23 Σεπ 2014

ΤΟ CLINTON GLOBAL INITIATIVE ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2015

Με πρωτοβουλία της Γιάννας Αγγελοπούλου, ο Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα




Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2015 το συνέδριο του ιδρύματος Clinton Global Initiative, το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, έπειτα από την πρωτοβουλία της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Το συνέδριο θα συνδέσει ηγέτες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα από πολλές χώρες του κόσμου και αναμένεται να συζητηθούν οι πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και για κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν όλους τους πολίτες της Ευρώπης.

Η διεξαγωγή του ανακοινώθηκε σήμερα από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον , την πρώην υπουργό Εξωτερικών της χώρας Χίλαρι Κλίντον και την κόρη τους Τσέλσι.

«Το CGI Ελλάδας και των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών χωρών θα δώσει την ευκαιρία σε ηγέτες, να συναντηθούν και να αναζητήσουν λύσεις για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, όπως η ανεργία των νέων, η κοινωνική και οικονομική μεταβλητότητα. Μέσω νέων δεσμεύσεων - στην πράξη θα μπορέσουν να αναδείξουν τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχής» επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη κατά την κοινή της παρουσίαση με τον κ. Κλίντον, επεσήμανε πως τα «τελευταία 5 χρόνια είχα την ιδιαίτερη τιμή να είμαι μέλος του CGI. Ένας από τους λόγους που θέλω να συμμετέχω στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος Clinton, είναι το ήθος και η στρατηγική τού να μετατρέπουμε Ιδέες σε Πράξεις, “Turning Ideas Into Actions”. Γι’ αυτό σήμερα είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη που με δική μου πρωτοβουλία θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στη χώρα μου, την Ελλάδα, το CGI».

Πέρα από το ετήσιο συνέδριο που διοργανώνεται κάθε Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, το Ίδρυμα Clinton διοργανώνει συναντήσεις και συνέδρια τα οποία συμπεριλαμβάνουν τα CGI America και CGI University.

Σημειώνεται πως τα τελευταία δύο χρόνια η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη έχει στηρίξει πρωτοβουλίες Ελλήνων φοιτητών στο πλαίσιο του CGI University, ενισχύοντάς τους οικονομικά για την υλοποίηση των προτάσεων και πρωτοβουλιών τους.

Οι συμμετέχοντες στο CGI Ελλάδας και Μεσογείου 2015 θα προτείνουν και θα παρουσιάσουν λύσεις και προτάσεις για μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα για τις χώρες της Μεσογείου, με Δεσμεύσεις σε τομείς όπως η απασχόληση των νέων, η οικονομική δραστηριότητα, οι νέες θέσεις εργασίας και η «πράσινη» ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: