2 Ιουν 2015

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ


Ο (...σοφός!) λαός έχει το λόγο


Ενας λαός, ο οποίος εκπαιδεύθηκε (στην διάρκεια της μεταπολίτευσης) να επιλέγει πολιτικούς-"πατερούληδες" για να τον διασώσουν ενώ εκείνος θα παρακολουθεί την Ελένη Μενεγάκη από τον καναπέ του και θα ζει με δανεικά, σαν εγχώριος βουκόλος τηλεαστέρας στη Μύκονο, δεν μπορεί παρά να ελπίζει ότι την ύστατη στιγμή θα τον σώζει πάντα ο από μηχανής Θεός.

Είθισται τον ρόλο του από μηχανής Θεού να τον αναλαμβάνουν οι εκάστοτε ηγέτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι με τον λαικισμό τους χαιδεύουν τα αυτιά του ψηφοφόρου. Στο μεταξύ σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια έχει κι ένα μέλος της διορισμένο στο Δημόσιο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διόρισαν αβέρτα τους ψηφοφόρους τους.

Στην συνέχεια άρχισαν να διορίζουν και τους αριστερούς οι οποίοι διαμαρτύρονταν και έτσι πλέον στο δημόσιο είναι διορισμένοι πελατάκια όλων των κομμάτων. Πάνω από 1 εκατομμύριο Ελληνες-αν βάλουμε και το προσωπικό των φαληρισμένων δήμων και κοινοτήτων-τα κονομάνε από το δημόσιο.

Κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα εκπρόσωποι της διορισμένης φυλής των Ελλήνων στο Δημόσιο φορτώνουν την πεθερά, το αρνί και το ψεύτικο σκυλάκι στο πίσω παρμπρίζ της κούρσας και ξεκινάνε για τα χωριά τους.

Στα διόδια συναντάνε τον ρεπόρτερ Γκούμα του Σταρ και του παραχωρούν δήλωση με την κάμερα να δείχνει την σύζυγο ενώ καταβροχθίζει μια τυρόπιτα όσο διαρκεί το 5λεπτο της διασημότητας του συζύγου. Τέλος πάντων αυτός ο διορατικός λαός αναθέτει κάθε τόσο την σωτηρία του στους φωτισμένους ηγέτες που επιλέγει μετά από οικογενειακό συμβούλιο την ημέρα των εκλογών. Δηλαδή ο διορισμένος δημόσιος υπάλληλος, η σύζυγος με την τυρόπιτα και η πεθερά που αναστενάζει στο πίσω κάθισμα, αναθέτουν την εξουσία σε πρωθυπουργούς όπως ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς. Ολοι τους αποτελούν μεγάλα σουξέ του εγκεφαλικού νοικοκυραίου.

Αντίστοιχες ήταν και οι επιλογές του νοικοκυραίου στην διάρκεια της μεταπολίτευσης. 
Ο,τι λαμόγιο υπήρχε στο πολιτικό προσωπικό του τόπου, ο εγκεφαλικός Ελληνας ψηφοφόρος του έδωσε το δικαίωμα να γίνει υπουργός. Τελευταίο μεγάλο σουξέ του έλληνα ψηφοφόρου ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα η οποία διαδέχθηκε την κυβέρνηση του Αντώνη Κομανέντση. Μετά και την χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Βερολίνο ο η οικογένεια του νοικοκυραίου συνειδητοποιεί με βίαιο τρόπο ότι η ώρα της πρόσκρουσης στα βουνά των Αλπεων πλησιάζει.
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα εντοπίσει πολλά κοινά στην ιδιοσυγκρασία του πιλότου Αντρέας Λιούμπιτς της Germanwings με τους δικούς μας πολιτικούς ηγέτες στην διάρκεια της μεταπολίτευσης. Οι Ελληνες διορίσθηκαν στο δημόσιο με την αφέλεια και την άγνοια που οι επιβάτες του Λιούμπιτς έβγαζαν selfie πριν την απογείωση. Ε, λοιπόν τώρα ήρθε η ώρα ο εγκεφαλικός λαός να πληρώσει το αντίτιμο των επιλογών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: