2 Αυγ 2012

Ο δημοσιογράφος της... συμφοράς!!!!
Επανειλημμένως ο περί ου ο λόγος δημοσιογράφος έχει εκφραστεί όχι δημοσιογραφικά, αλλά με περισσή απρέπεια για τον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτή τη φορά ξαναχτύπησε με άρθρο του στο ΕΘΝΟΣ (και απορώ πώς ο Μπόμπολας κρατάει ένα τέτοιο "φρούτο", αφού υπάρχουν δημοσιογράφοι που είναι ευπρεπείς).

Με τον επαίσχυντο τίτλο:

Οι προειδοποιήσεις δεν ακούστηκαν από το «δίδυμο της συμφοράς» (Έθνος, 29/7) επιχειρεί να λασπώσει τον Παπανδρέου (και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου) διότι τάχα ενώ είχαν ενημερωθεί από τον Ρουμελιώτη δεν έπραξαν τα σωστά!!!

Βάζει δήθεν σε εισαγωγικά τις τρεις λέξεις για να μας πει ότι έτσι έχουν χαρακτηριστεί (από ποιον, από ποιους;;;) ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου.

Εδώ δεν κάνω τον υπερασπιστή κανενός.
Αλλά έχει όρια και η τακτική του οδοστρωτήρα.

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται!!!

Είναι φανερό ότι ο κύριος Μιχάλης Ιγνατίου, που ακομπανιάρει τη δαιμονοπληξία του Πρετεντέρη στο Mega, δείχνει πάντα ότι ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απ' όσα λέει ή γράφει.

Το μόνο που θα μπορούσα να συμπεράνω είναι ότι είναι πολύ σπουδαίος δημοσιογράφος ή... κάτι άλλο!

Αλλά ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ δεν χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς. Αποδεικτικά στοιχεία μόνον.

Στην προκειμένη περίπτωση θέλει να μας πει ότι για όλα φταίει ο Παπανδρέου (και ο Παπακωνσταντίνου).

Γράφει:

Δυστυχώς, όλες οι προ­τάσεις και εισηγήσεις -ακόμα και οι συμβουλές του Στρος-Καν, που απέδειξε ότι νοιαζόταν γνήσια, απορρίφθη­καν από το «δίδυμο της συμφο­ράς», το οποίο αντί να σιωπήσει και να «εξαφανιστεί» από την Ελλάδα, συνεχίζει και σήμερα να προκαλεί το λαϊκό αίσθημα...

Ποιος νομίζει ότι είναι ο Ιγνατίου;;;

Ανήκει στην κατηγορία των δημοσιογράφων που ο αείμνηστος Εμμανουήλ Ροϊδης έχει χαρακτηρίσει με τον πλέον καίριο τρόπο. Τι έγραφε λοιπόν ο Ροϊδης ; Διαβάστε:

Ο ποιητής Βωδελαίρος [σσ. ο Μποντλέρ], θέλων να εικονίση το ιδανικόν του σικχαμηρού, παρέστησε πτώμα χοίρου σηπόμενον υπό τας ακτίνας θερινού ηλίου. Το ψοφίμιον κείται ύπτιον επί της χλόης, ανοικτάς έχον τας αγκάλας ως εταίρα προκαλούσα τον εραστήν· η πλευρά αυτού είναι εστιατόριον σκωλήκων, η δε δυσωδία τοσαύτη, ώστε ο διαβάτης λιποθυμεί.

Την δύναμιν της εικόνος ταύτης δεν αμφισβητούμεν· νομίζομεν όμως ότι, αν εγνώριζεν ο ποιητής την Ελλάδα, ήθελε προτιμήσει του νεκρού χοίρου ζώντα και υγιαίονοντα αντιπρόσωπον τάξεώς τινος των παρ' ημίν δημοσιογράφων.

Προς αποφυγήν και σκιάς συγχύσεως πρέπει, προ παντός άλλου, να εγείρωμεν σινικόν τείχος μεταξύ των αξιοτίμων ημών συναδέλφων και των κυρίων τούτων, παρέχοντες τα ιδιαίτερα γνωρίσματα, άτινα διακρίνουσι τους δυναμένους να αμφισβητήσωσι την δάφνην της δυσωδίας εις τον ανωτέρω ήρωα του Βωδελαίρου...

Μήπως αναγνωρίσατε κάποιον;;;
Νίκος Λαγκαδινός




Δεν υπάρχουν σχόλια: