2 Μαΐ 2010

Οι ...μακριά νυχτομένοι

ΜΕ τίτλο "Ξέρεις ποιος είμαι 'γω ρε;" συνεχίζει τα δημοσιογραφικά ...μαθήματα ο ...επιμελητής των ψιθύρων κ. Θεοδωρίδης. Γράφει, λοιπόν:
  • " Για να εξηγούμαστε: Δεν πιστεύουμε ότι η δημοσιογραφία έχει κάποια ιδιαίτερη δύναμη να διαμορφώνει καταστάσεις"...

(σ. π. Και βέβαια, η δημοσιογραφία στα χέρια σας, ΔΕΝ έχει ιδιαίτερη δύναμη, εκτός της οικονομικής σας επιβίωσης... Αλλά η δημοσιογραφία στα χέρια των δημοσιογράφων έχει τεράστια δύναμη, αγαπητέ μου, τόσο για τη διαμόρφωση σωστών όσο και για την πρόληψη κακών καταστάσεων)... Και συνεχίζει:

  • "Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να δίνει κάποια "ψευδαίσθηση" εξουσίας σε όποιον αρθρογραφεί, πως δήθεν διαμορφώνει και επηρρεάζει την κοινή γνώμη. Τίποτε δεν είναι πιο μακριά από την αλήθεια".
(σ. π. Στην δική σας περίπτωση, είναι αλήθεια ότι μόνο ψευδαίσθηση εξουσίας μπορεί να (σας) δώσει ένα άρθρο σας, καθ' ότι ούτε να διαμορφώσει μπορεί, αλλά μήτε να επηρεάσει την κοινή γνώμη, δύναται... Μόνον που αργήσατε να το αντιληφθείτε, κύριοι, λόγω που είστε μακριά νυχτομένοι...) Και στο αποκορύφωμα της "δημοσιογραφικής" εμπειρίας τους, γράφουν:
  • "Όσο πιο φτωχή κοινωνική συνοχή έχει μια κοινωνία (όπως στην ελληνική παροικία για παράδειγμα) όπου ο εγωϊσμός, η μισαλλοδοξία και τα κόμπλεξ καθορίζουν τις σχέσεις συντροφικότητας ή ανταγωνισμού, τόσο πιο ασήμαντη είναι και η επιρροή αυτών που διατυπώνουν τη γνώμη τους δημόσια στο πλήθος που τους ακούει/διαβάζει. Λίγο φρένο στη μεγαλομανία..."
(σ. π. Το παραπάνω είναι από μόνο του αρκετό να παρουσιαστεί ως ...διατριβή μεταπτυχιακού στη φιλοσοφία, τουλάχιστον... Τι άλλο να πω; Πάντως η παροικία / ομογένεια, θα πρέπει να νοιώθει πολύ υπερήφανη για τα ΜΜΕ του συγκροτήματος και τους δημοσιογράφους που τα στελεχώνουν.. Λίγο φρένο στις ...φιλοφρονήσεις προς τους συμπαροίκους μας, κύριοι. Φτάνει πια. Γνωρίζουμε και εμπεδώσαμε άριστα, την επιρροή σας στο "πλήθος" των ακροατών/αναγνωστών σας!!! Μην επαναλαμβάνεστε..)