11 Ιουν 2013




 Παπανδρέου για ΕΡΤ: Ενέργειες που επιφέρουν πλήγμα στη δημοκρατία

Για «σχεδιασμούς παρασκηνίου, με στόχους μικροπολιτικούς και βεβαίως, με ενέργειες που επιφέρουν πλήγμα στη Δημοκρατία» έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις που αφορούν την ΕΡΤ.

Σε αυτή, ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχεται πως η ΕΡΤ έπρεπε να σχεδιαστεί εκ νέου προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες ενημέρωσης και τις απαιτήσεις των Ελλήνων τηλεθεατών και προσθέτως, στις ανάγκες της χώρας και την προβολή της διεθνώς. Κάτι που όμως επισημαίνει πως έπρεπε να πραγματοποιηθεί με σχέδιο και σεβασμό προς τους εργαζόμενους.

Παράλληλα όμως ασκεί δριμεία κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Συγκεκριμένα αναφέρει πως όταν το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε τολμηρές τομές στην ΕΡΤ, «η Νέα Δημοκρατία και ο σημερινός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αντέδρασαν με πύρινες δηλώσεις».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει πως τότε η ΝΔ υπονόμευσε την προσπάθεια για ουσιαστική αλλαγή της δημόσιας τηλεόρασης, την οποία σήμερα οδηγούν σε κλείσιμο. «Και βεβαίως, φτάνουν στο σημείο να σπιλώνουν αδιακρίτως συνειδήσεις και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων».

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει την ανάγκη για δημόσια τηλεόραση που να υπηρετεί χωρίς σκοπιμότητες το δημόσιο συμφέρον, να λειτουργεί δημοκρατικά με σεβασμό στους κανόνες της ουσιαστικής ενημέρωσης και της δεοντολογίας και καταλήγει: «Η διασφάλιση αυτής της αποστολής, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δρομολογείται με σχεδιασμούς παρασκηνίου, με στόχους μικροπολιτικούς και βεβαίως, με ενέργειες που επιφέρουν πλήγμα στη Δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: