30 Μαΐ 2010

Μαθήματα ...Δημοσιογραφίας !!!

ΜΕΤΑ από κάποια δημοσιογραφικά, τεκμηριωμένα, μαθήματα του κ. Πάππα και κάποια "τεκμηριωμένα" του κ. τέως ψιθυριστή, έρχεται ο κ. Σκλάβος να (μας) ...διδάξει, συμπληρωματικά, κάποιους "δημοσιογραφικούς" κανόνες και τι "βλάπτει σοβαρά την παροικία".! Γράφει, λοιπόν, "επώνυμα" ο κ. Σκλάβος:
  • "Είμαστε μια κωμωδία. Τα μπλοκ είναι το φρούτο της εποχής."
( σ. π. Συμφωνούμε απόλυτα ότι ΕΙΣΤΕ μια κωμωδία, αλλά τα Μπλόγκς είναι φρούτο τεσσάρων εποχών, πλέον.) ΣΤΗ συνέχεια, λέει:
  • "Το δακρυγόνο και το Έμφασις, το μοναδικό που έχει όνομα και ταυτότητα για όλα τα άλλα χτυπούν στο γάμο του Καραγκιόζη ανώνυμα. Κάθε λίγο και λιγάκι ξεφυτρώνει και κάποιο καινούριο."
(σ. π. Είναι αλήθεια ότι διαθέτετε την αποκλειστικότητα του Καραγκιόζη (ως συγγραφέας και ως έντυπο) στην παροικία, και κακώς οι ανώνυμοι ασχολούνται μαζί του, αλλά αφήστε τους να πιστεύουν ότι κάτι προσφέρουν κι' αυτοί... Και συνεχίζει παρακάτω:
  • "Είναι ανέξοδο και δίνει την ευκαιρία σε όσους έχουν ψωνιστεί με το μικρόβιο της δημοσιογραφίας να κάνουν την πλάκα τους."
(σ. π. Υποθέτω ότι εσείς και οι άλλοι "επώνυμοι" δημοσιογράφοι, επιτελείτε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, χωρίς "ψώνιο" άνευ "μικροβίου" και δίχως την "πλάκα" σας. Συγνώμη, ΔΕΝ είχαμε αντιληφθεί κάτι τέτοιο όλα αυτά τα χρόνια..!) Και το σπουδαιότερο:
  • "Εκεί (που) τα πράγματα μπλέκουν είναι η ανωνυμία και η ανευθυνότητα που βολεύει και ότι θέλει ο καθένας γράφει και όπως θέλει παρουσιάζει τα γεγονότα. Εμείς πολλές φορές κάνουμε επιλογές και αναδημοσιεύουμε ορισμένα κομμάτια από τον Περίδρομο προσπαθώντας να κάνουμε τη σωστή επιλογή όσο γίνεται πιο ανώδυνα."
(σ. π. Εδώ έχουμε πραγματικά ένα μπλέξιμο της ανωνυμίας με την ανευθυνότητα, τα οποία βολεύουν ώστε να γράφει ο καθένας ό,τι θέλει, ενώ οι επώνυμοι και οι υπεύθυνοι, όπως εσείς, - αν καταλάβαμε καλά - γράφετε ότι θέλουν κάποιοι άλλοι, και παρουσιάζετε τα γεγονότα όπως βολεύουν στους (κάποιους) άλλους..! Κάνετε πολύ σωστά την επιλογή των κομματιών του περίδρομου, ώστε να σας είναι πιο ανώδυνα.!!! Οι εποχές είναι δύσκολες για ...Επώδυνες Θέσεις. Περιορίστε τις επιλογές σας ακόμα παραπάνω, ώστε να σας είναι εντελώς ανώδυνες.!!) Τέλος, το καλύτερο:
  • "Το κακό για όλους αυτούς που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά σάιτ είναι ότι γράφουν ότι τους καπνίζει χωρίς να παίρνουν την ευθύνη των απόψεων τους. Αυτό βλάπτει γενικά την παροικία και ευτυχώς που δεν υπάρχουν πολλοί αναγνώστες και είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι επισκέπτες στα ηλεκτρονικά σάιτ"
(σ. π. Οι απόψεις κ. Σκλάβε, δεν γράφονται για τους ...συγγραφείς τους αλλά για τους ό,ποιους ενδιαφερόμενους, αναγνώστες τους. Μια άποψη ή είναι καλή και την κάνουμε πράξη, ή την πετάμε στα ...οπουδήποτε. Ακόμα και σεις θα μπορούσε να έχετε μια καλή άποψη, αν ξεφύγετε από κάποια κατάλοιπα... Αν καπνίζουν ή όχι, είναι μια άλλη ιστορία... Το τι βλάπτει γενικά την παροικία, ας το αφήσουμε σε κάποιους πιο ...ειδικούς. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί "ευτυχώς" δεν υπάρχουν πολλοί αναγνώστες και είναι ...μετρημένοι στα δάχτυλα (του ενός ή των δυο χεριών, ή μήπως συμπεριλαμβάνονται και τα δάχτυλα των ποδιών;) οι επισκέπτες στα σάιντς, ενώ σεις τα επισκέπτεστε κάθε μέρα όπως γράφετε σε άλλη σελίδα; Να υποθέσουμε ότι για όλα τα παραπάνω, ευθύνονται οι πρόωρα θερμές, καιρικές συνθήκες;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: