7 Μαρ 2010

Μεταξύ ..αστείου και σοβαρού!!!

ΥΣΤΕΡΑ από την ...κλοπή κάποιας σκέψης από τον τότε πρόεδρο Κωστή Σταφανόπουλο, την μετέπειτα ...κλοπή μιας άλλης σκέψης από τον κ. Κάρολο Παπούλια και την προ μηνός από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, νάσου στο κόλπο (της ...κλεψιάς) και ο Φίλιππος Πετσάλνικος... Ναι καλά καταλάβατε, ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, αυτή τη φορά Φ. Πετσάλνικος ! Γράφει ο κ. Κρανιάς, στο Τηλεσκόπιο;
  • "Στις πάμπολλες συζητήσεις που γίνονται στο "Ομογενειακό Βαρόμετρο" μεταξύ αστείου και σοβαρού η αφεντιά μας είχε προτείνει ένα διεθνές ταμείο από όλο τον απόδημο για την σωτηρία της Ελλάδας από την διαφαινόμενη χρεοκοπία. Το καλαμπούρισαν οι συνομιλητές μας. Να όμως που είχαμε δίκαιο. Πρόταση για τη δημιουργία Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας με την εθελοντική προσφορά και πολιτών της χώρας, αλλά και Ελλήνων της διασποράς, διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος"...
(σ.π. Μόνο που ο κ. Πετσάλνικος, θέλοντας προφανώς να ιδιοποιηθεί την ιδέα του "Βαρόμετρου", δεν χρησιμοποίησε τη λέξη "διεθνές" ενώ πρόσθεσε τη φράση "και πολιτών της χώρας"!! Εκτός κι΄αν εξέλαβε την αφεντιά (σας) από την πλευρά του "αστείου" και όχι του "σοβαρού", οπότε είπε, τα όσα είπε, στον πρόεδρο κ. Παπούλια από τον οποίο ζήτησε να τεθεί επικεφαλής της εκστρατείας).... Τέλος Γράφει:
  • "Εμπρός λοιπόν Έλληνες της διασποράς ιδού πεδίον λαμπρό. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει θέμα συζήτησης. Θέλουμε τη γνώμη σας."
(σ.π. 1. Το πεδίον το λαμπρό δεν το βλέπουμε... 2. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι έγιναν πολλές συζητήσεις για το θέμα και μάλιστα θετικές. 3. Οι περισσότεροι είχαν λάβει γνώση του θέματος από το "Βαρόμετρο" και λίγοι από τα ελληνικά τηλεοπτικά προγράμματα... 4. Η γνώμη μας είναι ότι διαθέτουμε ως περίδρομος, 895.00 $ για το σκοπό αυτό... 5. Συνεχίστε το διάλογο με τους αναγνώστες σας ... Είναι καλό !)

Δεν υπάρχουν σχόλια: