2 Μαρ 2010

Η ήρα και το σιτάρι...

ΜΕ ένα άρθρο του στο "Τηλεσκόπιο" και τίτλο " Η ήρα και το σιτάρι", προσπαθεί ο κ. Κρανιάς να πείσει τους αναγνώστες του ότι το έντυπο που εκδίδει δεν έχει σχέση με Κοινοτικές χρηματοδοτήσεις Γράφει επί λέξη:
  • "Έχει γραφεί κατά κόρον από εφημερίδες, περιοδικά, ακόμα και στον ηλεκτρονικό τύπο (!) ότι η Κοινότητα χρηματοδοτούσε ή χρηματοδοτεί φιλικά προσκείμενα μέσα ενημέρωσης για να προβάλει το έργο της, ή ακόμα να αναγάγει σε χαρισματικούς ηγέτες άτομα που δεν το αξίζουν. Σε ποια συγκεκριμένα έντυπα αναφέρονται, δεν γνωρίζουμε. Άλλωστε τη σήμερον ημέρα δεν υπάρχουν και πολλά."
(σ.π. 1. Τέτοια έντυπα υπάρχουν, σίγουρα, έστω κι΄αν η ...δουλειά γίνονταν μέσω διαφημίσεων, αν το δικό σας έντυπο συμπεριλαμβάνετε σ΄αυτά δεν το γνωρίζω, αλλά αφού το λέτε, έτσι θα είναι. 2. Κάποια άτομα που κατά τη γνώμη σας ...αξίζουν, ίσως για κάποιον άλλο να μην αξίζουν, ή το αντίθετο...) Λίγο παρακάτω, συνεχίζει:
  • "Αυτούς που ρίχνουν συνεχώς λάσπη με την κρυφή ελπίδα όλο και κάποιος λεκές θα παραμείνει στα συρτάρια μας, δεν τους λαμβάνουμε υπ΄όψη. Δεν ασχολούμεθα και ούτε ανοίγουμε διάλογο με έντυπα τέτοιας μορφής. Δημοκρατία έχουμε ο καθ΄ένας γράφει ότι κατεβάσει η κούτρα του. Αρκεί να μην είναι αξιόποινα."
( σ.π. Η λάσπη δεν ρίχνεται στα συρτάρια, (άλλα πράματα μπαίνουν εκεί) οπότε σίγουρα, κανένας λεκές δεν θα μείνει σ΄αυτά, αλλά ούτε και στο πρόσωπο, εφόσον (και πιστεύουμε ότι) είναι καθαρό. Μη φοβάστε. Πολύ καλό το ότι ανακαλύψατε πως έχουμε Δημοκρατία, αλλά εκείνη τη ...φοβητσιάρικη λέξη "αξιόποινα" τι τη θέλατε κ. Κρανιά; Σεις τουλάχιστον γνωρίζετε καλλίτερα ημών πόσο ...κακό είναι αυτό...) Τέλος:
  • "Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε κοινοτικοί και αγαπάμε την Κοινότητα. Εάν δε, παρ΄ελπίδα τα ηγετικά της στελέχη της δίδουν κύρος και δημιουργική πνοή, τότε όχι μόνο θα τους προβάλουμε αλλά θα είμαστε και συμπαραστάτες τους. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Η Κοινότητα είναι δική μας και δική σας. Σας θέλουμε όλους δίπλα της."
(1. Εσείς μπορεί να το δηλώνετε όπως θέλετε αλλά οι πράξεις σας δεν ξέρω αν δηλώνουν το ίδιο... Διότι αν αγαπούσατε την Κοινότητα όλα αυτά τα χρόνια δεν νομίζετε ότι θα΄πρεπε να κάνετε και λίγη, έστω, κριτική στα κακώς κατά καιρούς πραττόμενα από τη διοίκηση; Τόσο εσείς, όσο και η επίσης κοινοτική, (αείμνηστη εβδομαδιαία και νυν μηνιαία), "εβδομάδα", ΔΕΝ γράψατε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως... ή έτσι τουλάχιστον, το βλέπουμε εμείς, αν μας επιτρέπετε (ή επιτρέπεται) να βλέπουμε... 2. Δεν αντιλαμβανόμεθα το "παρ΄ελπίδα ...της δίνουν κύρος"... αλλά ας είναι, θα ανατρέξουμε σε κάποιο λεξικό. 3. Κατανοούμε τη "γνώση" αλλά όχι τη "συμμόρφωση"... 4. Και βέβαια τα "ηγετικά στελέχη της δίνουν κύρος" αλλά έλα που φεύγουν ένα - ένα σαν τα ποντίκια από ένα καράβι που ...δεν προχωρά !!! Στελέχη όπως Μενεγάκης, Γερονικολός, Τσικριτζή (επί τιμή), Βλάσσης, Αναγνωστοπούλου και πολλοί άλλοι, γιατί τρέπονται, συγχρόνως, εις ...άτακτον φυγήν; ) Ας είναι καλά οι άνθρωποι!!! Αλλά ποιοι είναι η ήρα και ποιοι το σιτάρι; "

Δεν υπάρχουν σχόλια: