γιατί βρε λεβέντη (ή λεβέντες) μου; Τι έχετε κατά νου σας πως μπορεί να είναι αυτό το "κάτι μεγαλύτερο και βαθύτερο στην παροικία"; Διότι με σας που μπλέξαμε, θέλουμε ή όχι, ο νους μας πάει σε ...διάφορα κακά (για μας) πράγματα. ...Ξεκαθαρίστε επί τέλους κάποιες ..."σκέψεις σας"! Τι σχέση έχει "το οικονομικό βάρος", "η διαδοχή(!) ηγετικού ...προφίλ" και "η κρίση αξιών" της Κοινότητας, ώστε "να χάσουμε τον προσανατολισμό μας"; Ποιον προσανατολισμό χάσαμε βρε τενεκέδες; Σεις προσωπικά χάσατε το βηματισμό σας και δεν ξέρετε αν πάτε ή αν έρχεστε... Συμπράξατε ...τα μάλα στην διάλυση του οργανισμού, αποσιωπώντας τα πάντα περί αυτόν, και μιλάτε τώρα, ξεδιάντροπα, για "ηγετικό προφίλ" και "κρίση αξιών"; Ποια ηγεσία βρε, με λίγο μυαλό θα χρέωνε την Κοινότητα με 12 εκατομμύρια, για να ανοίξει μια μαύρη τρύπα να πετάμε, ως τόκους, τα έσοδά της από το κεράκι της γριάς μάνας μας; Και από τα οποία έσοδα λάβατε κι' εσείς το ανάλογο μερίδιο, έστω κι' αν ήταν κατά τι ...μικρότερο από το της "Εβδομάδος"!)

Και συνεχίζει το ...φιλοσοφικό του κατασκεύασμα:

  • "Κάτι θέλει να πει αυτό το παιδί. Σκεφτείτε το. Οι νέοι μας δεν ξέρουν σε ποια πατρίδα να γυρίσουν. Γεννημένοι στον Καναδά, βλέπουν μια Ελλάδα να αυτοκαταστρέφεται, και μας εδώ στην παροικία να τρώμε τις σάρκες μας. Ποια να είναι η πατρίδα τους;"

(σ. π. Γιατί πρέπει "να γυρίσουν" σε πατρίδα οι νέοι μας μπρε λεβέντη, αφού εδώ γεννήθηκαν.. Γυρίζεις κάπου από όπου δεν έφυγες, ή έστω όπου δεν υπήρξες ποτέ; Τι πιο απλό από του να μείνουν εδώ όπου γεννήθηκαν, ή να διαλέξουν τη μετανάστευση σε όποια χώρα οι ίδιοι νομίσουν ότι τους εκφράζει και τους ...δέχεται.! Όσο για τις σάρκες σας τι να πω; Τα είπατε μόνοι σας στον "Ε. Τ.", όπου, μαλώνατε επί εβδομάδες γιατί δεν "φάγατε" από την Κοινότητα τόσες "σάρκες" της, όσες έφαγε ο συνάδελφός σας!!! )

Δεν υπάρχουν σχόλια: