20 Δεκ 2014

Γραφική γελοιότητα




Ο ερευνητής του μέλλοντος που θα σκύψει πάνω από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2014 σίγουρα θα αντιληφθεί ότι δεν αρκούν τα εργαλεία της πολιτικής επιστήμης για την ερμηνεία τους. Θα προσφύγει στη βοήθεια και άλλων επιστημονικών ειδικοτήτων για να αποκρυπτογραφήσει την
παράνοια των ημερών. Κατά πάσα πιθανότητα θα θεωρήσει εξαιρετικά επίκαιρη για το 2014 τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή (του κανονικού) στις 11 Δεκεμβρίου 1989, ότι η χώρα αυτή έχει καταντήσει «απέραντο φρενοκομείο». Ειπωμένη για τα γεγονότα του 1989, θαρρείς και αναφερόταν προφητικά στα τωρινά γεγονότα.
Με επίγνωση της μερικότητας του σχολιασμού, θεωρώ ότι εάν τα γεγονότα περί εξαγορών παρέμεναν στο επίπεδο των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ήταν μια γραφική γελοιότητα της λούμπεν πολιτικής να παραμείνει στο προσκήνιο, ενόψει της εκλογικής εξαέρωσής της.
Όμως, όταν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι πρόκειται για «σοβαρές καταγγελίες» και ο επί του τύπου εκπρόσωπός του υπερθεματίζει, τότε έχουμε, εξ αντικειμένου, απόπειρα θεσμικού ευτελισμού της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Είναι ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία, στο κοινό μας σπίτι. Όταν την εξευτελίζεις, ανοίγεις το δρόμο στους εχθρούς τους. Και είσαι αμετάκλητα συνένοχος.

Υ.Γ.
Όταν δε οι συνοδοιπόροι σου αμφισβητούν την ηθική υπόσταση του Σπύρου Λυκούδη και του Γρηγόρη Ψαριανού, τότε, επιπροσθέτως, δεν έχεις καμία σχέση και με το ήθος της Αριστεράς, και με την ίδια την υπόστασή της.
Petros Papasarantopoulos-παρατηρητήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: