28 Οκτ 2014



Το λάθος Χειμωνά και το λιντσάρισμα...


Δεν ξέρω κατά πόσο θα έπρεπε να γράψω ένα ποστ για το «θέμα Χειμωνά», δεν το έκανα τουλάχιστον μέχρι τώρα. Για όσους εναπομείναντες δεν γνωρίζετε το «θέμα», ρίξτε μια ματιά.

Ας πούμε τα αυτονόητα:

-Ήταν λάθος ο τρόπος και το φρασεολόγιο του Χειμωνά; -μεγάλο λάθος, απαράδεκτο φρασεολόγιο. Σαφής και οριοθετημένη και η θεσμική ευθύνη.

Θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη; -ναι, οκ, χάλια χειρισμός και το ''after sales services''. Πάντως, και μένα αν έπεφτε πάνω μου ένας ολόκληρος ντουνιάς να με «γονατίσει» με μία συγνώμη, δεν θα την έλεγα την ρημάδα. Ίσως προσωπικά, με ένα dm, αργότερα, μέχρι εκεί. Άλλωστε, αυτός ο δημόσιος εξαγνισμός έχει και μία μεγάλη δόση υποκρισίας.

Μετά από το γεγονός, ξεκίνησε μία μάχη, στην οποία ο Χειμωνάς βρήκε υποστηρικτές, κάποιους προσωπικούς ή fb-φίλους (δικαίωμά τους, δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα), όπως και έναν κύκλο κομματικό, προφανώς λόγω του θεσμικού του ρόλου στο ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι εκ των οποίων τον υποστήριξαν με έναν εμετικό γλοιώδη τρόπο και φυσικά με απώτερο σκοπό.

Αντίστοιχα, κάποιοι άλλοι, μαζί με το λάθος, του τη «φύτεψαν» κιόλας, ίσως για το γεγονός ότι συμμετέχει στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Μόνο που ο Χειμωνάς δεν είναι ούτε Βενιζελικός, ούτε Παπανδρεϊκός, ούτε Σημιτικός. ΠΑΣΟΚ είναι ο άνθρωπος. Έκανε μία επιλογή, θεώρησε ότι θα πρέπει να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα και το έκανε. Και μένα με παραξενεύει η συμμετοχή με Βενιζέλο επικεφαλής, δεν βρίσκω κάποια ιδεολογική σύμπλευση, αλλά οκ, δικαίωμά του.

Οι περισσότεροι, βέβαια, επικριτές ήταν οι εξωκομματικοί, αυτοί που βρήκαν την ευκαιρία να την φυτέψουν στο ΠΑΣΟΚ εν το συνόλω. Οι λόγοι ευνόητοι και ασχολίαστοι.

Χρειάζεται ο Χειμωνάς υποστηρικτές στο λάθος; Όχι, βέβαια. Είναι υποκρισία.

Ας δούμε όμως και την άλλη μεριά. Διότι το νόμισμα πάντα έχει 2 όψεις.






Κάτι ακόμη ενδεικτικό:






Όσο δεν μου άρεσε το λάθος Χειμωνά, άλλο τόσο δεν μου άρεσε το λιντσάρισμα. Και ιδίως το δεύτερο με αηδίασε. Διότι το λάθος ήταν μία στιγμιαία αντίδραση, στην οποία, αν γύριζε το χρόνο πίσω δεν θα το επαναλάμβανε (ακόμη και αν δεν το παραδεχθεί, είναι και ο εγωισμός στη μέση) ενώ το λιντσάρισμα γίνεται με μία παροιμιώδη ψυχραιμία που σχεδόν με τρομάζει.

Ο Χειμωνάς δεν ζήτησε την προστασία κανενός. Έκανε ένα λάθος, θα αναλάβει την ευθύνη, θα το πληρώσει, με όποιο κόστος. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, φίλοι στο fb είμαστε και τον συμπαθώ ιδιαίτερα λόγω του αυτοσαρκαστικού του χιούμορ, αλλά απ' όσο αντιλαμβάνομαι, δεν έχει πρόβλημα να αναλάβει το όποιο κόστος.

Ας μπούμε όμως και μεις λίγο στη θέση του. Η επίθεση εν είδει στιγματισμού που δέχεται είναι τόσο αήθης που θα καταρράκωνε τον όποιο φυσιολογικό άνθρωπο. Είναι αυτή τιμωρία;

-σε σένα το λέω, αλάνθαστε.


σ.σ.: Ξέρω, πολλοί φίλοι θα διαφωνήσουν μαζί μου, όπως υπάρχουν και λίγοι, ελάχιστοι, που θα με καταλάβουν. Δεν είναι θέμα Χειμωνά, σίγουρα ούτε ΠΑΣΟΚ. Οκ με την κριτκή, απλά, δεν γουστάρω το λιντσάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: