3 Απρ 2014

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014
Είδα το χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Mega και είμαι καλά!



Mόλις πήγα να ξαπλώσω το μεσημέρι, χτύπησε το τηλέφωνο (skype). Ήταν ένας καλός παιδικός μου φίλος ο οποίος ζει μόνιμα στη Στουτγκάρδη και πιαστήκαμε στη συζήτηση για τα χθεσινά. Μού είπε χαρακτηριστικά ότι είναι ενθουσιασμένος με τον Σαμαρά που όχι μόνο οδήγησε τη χώρα σε πλεόνασμα αλλά έδειξε άμεσα αντανακλαστικά στην υπόθεση Μπαλτάκου, τον οποίο έδιωξε ευθύς αμέσως μετά τις γνωστές αποκαλύψεις. Μάλιστα, παρουσίασε τον Μπαλτάκο ως ρίζα του κακού και τον Σαμαρά ως φιλελεύθερο που καταπολεμά την ακροδεξιά και δήλωσε εντυπωσιασμένος για τη μεταστροφή του...
Αφού έξυσα μερικές φορές το κεφάλι μου, είπα στον σοβαρό κεντρώο φίλο μου ότι μου κάνει εντύπωση πόσο άριστα ενημερωμένος είναι και κείνος μου απάντησε ότι βλέπει διαδικτυακά κάθε βράδυ το δελτίο ειδήσεων του Mega διότι αγαπά και νοσταλγεί την Ελλάδα και θέλει να ενημερώνεται για τα γεγονότα. Άλλαξα θέμα, προτίμησα να μην ασχοληθώ περαιτέρω, και, σκεπτόμενος πόσο καλό κάνει το Mega στη χώρα, έκλεισα το τηλέφωνο και έβαλα να δω το χθεσινό δελτίο ειδήσεων.

Στην εισαγωγή του δελτίου, ο τίτλος ήταν ''ο Σαμαράς έδιωξε τον Μπαλτάκο μετά την αποκάλυψη της συνομιλίας με τον Κασιδιάρη''! Ναι, όπως ακριβώς το διαβάζετε! Μάλιστα, εξήγησε ότι δεν έγινε ''καμία παρέμβαση, όπως λέει ο Αθανασίου''! Kατόπιν, αφού αναφέρθηκαν σημαντικοί τίτλοι ειδήσεων όπως ''Ανακαίνισε την βίλα του ο Σον Πεν για να μείνει με τη Σαρλίζ Θερόν. Δύο πίνακες ζωγραφικής μυθικής αξίας στην κουζίνα βιοπαλαιστή'', η Τρέμη ξεκίνησε το δελτίο λέγοντας ''στο σπίτι του έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς τον Μπαλτάκο μετά την αποκάλυψη''! Αναρωτήθηκα αν αυτό που βλέπω είναι δελτίο ειδήσεων ή επιθεώρηση, κρατήθηκα με το ζόρι να μη γελάσω και άκουσα τη συνέχεια κρατώντας σημειώσεις. Η Τρέμη εξήγησε ότι ''Στη συνομιλία που υπέκλεψε ο Κασιδιάρης... κάνει γνωστό ότι είναι σε πλήρη αντίθεση με την γραμμή του ΠΘ''!

Προχωρώντας δε στο ρεπορτάζ, αναφέρεται ότι ''Αυτό το βίντεο που υπέκλεψε ο Κασιδιάρης γράφοντας σε κρυφή κάμερα τον Μπαλτάκο που εμφανίζεται να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κυβέρνηση που εκπροσωπεί καταγγέλοντας το Δένδια και τον Αθανασίου για παρέμβαση να φυλακιστούν''. Aκολουθεί η ανακοίνωση Μπαλτάκου και η περίπου ηρωική δήλωση Σαμαρά.

Κατόπιν, δηλώσεις κομμάτων και σύνδεση με Ράνια Τζήμα στο ΜΜ: ''Ο Σαμαράς ανέθεσε στον Σταμάτη να ζητήσει την παραίτηση του Μπαλτάκου. Αρνήθηκε ο ίδιος να συναντήσει τον Μπαλτάκο''. Εξήγησε για ακόμη μία φορά ότι ''Ο Μπαλτάκος προωθεί προσωπική ατζέντα κι όχι τις θέσεις Σαμαρά. Είχε φανεί αυτό όταν είπε στον Τσούκαλη ότι μπορούν να αποχωρήσουν, γιατί υπάρχει εφεδρεία''.

Ο Δημήτρης Τάκης παίρνει τη σκυτάλη και δίνει το ρεπορτάζ για το ξύλο.

Η Τρέμη ανοίγει τη συζήτηση: ''Προσωπική ατζέντα, διαφορετική από του π/θ που αποδεικνύεται από τη συνομιλία. Και μάλιστα επιδιώκει να ακυρώσει την ατζέντα του π/θ''.

Ακολουθεί ο Τσίμας: ''δύο πτυχές. Η μία ότι είναι εγκληματική οργάνωση. Απ την άλλη μεριά ο Γραμματάς του ΥΣ προσπαθούσε να πείσει τον ΠΘ να προσφέρει ασυλία, να παρέμβει για να τους βοηθήσει, γιατί είναι κακοστρατημένα παιδιά. Στην υπόθεση αυτή ήταν με τη ΧΑ και όχι με την κυβέρνηση και τη νομιμότητα''.

Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας ότι ''Ο Μπαλτάκος ζητούσε στην πραγματικότητα και έδωσε μάχη γι αυτό, ήταν να παρέχει ασυλία για τα εγκλήματά τους και απέτυχε σε αυτή την ενδοκυβερνητική μάχη. Και μετά συζητά με τον κασιδιάρη γι αυτό''.

Ο Πρετεντέρης λείπει από το δελτίο· πιθανώς -σκέψεις κάνω- είναι στο γραφείο Σαμαρά ως ένας εκ των συνομιλητών για την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης.
Όλο αυτό κρατά με το ζόρι 12-13 λεπτά και αμέσως μετά το μέγκα φέρνει στο φως δήθεν ντοκουμέντα για τη ΧΑ –τα οποία κυκλοφορούν μέρες στο ίντερνετ.

Ύστερα, το δελτίο ξεπερνά και αυτό του Star Channel στα πρώτα χρόνια ζωής του, με ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο που πραγματικά ξεκουράζουν και χαλαρώνουν τον τηλεθεατή για να αφομοιώσει ολόκληρη την προπαγάνδα. Πίστεψα ότι, στο τέλος, η Όλγα θα κλείσει το δελτίο με στριπτίζ και ο Παύλος θα πίνει μαρτίνι, χαλαρός, στον θαλασσί -ντυμένο με όστρακα- καναπέ του Μεγάλου Καναλιού. Τελικά, το δελτίο έκλεισε παραδόξως ομαλά με αθλητικές ειδήσεις.

Σκέφτηκα να ξανακαλέσω το φίλο μου και να του πω ότι έχει πέσει στα βαριά ναρκωτικά. Το μετάνιωσα. Ίσως αυτή η μαστουρωμένη οπτική που του παρέχει το Mega για την πατρίδα του είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να αισθάνεται όμορφα και να παρακολουθεί το σύγχρονο Κολοκοτρώνη επί τω έργω. Γιατί να τον στενοχωρήσω άλλωστε εγώ; Δε μπορεί, θα καταλάβει την αλήθεια όταν ο Σαμαράς θα χαρακτηρίσει τον Κουτσούμπα καπιταλιστικό γουρούνι που πίνει το αίμα του εργαζόμενου και η Τρέμη με τον Πρετεντέρη θα ανεμίζουν τις σημαίες με τα σφυροδρέπανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: