24 Ιουλ 2010

"Μάνα γιατί με γέννησες;"

ΜΕ έναν παρόμοιο τίτλο, "Γιατί το έκανες αυτό;", ο κ. Τάσος Θεοδωρίδης, αρχισυντάκτης του "Ε. Τ.", απευθύνει ανοιχτή επιστολή (ή κάτι παρόμοιο), προς τον π. π. της Κοινότητας κ. Γιώργο Γκέκα, με θέμα την παραίτησή του από τη θέση αυτή.
  • Επειδή το περιεχόμενο του κειμένου αυτού, χρίζει περαιτέρω ψυχιατρικής, ή έστω ψυχαναλυτικής έρευνας, θα σταθώ για τώρα μόνο σε δυο ...πράματα:
Στο "Αίσθημα ντροπής", και την "Ανευθυνότητα"...
  • "Αίσθημα ντροπής: Ντροπιάσατε όχι μόνο την "ομάδα" που σας υποστήριξε στις πρόσφατες εκλογές αλλά όλα τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας που σας υποστήριξαν με την ψήφο τους ή με ηθική συμπαράσταση"...
(σ. π. Ποιος ρε παλιοτενεκέ ξεγάνωτε, Ντρόπιασε την ομάδα; Ποιος υποστήριξε ποιόν, βρε ξεδιάντροπε, στις πρόσφατες εκλογές; Ποιος έλαβε τους περισσότερους σταυρούς, στον πίνακα των εκλεγμένων; Δεν ντρέπεσαι να μιλάς εσύ για ..."αίσθημα ντροπής", και να απευθύνεσαι μάλιστα στον κ. Γκέκα, ο οποίος είναι ο μόνος που τόλμησε να σηκώσει το ανάστημά του κατά της δεκαετούς κοινοτικής διοίκησης και να καταγγείλει μεθοδεύσεις αδιαφάνειας του δικού του συμβουλίου;)
  • "Ανευθυνότητα: Τελευταίο αλλά σημαντικό, θα πρέπει να θεωρηθείτε ηθικά υπεύθυνος που καταστήσατε το Δ. Συμβούλιο αδύναμο να καταφέρει να πετύχει τους κοινούς στόχους που όλοι μαζί θέσατε για το άμεσο μέλλον."
( σ. π. Ηθικά υπεύθυνος ο κ. Γκέκας; Τόσο εύκολα αδυνατεί ένα Δ. Συμβούλιο το οποίο θέλει να ποδηγετήσει τον πρόεδρό του, κάνοντάς τον πιόνι του δικού του παιχνιδιού; Και ακόμα, αν πέτυχε να καταστήσει το Συμβούλιό του αδύναμο, μήπως ο ίδιος είναι πολύ δυνατός, άρα και Ι Κ Α Ν Ο Σ ; Οπότε μόνο τέτοιους χαρακτηρισμούς δεν δικαιούσθε - τουλάχιστον εσείς - να του αποδίδετε; Κρατείστε λοιπόν την "ντροπή" την "ανευθυνότητα" και την "ανηθικότητα" για λογαριασμό σας, κ. αρχί-συντάκτη της Τζιάς και των "γλυκογάλανων" νερών της...)

Υ. Γ. Με πρώτη ευκαιρία θα επανέλθουμε στο θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: