10 Μαρ 2015

Ο Μητσοτάκης, αδυνατώντας να ρίξει τον Σαμαρά, ασχολείται με τον Παπανδρέου;






Τρομερά υπεραπλουστευτικό tweet από τον υποψήφιο δελφίνο για την αρχηγία της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στο οποίο εμπλέκονται διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές χρονικές περίοδοι, αποσιωπώντας φυσικά τις κολοσσιαίες ευθύνες του αρχηγού που θέλει να απομακρύνει τώρα, του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα ξεκινούσε αντιμνημονιακούς αγώνες και υποσχόταν Ζάππεια.

-Ο Βαρουφάκης ήταν κάποτε για λίγο σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, απομακρυνόμενος το μακρινό 2006. Ευτυχώς που ο Παπανδρέου είχε Παπακωνσταντίνου το 2010, γιατί αλλιώς θα είχαμε βρεθεί στη λίθινη εποχή.

-Ο Κοτζιάς ήταν κάποτε πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, αλλά ουδεμία ανάμειξη και συμμετοχή είχε στην εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2009, πόσω μάλλον τη διετία της διακυβέρνησης. Ο Κοτζιάς πέρασε πολύ σύντομα στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο και έκανε λαμπρή καριέρα πάνω σ' αυτό.

-Η Παναρίτη ήταν εκείνη που δήλωσε ευθαρσώς ότι θα έριχνε την κυβέρνηση Παπανδρέου εφόσον υλοποιούνταν η πρόταση για το δημοψήφισμα. Ας εξηγήσει ο κύριος Μητσοτάκης, του οποίου η αδελφή προέτρεπε δημόσια βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν τον Παπανδρέου τον Νοέμβριο του 2011, πώς ακριβώς η Παναρίτη ήταν στο επιτελείο του Παπανδρέου.

Και τέλος η περίπτωση της Λούκα Κατσέλη, παρά τις ιδιαιτερότητες και τις ιδεολογικές προσκολλήσεις, πέρασε κι ένα νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εν καιρώ κρίσης και υπό καθεστώς πίεσης. Αλήθεια, αυτός ή η κυβέρνησή του μπόρεσαν 2,5 χρόνια να αντιτάξουν ένα ανάλογης κοινωνικής σημασίας νομοσχέδιο, το οποίο μάλιστα να μην ακούσει και το παραμικρό "κιχ" από την Τρόικα;

Καταληκτικά, οποιαδήποτε διασύνδεση της προ μνημονίου περιόδου μ' αυτόν τον φραμπαλά που ζούμε τώρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ουδεμία σχέση έχει, τόσο από πλευράς επιτακτικότητας, όσο και από πλευράς συνειδητοποίησης της σοβαρότητας της κατάστασης. Αντί ο Μητσοτάκης να ασχολείται με τον Παπανδρέου, ας ασχοληθεί με την δική του αδυναμία να κινήσει θέμα διαδοχής στον επιφανέστερο τυχοδιώκτη που πέρασε μεταπολιτευτικά από την Ελλάδα, τον Αντώνη Σαμαρά..

 http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: