24 Σεπ 2014

Παραιτήθηκε ο έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο Παναγιώτης Ζωγράφος

Ο έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο Παναγιώτης Ζωγράφος υπέβαλλε την παραίτησή του μία ημέρα μετά την εκεί επίσκεψη του πρωθυπουργού και τη συνάντησή του με την Α. Μέρκελ

Μία παραίτηση υψηλόβαθμου διπλωμάτη έρχεται να σκιάσει το ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο για την συνάντηση με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Παναγιώτης Ζωγράφος

Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο κ. Παναγιώτης Ζωγράφος υπέβαλλε την παραίτησή του εκφράζοντας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν συμπεριελήφθη στην αντιπροσωπεία που μετείχε στην συνάντηση στην γερμανική καγκελαρία.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία που συνόδευε τον πρωθυπουργό μετείχαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, οι σύμβουλοι τιυ πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος Σταύρος Βασιλόπουλος.

Ο κ. Ζωγράφος έχει συγγένεια με τον πρωθυπουργό, καθώς είναι δεύτερος εξάδελφος του κ. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινωνία μαζί του είχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στον οποίον ωστόσο ο κ. Ζωγράφος φέρεται να επανέλαβε την κατηγορηματική πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: