25 Φεβ 2010

Κοινότητα και επίσκοπος...

ΠΟΛΥΣ λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για την ..."κατάρρευση" της Κοινότητας και τη δήθεν παράδοσή της στον επίσκοπο κ. Σωτήριο..! Τέτοιες διαδόσεις είδαν το φως της δημοσιότητας και μέσω ...σούπερ Κοινοτικών Εντύπων ! Τόσο ξέρουν οι άνθρωποι, τόσο κάνουν ή γράφουν... Οι διαδόσεις μάλιστα λένε ότι ο κ. Σωτήριος, τρίβει τα χέρια από τη χαρά του, στην εκδοχή μιας τέτοιας εξέλιξης !!
  • ΤΙ να την κάνει ρε παιδιά ο επίσκοπος την Κοινότητα του Τορόντο; Έχει γεμίσει την πόλη, και όχι μόνο, με εκκλησίες, σχολεία ακαδημίες, λιβάδια για Πικ-Νικ και δεν ξέρω τι άλλο...
Πόση αίγλη θα του προσφέρουν παραπάνω οι 4 εκκλησίες της και τα δέκα εκατομμύρια δολάρια του χρέους της; ΣΚΕΥΤΙΚΕ κανένας από δαύτους, ότι ο κ. Σωτήριος (θα πρέπει να) έχει ξεπεράσει σχεδόν τα 75 χρόνια της ηλικίας του και ότι μάλλον θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει στα σίγουρα μια θέση στα δεξιά του Πατρός; Διότι αν δεν το πέτυχε μέχρι τώρα, σίγουρα δεν θα τα καταφέρει με τα ό,ποια Κοινοτικά ...υπόλοιπα!!! ΤΗΝ στιγμή αυτή ο επίσκοπος, μάλλον τον αντικαταστάτη του (θα πρέπει, λογικά, να ) ψάχνει παρά την ό,ποια αύξηση της επισκοπικής περιουσίας. Διότι και πολλά έχει και το Πατριαρχείο ΔΕΝ πρόκειται να του τα πάρει... (Έχει πάρει πολλά μέχρι τώρα, ξέρω εγώ!) Ο κ. Σωτήριος, έχοντας αποφασίσει (και επιβάλει) να συνταξιοδοτούνται οι ιερείς της Μητρόπολης στα 65, θα υποχρεωθεί από τις ίδιες τις αποφάσεις του να κάνει κάτι παρόμοιο με τον εαυτό του. Να εγκαταλείψει δηλαδή τον θρόνο πριν τα 80, καθ΄ότι νομίζω είναι και οδηγία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προς όλους τους ... δεσποτάδες του. ( Αυτό βέβαια ο Σωτήριος, έχει τον τρόπο να το ξεπεράσει, αλλά φοβάται μήπως ως υπέργηρος, δεν τα καταφέρει λόγω της έκτασης της χώρας και γίνει περίγελος των υφισταμένων του...) Έτσι, ούτε τα χέρια του τρίβει, ούτε τα ...πόδια...!
  • (ΜΗ με ρωτάτε για ονόματα υποψηφίων, δεν θα σας πω, ...τίποτα !!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: