28 Μαΐ 2010

Τώρα, ...σωτηρία εξ' ουρανού

  • ΚΑΙ εκεί που ο κ. Κρανιάς και οι συνεργάτες, (υποθέτω), σπαζοκεφάλιαζαν να "βρουν λύση σωτηρίας για την οικονομική καταβαράθρωση, (από ποιόν, άραγε;) της Ελληνικής Κοινότητας, ήλθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος σε επώνυμο φίλο αναγνώστη μας ο οποίος μας την αποκάλυψε σε μια ενδιαφέρουσα ιδιαίτερη τηλεφωνική συνομιλία μας."

(σ. π. κ. Κρανιά, πρώτα απ' όλα ο επώνυμος φίλος και αναγνώστης σας είναι φανταστικό πρόσωπο, αλλά ΑΝ υπάρχει, τότε δεν τον ...επιφοίτησε το άγιο Πνεύμα, αλλά οι τελευταίες ζέστες που λίγο - πολύ μας ...επιφοίτησαν ΟΛΟΥΣ, λίγο απότομα...)

  • Πάμε παρακάτω, όπου γράφει: "Την μεταφέρουμε μέσα στις τόσες άλλες, απλώς και μόνο για να προσθέσουμε περισσότερες έγνοιες και σκοτούρες στα ενδιαφερόμενα μέρη."

( σ. π. Πρώτα απ' όλα ποιες "τόσες άλλες" αφού οι μόνες προτάσεις που υπάρχουν είναι η δική σας για πώληση της Παναγίας και του συνεργάτη σας κ, Κουτίνα για την πώληση του νέου "Πολιτιστικού Κέντρου"; Δεύτερον, ΔΕΝ αντιλαμβανόμεθα γιατί να προσθέσετε "περισσότερες έγνοιες και σκοτούρες στα ενδιαφερόμενα μέρη"; Τι σας έκαναν οι άνθρωποι; Έτσι βλέπατε πάντα τη βοήθειά σας προς την Κοινότητα; Ή να το ...αποδώσουμε κι' αυτό στις πρόωρες ζέστες του Μαΐου;)

  • Του λέει λοιπόν ο ...φίλος - αναγνώστης: "Όσοι προσπαθούν δια της πλαγίας οδού να μεταφέρουν οικονομικά βάρη του παρελθόντος στις πλάτες αυτών που υπηρέτησαν την Κοινότητα και την εγκατέλειψαν ανοίγουν νέες πληγές στο ήδη πληγωμένο σώμα της."

(σ. π. Ποιοι είναι αυτοί οι "Όσοι" και Τι ακριβώς "προσπαθούν δια της πλαγίας οδού"; Διότι δεν αντιλαμβανόμεθα επακριβώς, ποια οικονομικά βάρη (2.000.000 $) προσπαθούν (ποιοι;) να μεταφέρουν στις πλάτες όσων την υπηρέτησαν και την "εγκατέλειψαν"; Μήπως έπεσε και ο "φίλος" σας θύμα της ...θερμοπληξίας ;)

  • Στη συνέχεια της ...μεταφοράς των λεγομένων του "φίλου", λέει: "Η ιστορία είναι αυτή που θα κρίνει εάν έσφαλαν ή όχι. Σήμερα η παροικία βρίσκετε μπροστά στον γκρεμό, ενώ πίσω της υπάρχει το ρεύμα της οικονομικής καταστροφής. Ο γέγονε, γέγονε. Κάτι πρέπει να γίνει και πολύ σύντομα μάλιστα."

(σ. π. Εδώ θα σταματήσω την ανάλυση, καθ' ότι θα με δουλεύουν και οι δικοί μου αναγνώστες, (αν έμεινε κανένας), λέγοντας ότι η ιστορία για να γράψει πρέπει να βρει στοιχεία, και αν αυτά τα πάρει από τα παροικιακά Μ.Μ.Ε. της εποχής αυτής, μάλλον θα πει Ψ Ε Μ Α Τ Α !!! Επίσης, η παροικία ΔΕΝ βρίσκεται σε κανέναν γκρεμό. Η Κοινότητα βρίσκεται στον γκρεμό, εκεί όπου την έφεραν οι ηγέτες της δεκαετίας 1990 - 2010 ! Και δεν βγαίνει από κει, εάν δεν αναλάβει η παροικία στους ώμους της, το βάρος του χρέους, υπό την καθοδήγηση κάποιων καταξιωμένων στη συνείδηση της ομογένειας συμπαροίκων μας....)

Δεν υπάρχουν σχόλια: