6 Ιουν 2011

Το HHF ενισχύει τα σχολεία της Κοινότητας



Το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς (HHF) προτίθεται να βοηθήσει την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, ενισχύοντας οικονομικά τα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Η ανακοίνωση έγινε την περασμένη Παρασκευή στην διάρκεια της 15ης εκδήλωσης του HHF, από τον πρόεδρο του κοινωφελούς οργανισμού κ. Γιάννη Φαναρά, στον οποίο συμμετέχουν επιφανείς ομογενείς επιστήμονες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες.

Ο κ Γιάννης Φαναράς, μιλώντας στη διάρκεια του ετήσιου χορού του HHF, στο Paramount Banquet Centre, με παρουσιαστή το διάσημο ομογενή κωμικό Angelo Tsarouchas, ανέφερε ότι το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς επιλέγει ως φετεινό στόχο της οικονομικής του εξόρμησης την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ελληνικής Κοινότητας, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση της προσφοράς στα Ελληνικά Γράμματα και την προβολή της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, που ξεκίνησε με τη χρηματοδότηση της έδρας Ελληνικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο York την περασμένη δεκαετία.

Το HHF που συμπληρώνει 15 χρόνια σημαντικής παρουσίας και δράσης, συμμετείχε πρόσφατα στην εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου Παίδων (Sick Kids Hospital) και συγκέντρωσε για το σκοπό αυτό περίπου $200.000 ενώ βοήθησε σημαντικά και το ίδρυμα Hellenic Hope Centre όπου δεκάδες άτομα με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειές τους δέχονται σημαντική υποστήριξη σε καθημερινή βάση.
Η σημαντική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς να υποστηρίξει την Κοινοτική Παιδεία έρχεται την πιο κατάλληλη περίοδο αφού η Ελληνική Κοινότητα αναζητεί πόρους για να προχωρήσει άμεσα στην ανακαίνιση του σχολείου στο «Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο» και τη χρηματοδότηση πολλών άλλων προγραμμάτων που θα αναβαθμίσουν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, όπως: το πρόγραμμα διδασκαλίας των ελληνικών μέσω διαδικτύου (e-learning),το πρόγραμμα "Ελληνομάθεια" για τη συστηματική διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και επίσημη πιστοποίηση/αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, τα φροντιστήρια για την υποστήριξη ομογενών μαθητών στα μαθήματα του πρωινού τους σχολείου, την εκμάθηση μουσικών οργάνων, παραδοσιακών χορών και λαογραφίας, τη δημιουργία θερινού σχολείου στην Ελλάδα και πολλών άλλων.
                                     Το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς δέχεται προσφορές
 για την οικονομική του εξόρμηση στη διεύθυνση:
Hellenic Heritage Foundation
44 Upjohn Road Toronto, ON M3B 2W1
Attn: Fundraising Department


Όσοι, σύλλογοι, φορείς ή μεμονωμένοι ομογενείς, επιθυμούν να βοηθήσουν την Ελληνική Παιδεία στο Τορόντο και να συμβάλουν στο πέρασμα της σκυτάλης του ελληνικού πολιτισμού και στην τρίτη γενιά των μαθητών μας, μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας και το Τμήμα Παιδείας (Τηλέφωνο: 416-425-2485 ext. 227)

Δεν υπάρχουν σχόλια: