2 Ιουν 2011

Το φταίξιμο των …άλλων #2


ΣΤΟΝ κατάλογο των … «Φταίει», αναφέρονται τα εξής:

-Φταίει η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας, πρωτίστως του διοικητικού συμβουλίου που ξεκίνησε ένα έργο 12 εκατομμυρίων, χωρίς εφόδια και προγραμματισμό.


-Φταίει η παροικία γιατί ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι το έργο κοστίζει εκατομμύρια πρόσφερε μόνο $650.000 χιλιάδες δολάρια.

(σ. π. Όταν ένα συμβούλιο ξεκινάει ένα έργο χωρίς εφόδια και προγραμματισμό, ΓΙΑΤΙ η παροικία να ακολουθήσει ; Επειδή κάποιοι έκαναν λάθος; Τι λέτε, καλέ.! Και στο κάτω-κάτω κ. Κρανιά, σκεφτήκατε ποτέ αν η παροικία είχε περισσότερα να (τους) προσφέρει; Και γιατί, επαναλαμβάνουμε, δεν περίμενε η …φωτισμένη ηγεσία μας η οποία «έλαμπε και ακτινοβολούσε» κάτω από τον «χαρισματικό ηγέτη» της να μαζέψει πρώτα 3-4 εκατομμύρια και με την υπόσχεση των 3 εκατομμυρίων των καναδικών κυβερνήσεων στο χέρι, να ξεκινήσουν τον «Παρθενώνα» μας; Γιατί η πρώτη τους κίνηση το 2001, μόλις ανέλαβαν την διοίκηση ήταν να αγοράσουν με δανικά το οικόπεδο; Μήπως, προφανώς, χάσουμε το …κελεπούρι, με το μισό εκατομμύριο καπέλο; Φταίνε, λοιπόν, οι ομογενείς που δεν είχαν να δώσουν ή οι βιαστικοί ηγέτες μας; Σοβαροί να είμαστε κ. συντάκτα…)

ΣΤΗ συνέχεια διαβάζουμε:

-Φταίνε οι αόρατες Θεϊκές δυνάμεις που το πολέμησαν από την αρχή, που ίσως θεώρησαν εμπόδιο στα δικά τους σχέδια.

(σ. π. Όχι αγαπητέ μας. Οι «Θεϊκές» δυνάμεις, σε αγαστή συνεργασία με τον «χαρισματικό» έκαναν το παν για να βοηθήσουν την υπόθεση «κέντρο», ώστε να φτάσουν τα πράγματα εδώ που έφτασαν… Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία επ’ αυτού…)

-Φταίει η παλαιότερη διοίκηση του «ελληνικού Σπιτιού» που δεν δέχτηκε να γίνουν γηροκομείο και πολιτιστικό κέντρο μαζί. (!!!)


(σ. π. Ασφαλώς και θα αστειεύεστε κ. Κρανιά… Είναι δυνατόν να …συνεταιριστούν η Καναδική κυβέρνηση και μια εθνοτοπική Κοινότητα; Δεν γνωρίζετε κύριε ότι τα γηροκομεία είναι καναδικής ιδιοκτησίας, ενώ η διοίκησή τους και μόνο ανήκει σε ελληνικά χέρια;)

-Φταίει περισσότερο η Ελληνική πολιτεία, που ενώ γνώριζε ότι χτίζουμε το σπίτι μας για το δικό της μέλλον, μας αγνόησε παντελώς και δεν μας έδωσε ούτε τα υπεσχημένα.

(σ. π. Ποια υπεσχημένα, κύριε; Τα 500 χιλιάρικα σε βιβλία για την βιβλιοθήκη του «Κέντρου»; Έχουμε το κτίριο της Βιβλιοθήκης και παραμένει άδεια μέχρι τώρα, εξ αιτίας της …αθέτησης κάποιας υπόσχεσης;)

-Φταίει η παντελής αδιαφορία των εκατομμυριούχων ελλήνων ομογενών που δεν ίδρωσε το αυτί τους, ενώ μοιράζουν χιλιάδες δολάρια για άλλους κοινωφελείς σκοπούς.


(σ. π. Δεν γνωρίζουμε πολλούς εκατομμυριούχους, αλλά και αν υπάρχουν-που υπάρχουν-δίνουν τα δικά τους λεφτά εκεί που γουστάρουν… Γνωρίζουμε πάντως και κάποιους οι οποίοι …διαφεντεύουν την μισή Ντάνφορθ, αλλά στις προσφορές τους τσιγκουνεύονται …λιγάκι.! Τι να τους κάνουμε; Έμαθαν να παίρνουν ακόμα και από τους υπό κατάρρευση οργανισμούς και δεν μπορούν να κόψουν το …χούϊ τους. Είναι κάτι σαν τον μητροπολίτη ας πούμε…)

-Φταίει η ελλιπής πληροφόρηση και η ερανική επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας που μάλλον δεν έκανε σωστά τη δουλειά της.

(σ. π. Εδώ θα (σας) …μαλώσουμε λίγο κύριε Κρανιά, διότι η πληροφόρηση, κατά την διάρκεια της δεκαΑΙΤΙΑΣ, ήταν αποκλειστικό προνόμιο της αφεντιά σας και της «Εβδομάδας» και όπως είναι πλέον γνωστό ΔΕΝ κάνατε σωστά τη δουλειά σας. Ούτε εκείνος, μα ούτε και σεις. Τα υπόλοιπα Μ.Μ.Ε. αν εξαιρέσουμε τον κ. Μανιατάκο, ήταν υπό συνεχή διωγμό από τον κ. …«χαρισματικό». Όσο για την …αείμνηστη Ερανική Επιτροπή της εποχής, ποιος θυμάται, πλέον, τα μέλη της αφ’ ενός, και τι έκανε ο «χαρισματικός» για να την αντικαταστήσει; Σοβαροί να είμαστε… που λέει και ο αμαξάς.!)

-Φταίει σύσσωμο το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο που δεν φρόντιζε να ενημερωθεί για την πορεία του έργου και ενώ έβλεπε την καταστροφή να έρχεται τώρα μας λένε, δεν γνώριζαν, δεν είδαν δεν άκουσαν.


(σ. π. Εδώ έχετε κάποιο δίκιο, αλλά μήπως εμπιστεύονταν την ενημέρωσή τους στη δικής σας σίγουρη και από πρώτο χέρι αξιόπιστη ενημέρωσή σας; Λέμε τώρα… Αφού όλοι γνώριζαν την εκ των έσω καλή πληροφόρησή σας απ’ τον «χαρισματικό»… Ψέματα είναι;

-Φταίει η «έλλειψη πονηριάς» από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, λένε μερικοί, γιατί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μερικά εκατομμύρια που πήραμε από την ασφάλεια, όταν κάηκε η εκκλησία της «Παναγίας»! για το χτίσιμο του κέντρου.


(σ. π. Εδώ, πάλι δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα… Πώς να περισέψουν τα ριμάδια τα εκατομμύρια, αφού ύστερα από …εκατό χρόνια …διαμαρτυρίας του το Ιερό έπρεπε να γυρίσει στη …σωστή του θέση.! Ο Σωτήριος ακόμα γελάει με την ενέργειά τους αυτή.! Επίσης ο τρούλος που πληρώθηκε δυο φορές. Μια ως προσωρινός και μια ως κανονικός. Πώς ήταν δυνατόν να μείνει η εκκλησία δίχως τον προσωρινό της, μέχρι να γίνει ο μόνιμος; Και πώς είναι δυνατόν χρήματα της εκκλησίας του Θεού να πάνε σε …άσχετα με την θρησκεία έργα, όπως το … «κέντρο»; Πα πα πα…

-Φταίει το προκατειλημμένο και στενό μυαλό των διοικούντων που ενώ έβλεπαν την καταστροφή να έρχεται, φοβήθηκαν να πουλήσουν κάτι από τα περιουσιακά στοιχεία της Ε. Κ., ενώ τώρα και το κέντρο έχασαν και ίσως αναγκαστούν να πουλήσουν κάτι για να σωθούν.

( σ. π. Καλά… Φταίνε για τόσα άλλα, ας μη τους κατηγορήσουμε και για κάτι τέτοιο το οποίο δεν θα πέρναγε ούτως ή άλλως…)

-Φταίει, εσείς, εμείς, και ο Χατζηπετρής που μας παρέσυρε το λαοπλάνο κύμα μιας γοητευτικής σειρήνας ενός απρόβλεπτου ενθουσιασμού και τώρα θαλασσοπνιγόμαστε στα αφρισμένα κύματα της αφέλειάς μας.

(σ. π. και …στην κορφή κανέλα.!)

-Φταίει σύσσωμη η παροικία που δεν αγκάλιασε το τόσο σπουδαίο έργο από την αρχή και σήμερα παλεύουμε με πενιχρά μέσα να κρατηθούμε στον αγώνα της πολιτιστικής μας επιβίωσης χωρίς σωσίβια.


(σ. π. Αφού δεν το αγκάλιασε ο … «χαρισματικός» διαπράττοντας τόσα και τόσα λάθη όπως ομολογείτε, η παροικία θα το αγκάλιαζε και μάλιστα …σύσσωμη; Τι μας …ξαναλέτε κύριε)

-Φταίει γενικά η Ελληνική νοοτροπία που μερικές φορές σαν τον Κρόνο σκοτώνει τα παιδιά του επειδή κυριαρχεί η ζηλοφθονία.


(σ. π. Αχ αυτή νοοτροπία μας.! Μόνο που στην προκείμενη περίπτωση, ο …Κρόνος σκότωσε το …έκτρωμα που δημιούργησε και το εγκατέλειψε στα κρύα του λουτρού, για τους δικούς του λόγους…
Και ας μην αμφιβάλει ΚΑΝΕΝΑΣ πλέον. Οι αμοιβές των πράξεων τόσο του «χαρισματικού» όσο και του …υποχαρισματικού, «εκταμιεύτηκαν» ήδη.! Καλοπερνούν και καλοαμείβονται στις νέες τους θέσεις .
Ποια Κοινοτική χρεία έχουν, πλέον;).

Δεν υπάρχουν σχόλια: