22 Οκτ 2014



Παπαχελάς τρολάρει – εν αγνοία του – Καραμανλή


Αλέξης Παπαχελάς, σήμερα στην Καθημερινή:

«Όλοι βιάζονται να γίνουν πρωθυπουργοί σε αυτήν τη χώρα, λες και δεν μαθαίνουν από τα παθήματα όσων επίσης το λαχταρούσαν πολύ και το… κατάφεραν. Ο κ. Παπανδρέου φώναζε κάθε μέρα «εκλογές τώρα, τώρα εκλογές» και πήρε την «καυτή πατάτα» που έκαψε τον ίδιο και τη χώρα. Λέω τώρα εγώ με το φτωχό μου πολιτικό μυαλό. Αν είχε περιμένει έως τον Μάρτιο του 2010 και δεν βιαζόταν τόσο πολύ, τι θα είχε συμβεί; Ο κ. Καραμανλής θα έπρεπε να διαχειρισθεί την κρίση δανεισμού και η πορεία των πραγμάτων θα ήταν πολύ διαφορετική. Και όμως όχι. Αγνόησε την έκκληση για συνεννόηση στο ζήτημα του χρέους την άνοιξη του 2009 και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές. Ικανοποιήθηκε ο κομματικός εγωισμός, αλλά με τι αποτέλεσμα για τον τόπο;»
Με το δικό μας φτωχό πολιτικό μυαλό, αν ο Καραμανλής καλούνταν να χειριστεί την κρίση δανεισμού, θα ακολουθούσε ο εξής διάλογος, π.χ. με τον Γιούνκερ:

Γιούνκερ: “Mr President, you need Crisis Management immediately”

Καραμανλής: “Κράισις Μάνατζμεντ; Οφ κορς. Αϊ τελ Αντώναρος του μπάι ιτ ιμμίντιατλι. Άι εμ δε μπεστ φορ Πλέιστέισιον γκέιμς”.

Κάπου εκεί η διαχείριση της κρίσης θα τελείωνε και μαζί της όλοι μας.

Ούτε μηχανισμός στήριξης, ούτε προγράμματα στήριξης δισεκατομμυρίων, μόνο πάπαλα. Στάχτη όλη η χώρα. Για αυτό και την έκανε άλλος με ελαφρά πηδηματάκια, Αλέξη

Όσο για το ότι ο ΓΑΠ «αγνόησε την έκκληση για συνεννόηση στο ζήτημα του χρέους», λυπούμαστε Αλέξη, αλλά δεν πείθεις κανέναν ότι είναι τόσο φτωχό το πολιτικό σου μυαλό. Πόσο αξιόπιστος για συνεννόηση είναι ο εμπρηστής που βάζει τη φωτιά (έλλειμμα στα ύψη, διορισμοί από το παράθυρο) και το κρύβει;

Έλα τώρα Αλέξη, μην παριστάνεις τον κουτό.

Πάλι καλά να λες που βρέθηκε ο ΓΑΠ και κυκλοφορεί το ευρώ στην Ελλάδα ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: