30 Ιουλ 2010

1.250.000 ...υπηρεσίες μαϊμού !

ΜΠΗΚΑΜΕ στον πειρασμό να δημοσιεύσουμε τον κατάλογο των 22 υπηρεσιών τις οποίες προσφέρει η Μητρόπολη στους Ελληνορθόδοξους Καναδούς:

1. Στέγες απόρων, 2. Στέγες ηλικιωμένων,
(σ. π. Τα προσφέρει ο Καναδάς απλόχερα, υποθέτω, εκτός κι' αν σας βοηθά γιαυτό, ώστε να κερδίζετε και κάτι τι.)

3. Γραφείο Ελληνικής Παιδείας υπεύθυνο για ολόκληρο τον Καναδά,
(σ. π. Αυτό κι'αν ...προσφέρει πραγματικό έργο, εκτός του ότι οι συντελεστές του είναι μη αμειβόμενοι... Και βέβαια δεν γνωρίζουμε την προσφορά του στις Κοινότητες Τορόντο - Μόντρεαλ, από όπου ζητάτε 160.000 $ την κάθε μια.!)

4. Βρεφονηπιακοί σταθμοί,
(σ. π. Και δω ο Καναδάς μεριμνά για την περίπτωσή σας, αγαπητέ μου, ώστε να μη χρειάζεται η δική σας παρουσία, με ξένα κόλλυβα...)

5. Ημερήσια σχολεία,
(σ. π. Με ακριβοπληρωμένα δίδακτρα από τους γονείς των παιδιών απ' ότι γνωρίζουμε...)

6. Διαδικτυακό πρόγραμμα
7. Ιστοσελίδα
(σ. π. Αυτά κι' αν κοστίζουν..!)

8. Διεκκλησιαστικές σχέσεις
(σ. π. Εδώ  πράγματι τα έξοδα θα πρέπει να είναι ...αρκετά, καθ' όσον το θέμα αφορά, σχεδόν στο σύνολό του, το ελληνορθόδοξο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της "Αγιoτάτης" Μητροπόλεως Τορόντο-Καναδά!)

9. Βιβλιοθήκη (10.000 τόμοι)
(σ. π. Ουρές θα σχηματίζονται, υποθέτω, καθημερινά έξω από αυτή για να δανειστούν ή να διαβάσουν κάποιους τόμους... Αυτό το γνωρίζω από τις καναδικές βιβλιοθήκες με ελληνικά βιβλία...!)

10. Φιλανθρωπία για όλο τον Καναδά
(σ. π. Ο Καναδάς δεν χρειάζεται ...φιλανθρωπία, είναι από μόνος του φιλάνθρωπος)

11. Θερινές κατασκηνώσεις
( Το παραβλέπω...)

12. Ληξιαρχείο
(σ. π. Όπως είπαμε και χθες, είναι η μόνη, (έστω και αχρείαστη) υπηρεσία που προσφέρετε στις Κοινότητές μας...

13. Θρησκευτική Παιδεία
(σ. π. Δεν πιστεύω να πληρώνονται ο κ. και η κ. Πολυδούλη για το έργο τους αυτό!!!)

14. Σχολή Βυζαντινής Μουσικής (για την κατάρτιση ιεροψαλτών)
(σ. π. Χρόνια τώρα ο κ. Δ. Σελιώτης, ψάχνει με ανακοινώσεις του στις εφημερίδες για κάποιον ιεροψάλτη, αλλά ...ΝΕΜΑ. Γιατί;)

15. Κοινωνικές Υπηρεσίες
(σ. π. Τις παρέχει η Χώρα αφειδώς, νομίζω, κι' εσείς με το αζημίωτο, υποθέτω, ειδικά με την περίπτωση των ...ξυλοδαρμένων γυναικών, όπως όλοι γνωρίζουμε).

16. Θεολογική Ακαδημία.
( σ. π. Τα είπαμε και χθες. Ένας παπάς το χρόνο! Μας πέφτει λίγο ακριβούτσικος, τι να κάνουμε;)

17. Διεύθυνση Νεολαίας.
(σ. π. Εδώ επίσης, το κόστος θα πρέπει να είναι δυσβάστακτο... Σφίξτε λίγο το χέρι σας!)

18. Υποτροφίες.
(σ. π. Τα διακοσάρια ή τα πεντακοσάρικα δεν βοηθούν κανέναν άλλο, εκτός την αυτοπροβολή σας αγαπητέ μου, όπως λέτε και σεις...)

19. Εσωτερική και Εξωτερική Ιεραποστολή
( σ. π. Δηλαδή, εντός - εκτός και επί τα αυτά, που λένε;)

20. Μηνιαία Ορθόδοξη εφημερίδα (16.000 αντίτυπα)
(σ. π. Πολλά τα αντίτυπα, αλλά πολλές και οι φωτογραφίες, τόσο οι δικές σας όσο και των παρατρεχάμενών σας. Και ιδιαίτερα των ...παιδιών (Μενεγάκης - Γερονικολός οι οποίοι σας ακούμπαγαν τις 160.000 και με γράμμα επίσημο... Όχι σαν αυτό το ...παλιόπαιδο του Μόντρεαλ που θέλει λέει να αποφασίσει η Γ. Συνέλευση.! Τι πράματα είναι αυτά; Ζήτησε ποτέ τέτοια απόφαση ο Μενεγάκης;)

21. Εβδομαδιαίο Τηλεοπτικό Πρόγραμμα που μεταδίδεται σε ολόκληρο τον Καναδά ( Το διαδικτυακό πρόγραμμα, την ιστοσελίδα και το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Μητρόπολης, παρακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ετησίως).
(σ. π. Πέρα του ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες επιδέχονται κάποιο ερωτηματικό, τα έξοδά τους δεν θα πρέπει να είναι τρομακτικά, καθ' ότι το ζεύγος Μανιατάκου μάλλον δεν θα πρέπει να χρεώνει τέτοιες εκπομπές σας...)

22. Και πάνω από όλα, η Μητρόπολη, ετησίως βοηθεί με αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

( ΓΙΑΤΙ "αρκετά μεγάλα ποσά"; ΑΝ θέλετε να εξαγοράσετε το Πατριαρχείο, ώστε να παραβλέψει ο πατριάρχης την απόφασή του για απομάκρυνση των επισκόπων στα 75 χρόνια τους, ας το κάνετε με τα δικά σας χρήματα, αγαπητέ μου. Οι κοινότητες ΔΕΝ αντέχουν άλλο, την τέτοια εκμετάλλευση από όλους σας...)

Υ. Γ. Και αν ακόμα κάνουμε κάποιο λάθος στα παραπάνω - και πιστεύουμε ότι κάνουμε - πάλι είναι πολλά τα λεφτά "Σεβασμιότατε". Αφήστε τις Κοινότητες και βρείτε πόρους από αλλού. Κλεάνθηδες υπάρχουν πολλοί στον Καναδά. Μπορείτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: