2 Δεκ 2014


Μια άλλη ματιά...


Επειδή είναι γνωστό πως εμείς οι Ελληνες έχουμε πάντα δίκιο και πως οι ξένοι δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να μας ζηλεύουν και να θέλουν το κακό μας, λέω να επιχειρήσουμε σήμερα να δούμε λίγο τα πράγματα κι από τη δική τους σκοπιά. Πού ξέρετε, μπορεί και ν' ανακαλύψουμε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι!
Πρώτα απ' όλα δεν μας έμπασαν αυτοί στα δύσκολα. Μόνοι μας τα καταφέραμε. Εκείνοι απλώς κλήθηκαν κάποια στιγμή να μας βοηθήσουν να ξεμπλέξουμε. Και το έκαναν. Οχι με τον καλύτερο τρόπο, αλλά να μην ξεχνάμε πως ούτε είχαμε ούτε είχαν καμιά δοκιμασμένη συνταγή θεραπείας. Το ΔΝΤ ήταν το μόνο αρμόδιο για τέτοιες περιπτώσεις, στα δικά του φώτα κατέφυγαν.
Και τώρα είμαστε στο "παρά κάτι" για να βγούμε από τον ασφυκτικό κλοιό τους. Λογικό είναι να
ενδιαφέρονται πώς θ' αξιοποιήσουμε την ελευθερία μας. Και τα μηνύματα που παίρνουν δεν είναι και τόσο καθησυχαστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που βάσιμα θεωρείται ότι θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση, "μοίρασε" τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη 12 δισ. που φυσικά ούτε τα έχει ούτε μπορεί να τα βρει.
Και οι κυβερνώντες δεν πάνε πίσω. Δεν καταφεύγουν, βέβαια, στα τρελά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι αυτοί την ενίσχυση της κομματικής απήχησής τους έχουν ως κύριο στόχο. Δεν περιμένουν να βγούμε πρώτα από τον ασφυκτικό έλεγχο, αλλά σπεύδουν να στείλουν το μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο πως "μην ακούτε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, κι εμείς εδώ είμαστε".
Λέτε να μη σημαίνει τίποτα για τους ξένους ότι 16 βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν ν' απαλλαγούν τελείως από τη φορολόγηση οι αγρότες; Λέτε να μην τους περνάει από το μυαλό η σκέψη πως "όταν μ' εμάς πάνω από το κεφάλι τους τα λένε αυτά, σκέψου τι θα γίνει μόλις μας ξεφορτωθούν"; Λέτε να μη δίνουν καμιά σημασία στη βιομηχανία έκδοσης αποφάσεων υπέρ των ολίγων και εκλεκτών και στη μαζική και αναδρομική επιστροφή κρατήσεων;
Και καλό είναι και χρήσιμο είναι να μπαίνουμε καμιά φορά στη θέση των άλλων. Που δεν είναι αναγκασμένοι να βλέπουν τα πράγματα όπως τα βλέπουμε εμείς, ενώ εμείς οφείλουμε να προβλέπουμε πώς θα τα δουν εκείνοι. Γιατί δεν είναι υπόθεση μαγκιάς τι από τα δύο θα επιλέξουμε. Στοιχειώδους λογικής είναι.
Ερ Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: