19 Ιουν 2013

ΣΤΟ ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ''

 Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ 
ΤΟ 747-800 ΤΗΣ BOEING...

...ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΨΙΔΑ ΝΕΡΟΥ...
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε παραγωγή επιβατικό αεροσκάφος της Μπόινγκ και είναι μια αναβαθμισμένη, αλλά και μεγαλύτερου μήκους εκδοχή, του κλασικού, θρυλικού 747. Ειδικότερα, η καμπίνα του έχει χωρητικότητα 358 επιβατών, με 8 θέσεις First Class, 92 θέσεις Business Class και 258 Economy Class.

«Η Ελλάδα αποτελεί την ιδανική επιλογή για την παρουσίαση του αεροσκάφους, καθώς φημίζεται για τη μοναδική και γνήσια φιλοξενία της», τόνισε στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Lufthansa, με παρουσία στην Ελλάδα περισσότερο από μισό αιώνα, επέλεξε την Αθήνα και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, για την παρουσίαση του εντυπωσιακού αυτού αεροσκάφους, καθώς «θεωρεί την Ελλάδα ως μια σημαντική ευρωπαϊκή αγορά, δηλώνοντας την πρόθεσή της να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους ισχυρούς ελληνο-γερμανικούς δεσμούς». Από την πλευρά του ο γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα σημείωσε ότι η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από ένα χρόνο προσπαθειών.
Ο γερμανικός αερομεταφορέας είναι η πρώτη - και μέχρι στιγμής η μοναδική - αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, που δρομολογεί το νέο 747-8 σε υπερατλαντικά δρομολόγια, με τα πρώτα αεροσκάφη να αναλαμβάνουν τη σύνδεση της Φρανκφούρτης με Ουάσινγκτον, Νέο Δελχί, Μπανγκαλόρ, Χονγκ Κονγκ, Λος 'Αντζελες και Μαϊάμι.

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μετέβη στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση για την υποδοχή του μεγαλύτερου σε μήκος αεροσκάφους του κόσμου Β747/800, της Lufthansa, γνωστού και ως "βασίλισσα των αιθέρων".
Η κυρία Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία της γερμανικής εταιρείας καταδεικνύει στην πράξη τη δέσμευση και την πίστη της στην ελληνική αεροπορική αγορά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: