28 Ιουν 2015

KΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ 60 ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ


Μηντιακή εκπόρνευση δίχως capital controls


Στη φωτογραφία βλέπετε δύο κυρίους από μία παλαιότερη συνάντησή τους. Αφιερώστε μερικά δευτερόλεπτα και κοιτάξτε τους.

Σήμερα είναι Δευτέρα 29 Ιουνίου και κάπου εκεί έξω εκατομμύρια ηλικιωμένοι ζουν με την αγωνία αν θα μπορέσουν να πάρουν τα φάρμακά τους, αν θα μπορέσουν να ξαναπάρουν την σύνταξή τους. Αν
θα μπορέσουν να πεθάνουν με αξιοπρέπεια στην χώρα που γεννήθηκαν.

Το 2014 που ο ένας από τους δύο κυρίους-στην προκειμένη περίπτωση ο Σαμαράς-ήταν πρωθυπουργός κι ενώ η χώρα βρισκόταν στο μνημόνιο και η δική σου ζωή εξαθλιώνονταν, τα δάνεια προς σεσημασμένους μηντιάρχες εγκρίνονταν σαν να μην τρέχει κάστανο.

Με τον Σαμαρά πρωθυπουργό, μόνο η περίπτωση ενός δανείου σε μηντιάρχη έφτανε το 1 εκατομμύριο ευρώ-ποσό με το οποίο είναι αδιανόητο να δανειοδοτηθεί ακόμη και μία σούπερ κερδοφόρα επιχείρηση.

Κι όμως με πρωθυπουργό τον Σαμαρά, το δάνειο εγκρίθηκε.
Ηταν ένα από τα πολλά που έλαβαν σεσημασμένοι μηντιάρχες-την ώρα που παπούδες και γιαγιάδες δίπλωναν τα κορμιά τους σε κάδους σκουπιδιών για να αλιεύσουν το φαγητό της μέρας.

Ενα χρόνο αργότερα-το 2015-με πρωθυπουργό τον Τσίπρα τώρα, ο συγκεκριμένος μηντιάρχης (και πολλοί άλλοι του συναφιού του) κάνει συμφωνία με την τράπεζα η οποία του δίνει την δυνατότητα να αποπληρώνει το δάνειο που του χορηγήθηκε επί Σαμαρά, με τα ποσά από τις διαφημίσεις που θα του δίνει η ίδια η τράπεζα.

Μιλάμε μόνο για ένα δάνειο ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ- από τα πολλά που είχαν δοθεί στους σεσημασμένους μηντιάρχες.

Οι δύο πρωθυπουργοί λοιπόν χάρισαν μόνο σε μία περίπτωση 1 εκατομμύριο ευρώ στον εν λόγω μηντιάρχη.

Το δάνειο πάρθηκε με πολιτικό εκβιασμό σε στελέχη της τότε κυβέρνησης και η συμφωνία συμψηφισμού έγινε με πολιτικό εκβιασμό σε στέλεχος της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρα.

Αμφότερα τα στελέχη των δύο κυβερνήσεων-όπως και όσων προηγήθηκαν-σπατάλησαν χιλιάδες εργατοώρες σε εμφανίσεις στα κανάλια και τα ραδιόφωνα των σεσημασμένων μηντιαρχών.

Μάλιστα τους τελευταίους 5 μήνες παρακολουθούσαμε άναυδοι, υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης πρώτη φορά αριστερά, με μια πρωτοφανή βουλιμία για προβολή να ξημεροβραδιάζονται στις μηντιακές πιάτσες, εκδιδόμενες τηλεπόρνες, δίχως μέτρο, δίχως αιδώ, δίχως σύνεση, δίχως δίχτυ αυτοπροστασίας.

Το πάρε-δώσε με τα ΜΜΕ θα μπορούσε να είναι αθώο έως γραφικό εάν δεν ήταν στην πραγματικότητα βρώμικο, ανήθικο και ποινικά κολάσιμο.

Ο λογαριασμός των συμψηφισμών των δανείων στον υπόκοσμο των ΜΜΕ, με πολιτική παρέμβαση, σε βάθος μεταπολίτευσης έχει τεράστια συμμετοχή στην χρεοκοπία της χώρας.

Ερχεται λοιπόν σήμερα ο πρωθυπουργός σου και σου ζητά να πληρώσεις εσύ αυτό το σκοτεινό, ανήθικο, συχνά προιόν εκβιασμού, πάρε-δώσε.

Κάθησε λοιπόν στην ουρά του προσωπικού σου Αουσβιτς και πλήρωνε το τίμημα του σκοτεινού πολιτικού κόσμου που εσύ του ανέθεσες την εξουσία.

Σήμερα οι τράπεζες έχουν μόνο 1,5 δις ρευστό κι αν δεν υπάρξει συμφωνία τις επόμενες μέρες ο Λαφαζάνης με τον Στρατούλη θα κόβουν δραχμές στο Νομισματοκοπείο της Μεσογείων.

Αμέσως μετά οι 50 τηλεπερσόνες που έχουν βγάλει 500 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού (και τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στις λίστες Οσβλαντ, Λυγινού, Λαγκάρντ, Νικολούδη, Σιγκαπούρης και πάει λέγοντας) θα έλθουν να στήσουν νέες κομπίνες ώστε να αποκαταστήσουν, στην μαφιόζικη επιχείρηση με την πολιτική προστασία, τους επιγόνους τους.

Οσο για την αξία της δικής σου ζωής, ο Γιάνης την αποτίμησε στα 60 ευρώ ημερησίως.
Βασίλης Μπόνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: