27 Φεβ 2015

Ο αντιπρόεδρος του SPD δικαιώνει την πρωτοβουλία Παπανδρέου για δημοψήφισμα





«Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η πιο ακριβή λύση για όλους, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Γερμανία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ, στο πλαίσιο της συζήτησης και της ψηφοφορίας που διεξάγεται στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα. [theTOC]

Εκανε λόγο για «πολιτικό σφάλμα» όταν η γερμανική κυβέρνηση εμπόδισε το δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Ο κ. Σνάιντερ τόνισε ότι συμμερίζεται τα αισθήματα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι αυτή η απόφαση δεν είναι εύκολη, κυρίως λόγω των τελευταίων δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, αλλά διευκρίνισε ότι πρόκειται μόνο για την παράταση του προγράμματος για τέσσερις μήνες, όχι για επιπλέον χρήματα και έκανε λόγο για «πολιτικό σφάλμα» όταν η γερμανική κυβέρνηση εμπόδισε το δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Λάθος, όπως είπε, είναι όμως και το γεγονός ότι δεν κάνει η ίδια η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις, αλλά δημιουργείται η εντύπωση ότι επιβάλλονται από έξω.


Epikairo: Είναι πολύ σημαντικό να ακούς μέσα στη Γερμανία για την αναγκαιότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος τον Νοέμβρη του 2011, όχι επειδή δικαιώνεται ο Παπανδρέου (αν και η λέξη "εμποδίσαμε" σημαίνει και ομολογία ότι η Γερμανία είχε ενεργό ρόλο στην αποτροπή του, που οδήγησε και στην ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου το ίδιο βράδυ), αλλά επειδή δικαιώνεται ένα σκεπτικό, το οποίο αποκτά και σήμερα επικαιρότητα, με τα καμώματα του Βαρουφάκη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλάμε πάλι για "κωλοτούμπα", τρίτο μνημόνιο, νέα δάνεια, απόρροια ενός δημόσιο διαλόγου που πάει "καρότσι" από το 2010 και έπειτα. Σήμερα η κυβέρνηση είναι προφανές ότι αναίρεσε την κύρια προγραμματική της δέσμευση: όχι παράταση και όχι χρήματα. Τώρα και παράταση έχουμε, και χρήματα ζητήσαμε, μέσω της παράτασης της δανειακής σύμβασης, τα οποία όμως δεν θα ρθουν τώρα, αλλά τον Απρίλιο καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Πάλι ανακύπτει λοιπόν πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, αν υπολογίσει κανείς τις φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ιεροκηρύκων του "αντιμνημονιακού αγώνα", που βλέπουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τους "προδίδει". Αυτό που θα οδηγήσει; Ή στην στάση πληρωμών, ή στην υπογραφή ενός τρίτου μνημονίου, όπου πάλι θα δούμε μια κυβερνητική πλειοψηφία να σμπαραλιάζεται, δίχως να θέλουμε να σκεφτούμε που θα πάει βεβαίως αμέσως μετά.

Είδαμε σήμερα την Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (βουλευτής των ΑΝΕΛ και υπουργό της κυβέρνησης) να λέει ότι τον Ιούνιο ο λαός θα αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει ή όχι στην Ευρωζώνη, εννοώντας ουσιαστικά είτε δημοψήφισμα, είτε δημοψηφισματική εκλογή. Ο λαός δηλαδή θα κληθεί να τοποθετηθεί επί ενός αδιεξόδου, που θα μας έχει φέρει μια κυβέρνηση που σκέπτεται μάλιστα να μην περάσει την νέα Συμφωνία από την Βουλή, όταν την ίδια ώρα ο εχθρός Γερμανία την περνά από το δικό της Κοινοβούλιο.

Αν όμως είχε ακουστεί ο Παπανδρέου, όχι μόνο το 2011, αλλά και τώρα το 2015, όχι μόνο ο λαός θα γνώριζε τι συνέβη στην διαπραγμάτευση, αλλά θα έπαιρνε σάρκα και οστά το δημαγωγικό του Τσίπρα "διαπραγματευόμαστε με δέκα εκατομμύρια Έλληνες", οι οποίοι θα ενέκριναν ένα ευρύ πλέγμα μεταρρυθμίσεων και όχι ένα ανθολόγιο διακηρύξεων με αμφίβολη εξειδίκευση, ένα "συμβόλαιο αυτοδέσμευσης" όχι μόνο με τους εταίρους, αλλά και εμταξύ τους, ώστε να αποφευχθούν και τα τέρατα που καραδοκούν στο ενδεχόμενο οικτρής διάψευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μακάρι ο Σνάιντερ να ακουστεί από την κυβέρνηση και μακάρι μέχρι τον Απρίλιο να καταλήξει σε μια γενναία λίστα μεταρρυθμίσεων που θα τύχουν της επικύρωσης του ελληνικού λαού, αντικαθιστώντας άρον άρον νομοσχέδια που στόχο έχουν καθαρά την τήρηση επικοινωνιακών όρων. Γιατί οποιαδ΄πηοτε πρωτοβουλία δημοψηφίσματος τον μήνα Ιούνιο, θα βρει τη χώρα πάλι με άδεια ταμεία και με γεμάτα δοχεία θυμού, αγανάκτησης και διάψευσης..
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 17:32


Σχόλια

1) Αγαπητέ Νίκο ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κατά κύριο λόγο δικαιωθεί πολιτικά.
Τι άλλο να κάνει δηλ. ο Τσίπρας για να επιβεβαιώσει το Γιώργο;
Οχι μονομερή διαγραφή χρέους,το μνημόνιο κατά 70% είναι αποδεκτό,
ακόμα να δούμε το μνημόνιο σκισμένο, παπαδημούλης: χρειαζόμαστε ένα σχέδιο made in Greece και προχτές η πράσινη ανάπτυξη είναι η μόνη βιώσιμη.
Μανόλης Γλέζος:Ζήτησε συγνώμη από τον ελληνικό λαό επειδή συνέβαλε στην ψευδαίσθηση που δημιούργησε ο συριζα για έξοδο από το μνημόνιο.
Κατρούγκαλος: Συμφωνούμε με την μεταρύθμιση του Γ.Ραγκούση.
Λαπαβίτσας και όχι μόνο: Θα κάνουμε δημοψήφισμα.
Δεν γνωρίζω γιατί δεν πήραν χρήματα απ΄τον πούτιν ή τους κινέζους.
Το ζέον θέμα είναι να γίνει κοινωνός αυτής της πολιτικής ο λαός.
Πιστεύω θα ληφθούν πρωτοβουλίες απ΄το κίνημα όπως έχει πει ο πρόεδρος, για πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης μέσα από τις ομάδες αυτοοργάνωσης, μόλις η πολιτική ρευστότητα αρχίσει να σταθεροποιείται.

2) Δηλώσεις γίνονται συντεταγμένα μέσω των ανακοινώσεων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Δυστυχώς το ΚΙΝΗΜΑ είναι εξωκοινοβουλευτικό κόμμα οπότε οι ειδήσεις περνάνε στα ψιλά των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, τα οποία βέβαια συνεχίζουν την ύπουλη τακτική αποδόμησης του ΓΑΠ, όπως έγινε και σήμερα.
Επιπλέον σύντροφοι το ΚΙΝΗΜΑ έχει ευθαρσώς δηλώσει ότι στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης ...και καλά κάνει...σε αυτή τη φάση. Η ώρα για κριτική στην κυβέρνηση δεν θα αργήσει να έρθει. Τώρα προέχει η πατρίδα !!!
Εξάλλου ο ΓΑΠ έχει ήδη δικαιωθεί ηθικά. Η πολιτική δικαίωσή του επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή και πολύ πολύ καθημερινό αγώνα από όλους εμάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην καθημερινότητά μας. Το μήνυμα είναι ένα : ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ !!

3) Nικο, συμφωνω με το κεντρικο νοημα του σχολιου σου αλλα σκεπτεσε με ορους 2015 όταν λες προς το παρων στηριζει την προσπαθεια της Κυβερνησης ενώ εγω σκεπτομαι με ορους 1989 οπου μετα το την σημεροβραδυνη αναγγελια της εξεταστικης και των ειδικων δικαστηρίων μονο για τον ΓΑΠ (μην εχεις αυταπάτες ότι θα πανε πριν το 2009) , η σκεψη μου δικαιωθηκε. Καμια στηριξη λοιπον και καμια βοηθεια στους συνεχιστες και απογονους του βρωμικου 1989.

Δεν υπάρχουν σχόλια: