13 Οκτ 2014



Ο Πατριωτισμός της αλήθειας


Η αναφορά-ψέμα του Βενιζέλου κατά τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης ότι μας υπογόρευσαν επί της ουσίας το πρώτο μνημόνιο, αναζωπύρωσε τα κλασσικά παραμύθια πως ο Παπανδρέου έπαιξε παιχνίδια με τους ξένους, τις αγορές, τους εβραιομασωνους κλπ εις βάρος της Ελλάδας. Σήμερα ως epikairo βάζουμε κάτω τα διάσπαρτα δεδομένα και στοιχεία και αποδεικνύουμε ότι ο Παπανδρέου ήταν εκείνος ακριβώς ο πολιτικός που δεν έπαιξε παιχνίδια με τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και τους κερδοσκόπους και εξαιτίας αυτού "τιμωρήθηκε" από τις αγορές.


Ειδικότερα:

1ον) Σε συνέντευξή του, ο Μάρκ Ρος, δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας Le Monde και συγγραφέας των βιβλίων Η τράπεζα Goldman Sachs» και «Καπιταλισμός εκτός νόμου αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ο Σημίτης δεν ήταν υποχρεωμένος να συνεργαστεί με την Goldman Sachs. Ο Παπανδρέου αρνήθηκε μια ανάλογη συνεργασία το 2009 αλλά ο Σημίτης δέχθηκε και πλήρωσε πολλά την Goldman Sachs για να «μαγειρέψει τα βιβλία», να πει ψέματα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας". Αυτή τη θέση την ακούμε από τον ίδιο και σε παλαιότερη εκπομπή-αφιέρωμα του Κώστα Βαξεβάνη, όπου η άρνηση Παπανδρέου προκάλεσε ξαφνικά αρνητική αξιολόγηση από τους Όικους Αξιολόγησης.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι ο Βαξεβάνης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ και αναπαράγει κατά καιρούς μυθεύματα σε βάρος του Παπανδρέου και των κυβερνήσεων του, παραδέχεται τη δήλωση του Ρος, ότι ο Παπανδρέου αρνήθηκε τη συνδρομή της Goldman Sachs στο "μαγείρεμα" των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας.

Επειδή όμως ο Βαξεβάνης πιθανόν να μην θυμάται την αποστροφή του στην ίδια την εκπομπή του, απλά να υπενθυμίσουμε ότι ο Παπανδρέου δεν έβαλε επουδενί την Ελλάδα στο ΔΝΤ, αλλά η επιλογή αυτή έγινε από την Άνγκελα Μέρκελ. Αυτό μάλιστα είχε δηλώσει και ο ίδιος ο Παπανδρέου, λέγοντας ότι η Μέρκελ επεδίωξε την εμπλοκή του ΔΝΤ, λόγω μη εμπιστοσύνης της στην Κομισιόν
Παράλληλα και όσο αφορά τις συνομιλίες του Παπανδρέου με κερδοσκόπους, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δόμησε έναν ολόκληρο μύθο περί συμφωνιών κάτω από το τραπέζι του Παπανδρέου με τον Soros, αξίζει κανείς να θυμηθεί τις επαφές που είχε το άλλοτε πρότυπο του Αλέξη Τσίπρα Αργεντινή με τον ίδιο τον Soros, καταρίπτοντας ακόμα ένα επιχείρημα συνωμοσιολαγνικού τύπου.


2ον) Υπάρχει ακόμα ένας μύθος, ότι ο Παπανδρέου και η οικογένεια του έπαιξαν με τα CDS, ποντάροντας σε βάρος της χρεοκοπίας της χώρας, ένας μύθος που τοποθέτησε την ταμπέλα του "προδότη" στον Παπανδρέου. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα εξής:

-Αυτός που πραγματικά πόνταρε σε CDS την χρεοκοπία της χώρας δεν ήταν κανένας Παπανδρέου, αλλά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με πρωθυπουργό Καραμανλή και Πρόεδρο Άγγελο Φιλιππίδη!  Η κυβέρνηση Παπανδρέου, που ήθελε μάλιστα να παίξει με τους κερδοσκόπους, όχι μόνο απέλυσε τον Φιλιππίδη, αλλά και μέσω του νέου διοικητή του ΤΤ Κλέωνα Παπαδόπουλο, πούλησε και το τελευταίο CDS που είχε αγοράσει ο Φιλιππίδης, γεγονός που οδήγησε σε αποκλιμάκωση των spreads και στον τελευταίο δανεισμό της Ελλάδας προτού μπει στον Μηχανισμό Στήριξης.


-Στο πρώτο βίντεο αυτού του post και ιδιαίτερα στο σημείο 1.20-3.10 ο δημοσιογράφος λέει ξεκάθαρα πως το παιχνίδι με τα cds είχε ξεκινήσει απο Σημίτη και Καραμανλή, οι οποίοι με τις ενέργειες τους έστρωσαν το χαλί στην goldman sachs για να κάνει "παιχνίδι" εις βάρος της Ελλάδας

-Επιπρόσθετα υπενθυμίζουμε και την πανηγυρική καταδίκη του Πάνου Καμμένου, του πολιτικού που μήνυσε την οικογένεια Παπανδρέου αναφορικά με τα CDS  ο οποίος μάλιστα δεν βρήκε το θάρρος να υπερασπιστεί τα λεγόμενά του ενώπιον του Δικαστηρίου! Ήταν μάλιστα τόσο ψεκασμένη η υπόθεση, που μέχρι και ο οικονομολόγος του αντιμνημονίου Γιάννη Βαρουφάκης τον άδειασε πανηγυρικά.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, μπορεί κανείς εύκολα να μπερδευτεί : Τελικά o Παπανδρέου ήταν "πράκτορας" των Αμερικανών, του ΔΝΤ, των Εβραίων, του Σόρος και ήθελε να καταστρέψει την Euroζώνη?  Ή μήπως της Μέρκελ, επειδή δεν εκβίασε την ΕΕ με στάση πληρωμών και έσωσε το euro και τις τράπεζες;

-Ο Δελαστίκ έχει υποστηρίξει ότι ο Παπανδρέου έσωσε τις ευρωπαϊκές τράπεζες, λέγοντας: «Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών, στις 31 Δεκεμβρίου του 2009 οι ξένες τράπεζες (σχεδόν αποκλειστικά ευρωπαϊκές) κατείχαν ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 141,5 δισ. ευρώ. Σε συνθήκες κρίσης, θα συνιστούσε εφιάλτη για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενδεχόμενη στάση πληρωμών εκ μέρους της Αθήνας.....

Υπάρχει βέβαια και μια εκδοχή που τεχνηέντως αποφεύγεται να θιχθεί απο τους επα'ί'οντες γιατι "δεν συμφέρει" και την υιοθετούν οι λίγοι fan όπως λέγονται ειρωνικά του "προδότη Τσολάκογλου" που λέει οτι έκανε ότι έπρεπε για να σώσει την πατρίδα του και το λαό της απο τον ξαφνικό θάνατο.

Μάλιστα είχε και το «θράσος» να ζητήσει να τεθεί σε δημοψήφισμα το δεύτερο μνημόνιο για να αποφασίσει ο λαός τη μοίρα του. Φαίνεται όμως οτι το θέμα του μνημονίου ήταν πολύ υποδεέστερο απο το ρεύμα και το νερό με αποτέλεσμα κάποιοι να τον στείλουν σπίτι του αφού πρώτα του "έδειξαν την εμπιστοσύνη τους" με την ψήφο τoυς και το επι 40'' χειροκρότημα τους!!!!!! Αξέχαστες στιγμές.

Ο Γιώργος ήταν λίγο απο όλα. Προδότης, πράκτορας, όργανο των εβραίων, σε εντεταλμένη υπηρεσία να διαλύσει την ευρωζώνη ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΌΝΩΣ μαριονέτα των Μερκοζύ, που όμως φρόντισαν να τον εξολοθρεύσουν. Υπάρχει τέτοια ηλιθιότητα στη χώρα μας, που όλοι της δεξιάς, της αριστεράς, αλλά και σύντροφοί του, τον κατηγορούν για τα πάντα.
Εντέλει, τι προτιμούσε η «υπεύθυνη πολιτική τάξη;» Έναν Παπανδρέου τζογαδόρο, που θα πήγαινε να τα βρει με την Goldman Sachs; Θα ήταν αυτός πατριωτισμός, εξαπατώντας για ακόμη μια φορά τους ευρωπαίους εταίρους, αλλά πρώτιστα τον ελληνικό λαό; Όσο κι αν παλεύουν να τα φορτώσουν όλα στον Παπανδρέου, πιστοί στο δόγμα (για όλα φταίει ο Παπανδρέου και το μνημόνιο), άλλο τόσο η αλήθεια, που την ψελλίζουν ακόμη κι αυτοί που τον πολεμούν, θα βγαίνει στην επιφάνεια και θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους

http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: