16 Μαρ 2015

Κυβέρνηση του ΜΗΔΕΝ


 50 μέρες Τσίπρα-Καμμένου χωρίς να ψηφιστεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ νόμος!


Αν στην πολιτική συνηθίζουν να έχουν ως συμβολικό ορόσημο για τα δείγματα γραφής του έργου μιας κυβέρνησης τις πρώτες 100 μέρες, τότε τα σημάδια της κυβέρνησης δεν είναι καθόλου καλά.
Έχουν περάσει περίπου 50 μέρες από τη νύχτα που …καταργήθηκε το Μνημόνιο και καμία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υλοποιηθεί.
Πολλές από αυτές μάλιστα έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες, ενώ άλλες έχουν ήδη πάει στον κάλαθο τον αχρήστων.
Προσέξτε.
Δεν αναφερόμαστε στις βαρύγδουπες διακηρύξεις περί «σκισίματος του Μνημονίου» , «μονομερών ενεργειών» και «τέλους της τρόικας».
Αυτές έπεσαν την πρώτη κιόλας μέρα και
γέννησαν τη «μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της μεταπολίτευσης».
Αναφερόμαστε σε εκείνες τις πολιτικές διαχείρισης που θα ανακούφιζαν τον λαό.
Ας κωδικοποιήσουμε 10 από αυτές:
1.Το Νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική Κρίση, βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης, έχοντας μια σειρά από ασάφειες και οπισθογυρίσματα σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες. Φαίνεται πως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δεν είναι τόσο εγγυημένο, ενώ ο αριθμός των δικαιούχων για την παροχή δωρεάν ρεύματος έχει πέσει στο μισό, δηλαδή από 300.000 σε 155.000.
2.Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, εκτός από το γεγονός πως είχε ήδη εφαρμοστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, πλέον έχει μπλοκαριστεί από τους εταίρους, με αποτέλεσμα μια σημαντική πληγή στα έσοδα του κράτους.
3.Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 και η θέσπιση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ παραπέμφθηκε στον επόμενο χρόνο και …βλέπουμε.
4.Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και οι προεκλογικές προσταγές των στελεχών της κυβέρνησης «να μην πληρώσει κανένας πολίτης τον φόρο», έχει μετατραπεί σε συνεχείς επικλήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς «πληρώστε τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ». Η τρύπα όμως στα έσοδα έχει ήδη μεγαλώσει.
5.Η νομοθετική ρύθμιση για την αποφυγή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας-ένα μέτρο που είχε ήδη εφαρμόσει η κυβέρνηση Σαμαρά- αγνοείται στα συρτάρια της Βουλής.
6.Οι προεκλογική δέσμευση του Τσίπρα αλλά και οι μετεκλογικές δεήσεις του προς τους βουλευτές, να μην παραλάβουν τα βουλευτικά αυτοκίνητα, αγνοήθηκαν επιδεικτικά.
7.Η πρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, της προεκλογικής σημαίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμα γίνει πράξη. Του λόγου το αληθές, οι σκηνές παραμένουν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
8.Η πώληση των κυβερνητικών αεροσκαφών, που θα έφερνε έσοδα στα ταμεία του κράτους, δεν βρίσκει αγοραστή.
9.Οι φοροελαφρύνσεις των ελεύθερων επαγγελματιών που εργάζονται με το μπλοκάκι, δεν φαίνεται να προχωράνε.
10.Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης με το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης παραμένει απλά και μόνο καρφιτσωμένο στους τίτλους των εφημερίδων.
Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στην μεγαλύτερη απάτη της μεταπολίτευσης.
Το κοινοβουλευτικό έργο είναι ανύπαρκτο και στην ουσία η Βουλή λειτουργεί για να κάνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις η Πρόεδρος Ζωή.
Κατά τα άλλα η Δημοκρατία επέστρεψε.
Όπως λέει και ο Κώστας Βάρναλης σε ένα από τα ποιήματά: Tάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος;
Aχ, πού σαι, νιότη, πού δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: