8 Σεπ 2014

Σαμαρικότερα του Σαμαρά τα «ΝΕΑ»: 

Οι New York Times «κατσαρώνουν» την γραμμή Μαξίμου..






Βλέπετε το σημερινό πρωτοσέλιδο στα "ΝΕΑ" με τίτλο "Λεφτά στην τσέπη", το οποίο αποτιμά σε χρήμα τις κάλπικες εξαγγελίες Σαμαρά στη ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο. Η άλλοτε αξιόπιστη και κραταιά εφημερίδα, συναγωνίζεται σε επίδειξη κυβερνητικής νομιμοφροσύνης τις συντηρητικές εφημερίδες του χώρου, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια η εγκυρότητα-αντικειμεινκότητα του Τύπου έχει καταβαραθρωθεί. Την ίδια ώρα που τα "ΝΕΑ" λαϊκίζουν ξεδιάντροπα, έρχονται κάποιοι "New York Times" και μας λεν ότι όσα εξήγγειλε ο
Σαμαράς το Σάββατο, δεν έχουν εγκριθεί από την Τρόικα. Το ρεπορτάζ έχει ως εξής:


Για φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ «σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους κουρασμένους Έλληνες μετά από τέσσερα χρόνια λιτότητας που έχουν επιδεινώσει το επίπεδο διαβίωσης και να κερδίσει πολιτικό κεφάλαιο, καθώς η αντιπολίτευση πιέζει για πρόωρες γενικές εκλογές», κάνουν λόγο oι New York Times σε ανταπόκρισή τους από τη Θεσσαλονίκη.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς δεν έχουν εγκριθεί από την Τρόικα των διεθνών δανειστών της Ελλάδας – ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ – που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα δυο δανειακά προγράμματα ύψους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2010. Οι επιθεωρητές της Τρόικα αναμένονται στην Αθήνα εντός του μήνα για την επόμενη αξιολόγησή τους, μετά από τρεις μέρες συνομιλιών με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Παρίσι, αυτή τη βδομάδα. Εάν δεχτούν τα μέτρα, θα ζητήσουν πιθανώς εναλλακτικές περικοπές για να αντισταθμιστεί η απώλεια εσόδων», υποστηρίζεται στην ανταπόκριση.

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά σε συνομιλίες που σχεδιάζονται για αργότερα εντός του έτους, ώστε «να εξεταστεί η πιθανότητα ελάφρυνσης του χρέους» για την Ελλάδα και επισημαίνεται ότι «όλο και περισσότερο, ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει την ανάγκη να προσφερθεί μια «ανάσα» στους απογοητευμένους Έλληνες, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τις οικονομικές προβλέψεις, αναμένεται φέτος έξοδος της χώρας από τη βαθιά ύφεση».

Τέλος, γίνεται αναφορά στην κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «αρνείται τους όρους» των δανειακών συμβάσεων της Ελλάδας και «υπόσχεται χρήματα που», όπως σχολίασε ο πρωθυπουργός, «δεν έχει», ενώ ως προς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δήλωσε ότι «κάτι τέτοιο θα εκτροχιάσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, καθώς, εάν αρχίσει τώρα μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία, ό,τι έχουμε επιτύχει θα χαθεί».


Epikairo: Από το ρεπορτάζ τι συνάγεται; Αν ο Σαμαράς κάνει τις φοροελαφρύνσεις που υπόσχεται, η Τρόικα θα ζητήσει μέτρα ισοδυνάμου αποτελέσματος. Με άλλα λόγια, το σκηνικό που στήνεται τέλη Σεπτέμβρη από Σαμαρά-Βενιζέλο είναι ένα σκηνικό "σύγκρουσης". Εκεί, Σαμαράς-Βενιζέλος-συστημικά ΜΜΕ πιθανό να εμφανιστούν ως οι καλοί που θέλουν να ελαφρύνουν τα βάρη του Έλληνα, με την "κακιά" Τρόικα να εμμένει στην λήψη επιπρόσθετων μέτρων. Απ' αυτή τη φτιαχτή σύγκρουση ή θα έχουμε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα Σαμαρά, οπότε όσα περηφανεύονται τα "ΝΕΑ" θα γίνουν αντικείμενο καλοκαιρινής επιθεώρησης ή θα προκηρυχθούν εκλογές, βρίσκοντας οι Σαμαράς-Βενιζέλος ένα επιχείρημα εξόδου.

Επειδή όμως αυτοί οιι δύο δεν εγκαταλείπουν την εξουσία εύκολα, πιθανόν να έχουμε μια κωλοτούμπα από τον grand master του είδους. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει: Ο ελληνικός λαός δυστυχώς ενημερώνεται από γραμμωμένα ΜΜΕ, τα οποία παρουσιάζουν καταπώς φαίνεται μια εντελώς διαφορετική εικόνα, αποκρύπτοντας την αλήθεια. Είναι σημάδι κατοχής το γεγονός ότι μαθαίνεις την αλήθεια από τους ξένους και όχι από τα δικά σου ΜΜΕ. Και το χειρότερο ποιο είναι; Αν και πότε πέσει αυτή η κυβέρνηση, τι σκελετοί θα ανακαλυφθούν στα ντουλάπια, οι οποίοι κρύβονται επιμελώς και καμουφλάρονται από τον μανδύα των συστημικών ΜΜΕ


Σχόλια

Epikairo-k - Exoυμε πεί οτι οι σκελετοί κρύβονται στις υπογραφές που έπεσαν το Νοέμβρη του 2012 απο τους Σαμαροβενιζέλους σε ότι τους έφερνε μπροστά τους η τρόΙκα μετά τους πονόματους και την θεαματική κολοτούμπα για να διασφαλίσουν την εξουσίαν τας καρέκλας τους και τα αξιώματάτους (π.χ αντιπρόεδρος) ....Ιδού πειδίον λαμπρό προς διερεύνηση. Κάθε λίγο και λιγάκι ακούμε και μιά νέα πανταχούσα που δεν την γνωρίζαμα και επακολουθεί η επωδός: " Καλά γιατί διαμαρτύρεστε? Αφού αυτό το έχουμε!!!!!!! υπογράψει το Νοέμβριο 2012". Αυτά που υπέγραψαν τότε πρέπει να μας δεσμεύουν μέχρι τουλάχιστον το 2018. Και η πλάκα είναι οτι το παίζουν τώρα και αντιστασιακοί σε αυτά που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους. Άμα ψαχτεί η υπόθεση, όχι σκελετοί αλλά λαγοί θα βγούν απο το καπέλο κι' αν την ψάξεις και για σκανδαλάρες? Η εποχή Σημίτη θα είναι της πλάκας μπροστά στους Σαμαροβενιζέλους. Οσο για τα ΝΕΑ? Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ριζοσπάστης μοιάζουν μπροστά στη ΔΟΛιοπρετεντεροφυλλάδα........

Δεν υπάρχουν σχόλια: