15 Φεβ 2010

Η ηχηρή σιωπή...

Παρά την ...απόφαση να κλείσει οριστικά το θέμα για το "Καστρί" ο κ. Μαγγούτας" επανέρχεται στην υπόθεση με καινούριο άρθρο και τίτλο: Η ηχηρή σιωπή της "ανώνυμης" κ. Σοφίας Παπανδρέου"
  • Στο άρθρο αυτό αναφέρει:
"Είχα γράψει στο τελευταίο μου άρθρο για το ιστορικό Καστρί ότι θα έκλεινα οριστικά το θέμα, αφού είχα δώσει όσα στοιχεία ήταν απαραίτητα, εκτός αν κάποιος έγραφε κάτι επώνυμα και κράτησα το λόγο μου. Δυστυχώς υπήρξαν μερικές δημοσιεύσεις που φαίνονταν μεν ανώνυμες, αλλά πίσω είχαν τα ίχνη γραφής ιδίοις χερσίν της κ. Σοφίας Παπανδρέου κι αυτό μπορώ να το αποδείξω, μια και τα στοιχεία που αναφέρει ένας από τους ανώνυμους υπερασπιστές της μόνο αυτή ή εγώ τα γνωρίζαμε. (Δεν λέω ότι το "γράμμα" είναι δικό της, δε φαντάζομαι πια και τόσο ξεπεσμό, αλλά το "πνεύμα είναι σίγουρα δικό της, με άλλης μορφής "πτώση" βέβαια). ΕΔΩ, ας μας επιτρέψει ο κ. αρθρογράφος να εκφράσουμε κάποιες καλοπροαίρετες απορίες, κρίσεις, ερμηνείες και σχόλια ώστε να καταφέρουμε ως αναγνώστες να ...μπούμε στο συλλογισμό.
  • 1. Πώς κρατάτε το λόγο σας, αφού ΔΕΝ "έγραψε κάποιος κάτι επώνυμα";
  • 2. Πώς είχαν "ίχνη γραφής ιδίοις χερσίν" αφού παρακάτω γράφετε: "Δεν λέω ότι το "γράμμα" είναι δικό της",... "αλλά το "πνεύμα" είναι σίγουρα δικό της". Επομένως ΔΕΝ απαντάτε σε κάποιο "επώνυμο γράμμα" αλλά, μάλλον, σε κάποιο "επώνυμο πνεύμα" δηλαδή "ίχνη ιδίοις πνεύμασι". ( άρα κάτι ...μεταφυσικό;)
  • 3. ΔΕΝ έχω σχέση με τα γράμματα γενικώς (φαίνεται εξ' άλλου) και με το γράμμα του νόμου, ειδικότερα.... Έχω όμως μια ερώτηση: Επιτρέπει ο νομοθέτης σε κάποιον νομικό ο οποίος υπήρξε τυπικός ή άτυπος σύμβουλος κάποιου κοινού θνητού να τον χαρακτηρίζει με φράσεις όπως "δε φαντάζομαι πια και τόσο ξεπεσμό"...(δηλαδή λίγο λιγότερο ξεπεσμό, μπορείτε άνετα να τον φανταστείτε;) ή "άλλης μορφής πτώση"; (αφήνετε να εννοήσω ότι εννοώ, ή μήπως εννοείτε κάποια "πτώση" ρήματος;)
  • 4. Εκείνα τα στοιχεία που "μόνο αυτή ή εγώ τα γνωρίζαμε", ΤΙ εννοεί;
Μ' άρεσε πολύ "η ηχηρή σιωπή"... Είναι Έξυπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: