11 Μαρ 2015


Διερεύνηση ανοησιών


Διάβασα ότι Τσίπρας, Καμμένος, Νικολούδης και κάποιοι ακόμη συσκέφθηκαν για ν' αποφασίσουν για τη νέα γκάφα που προγραμματίζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειάς της να δυναμιτίσει τις σχέσεις της με τους οργανισμούς και τα πρόσωπα στα οποία προσβλέπει προκειμένου να πέσει κάνα ευρώ και ν' αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Και περιέργως η σύσκεψη συνέπεσε με τη μεγαλειώδη κωλοτούμπα του υπουργού Οικονομικών στο Eurogroup, όπου μόνο κοινή εμφάνιση με την τρόικα στην υπό επανίδρυση ΕΡΤ δεν υποσχέθηκε να κάνει.
Συζήτησαν Τσίπρας, Καμμένος, Νικολούδης και λοιποί για την Εξεταστική Επιτροπή που θ' ασχοληθεί με το Μνημόνιο και τις συναφείς μ' αυτό περιπτώσεις, όπως PSI και πάει λέγοντας. Φυσικά την περίοδο 2004-2009 δεν θα την περιλάβουν, διότι τότε θα έπρεπε ν' ασχοληθούν με το όργιο των διορισμών του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και τη συμμετοχή του νυν υπουργού Αμυνας στην κυβέρνηση, που εκτόξευσε το έλλειμμα κοντά στο 16% και μας έφερε στη σημερινή κατάντια.
Εκείνο που δεν συζήτησαν, όμως, διότι προφανώς τόσο τους κόβει τέτοια κάνουν, είναι πώς θα χειριστούν το θέμα των «αναγκαίων συνεργών» του Γιώργου Παπανδρέου στο υπό διερεύνηση έγκλημα, ήτοι τους Μπαρόζο της Κομισιόν, Τρισέ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Στρος Καν του ΔΝΤ. Και πώς θ' αντιμετωπίσουν όχι μόνο αυτούς αλλά και όλους όσοι -από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε μέχρι τον Ντράγκι και τη Λαγκάρντ- χρησιμοποιούν έκτοτε και μέχρι και σήμερα... δόλιες και παράνομες συμφωνίες για να μας καταπιέζουν, να μας εκβιάζουν και να μας ληστεύουν, όπως επανειλημμένα έχει αποκαλύψει ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.
Και τώρα σοβαρά. Αν θέλουμε την απάντηση στο «πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο» μόνο μέσα από τον έλεγχο της μεταπολιτευτικής οικονομικής πολιτικής θα τη βρούμε. Και μακάρι να το κάναμε. Αλλά τα καραγκιοζιλίκια είναι επικίνδυνα. Και Εξεταστικές Επιτροπές με προειλημμένη απόφαση να καταδειχθεί μέσω κομματικών «μαρτυριών» συνωμοσία σε βάρος του ελληνικού λαού υπερβαίνει κάθε όριο ανευθυνότητας. Καλό θα είναι να καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι οφείλει να επιλέξει αν πραγματικά του αρέσει η Ευρώπη ή αν θ' ανέχεται ή και θα δέχεται να δυναμιτίζεται η σχέση του μαζί της μέσω της κάθε βλακώδους μεγαλοστομίας ή πρωτοβουλίας του ενός ή του άλλου υπουργού του.
Ερ Μπαρτζινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: