3 Σεπ 2014

Ο Ξεπεσμός του Πρετεντεράκη...

Γράμμωσέ μας Γιάννη... #vol.4




Guess who? Μα φυσικά σημερινό άρθρο στα "ΝΕΑ" του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Πρετεντέρη, όπου η γραμμή άργησε μια μέρα βεβαίως..




Καταρχάς η απώλεια η ψυχραιμίας, μολονότι το άρθρο θέλει να δείξει το αντίθετο, φαίνεται από το ημερολογιακό λάθος. Αυτά που περιγράφει ο Πρετεντέρης έγιναν το 2011 και όχι το 2012. Κατά δεύτερον, επειδή ακριβώς δεν είμαστε λωτοφάγοι, υπενθυμίζουμε παλαιότερο post μας για το πώς η ομάδα Βενιζέλου οδήγησε την κυβέρνηση Παπανδρέου σε αποσταθεροποίηση τον Ιούνιο του 2011, αντικρούοντας την ζύμωση ότι ο Παπανδρέου πήγε "οικειοθελώς" να συνεργαστεί με τη δεξιά του Σαμαρά: "άλλα ήθελε να καταργήσει ο Βαγγέλης! Εκτός από το ΠΑΣΟΚ..."

Η είδηση βέβαια ενός κατά τα άλλα προβλέψιμου άρθρου είναι ότι ο Πρετεντέρης συντάσσεται πλήρως και πλέον ανοιχτά με το αφήγημα ότι ο Παπανδρέου χρεοκόπησε την χώρα και όχι η διακυβέρνηση Καραμανλή, ρίχνοντας κι αυτός νερό στον μύλο της πολιτικής αποκατάστασης του Α-καταλληλότερου. Βέβαια ο Πρετεντέρης, που προσπαθεί να γραμμώσει το αναγνωστικό του κοινό, αναφέρεται στον Ιούνιο του 2011 και τον Νοέμβρη του 2011 με μια ελαφρότητα, με μια αίσθηση του αυτονόητου, παραλείποντας εσκεμμένα το πολιτικό περιβάλλον που περιέβαλε την μονοκομματική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο.

Λες και εν υπήρχαν "αγανακτισμένοι" στις πλατείες, λες και δεν υπήρξε ποτέ ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου πρωθυπουργού. Αλλά ο Πρετεντέρης δεν τα λέει αυτά, γιατί πίσω απ' αυτά τα καταστατικά γεγονότα κρύβονται οι Σαμαράς και Βενιζέλος, Αλλά έχει χιούμορ ο Πρετεντέρης όταν λέει ευθαρσώς ότι ο Παπανδρέου πήγε να μας βγάλει από την ευρωζώνη, όταν είναι πλέον γνωστό ότι ο τυχοδιωκτισμός του Σαμαρά ήταν εκείνος που οδήγησε την Ελλάδα στο παραένα της εξόδου την άνοιξη του 2012, την περίοδο των εκλογών που ο ίδιος προκάλεσε. Σαμαράς-Βενιζέλος έπαιξαν την χώρα στα ζάρια, αλλά είπαμε, ο Πρετεντέρης νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους.

Δεν χρειάζεται κανείς να έχει κρυστάλλινη σφαίρα. Σε μερικές μέρες από σήμερα, που θα ξεκινά η "Ανατροπή", όλως τυχαίως θα έχει και την πρώτη δημοσκόπηση της χρονιάς και όλως τυχαίως αυτή η δημοσκόπηση θα προσπαθήσει να καταδικάσει τον Παπανδρέου σε πολιτικό θάνατο, παρουσιάζοντας τον φυσικά αντιδημοφιλέστερο, ακόμα και από τον πλέον αντιδημοφιλή όλων, τον προστατευόμενο του Πρετεντέρη Βαγγέλη Βενιζέλο.

Αλλά καμιά δημοσκόπηση δεν μπορεί να κρύψει το αυτονόητο, όσο κι αν πονάει το κατεστημένο: Την Δευτέρα είχε πολύ κόσμο στο Ζάππειο, απροσδόκητα πολύ κόσμο για εκείνον που δήθεν "κατέστρεψε" την χώρα. Και μεταξύ μας αυτό είναι που τους ενοχλεί, όχι οι αποδοκιμασίες και τα συνθήματα..

 http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: