5 Αυγ 2010

Ζητούν την ακύρωση του μνημονίου!

(του Ριχάρδου Σωμερίτη από ΤΟ ΒΗΜΑ:)



Χωρίς να ρωτήσει κανέναν, η ΕΣΗΕΑ προσυπέγραψε με τους δικηγόρους της Αθήνας, την ΑΔΕΔΥ, τους παλαιούς Ευέλπιδες του 1978 (!) και μερικούς άλλους «φορείς» προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση του μνημονίου και των όσων αποφασίστηκαν στη συνέχεια.

Σε μια προφανώς κοινή ανακοίνωσή τους (29.7.2010 και όχι 22.4.1967, γιατί πού, τότε, τόσο κουράγιο…) διαβάζουμε τα εξής:

  • «Αναγνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει απωλέσει (sic) την εμπιστοσύνη της στην λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχουν εκχωρήσει άνευ όρων όλες τους τις αρμοδιότητες στον Υπουργό Οικονομικών και στην Τρόικα, απευθυνόμαστε στην μόνη εξουσία που φαίνεται να αντιστέκεται, τη δικαστική, επιδιώκοντας την αποτελεσματική παρέμβασή της για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας που θίγονται».

Αυτό σημαίνει ότι τα όσα αποφάσισε η Βουλή για το μνημόνιο και τα μέτρα είναι αυθαίρετες πράξεις που η «αντιστασιακή Δικαιοσύνη» οφείλει να ανατρέψει. Ο Μίκης, που δεν αντέχει, όλο και κάτι λέει, μίλησε τις προάλλες για «νέα κατοχή». Να υποθέσουμε ότι με την προσφυγή έχουμε και «νέο ΕΑΜ»;


Θαυμάζω την τόλμη του εγχειρήματος. Υποθέτω ότι οι υπογράφοντές το δεν λαϊκίζουν. Δίνουν μάχη. Για να σώσουν την ανεξαρτησία της χώρας, το Σύνταγμα, τις ελευθερίες μας και τις τόσο διαφορετικές ανά κλάδο παροχές μας.
Σαν άνθρωποι κατά τεκμήριο υπεύθυνοι, όπως οι σημερινοί ηγέτες της ΕΣΗΕΑ (!!) υποθέτω ότι έχουν μελετήσει τις συνέπειες μιας δικαστικής επιτυχίας τους και έχουν έτοιμο σχέδιο για διαφορετική διακυβέρνηση της χώρας.


Εστω λοιπόν ότι το Συμβούλιο Επικρατείας καταργεί το «αντισυνταγματικό» μνημόνιο και τις παραφυάδες του. Φυσικά, η καταρρακωμένη προδοτική «κατοχική κυβέρνηση» εξαφανίζεται και ζητάει άσυλο στο εξωτερικό. Μαζί της εξαφανίζεται και η απεχθής Τρόικα. Κάποια άλλη κυβέρνηση (με ποια νομιμότητα;) θα αναλάβει τα υπουργεία. Αλλά η διεθνής χρηματοδότηση της χώρας θα διακοπεί πάραυτα απλά γιατί χρωστάμε! Θα επανακάμψει η δραχμή που μπορείς να τυπώνεις απεριόριστα. Θα ακολουθήσουν απανωτές υποτιμήσεις.


Το χρέος, όχι όμως και οι καταθέσεις, που θα λογαριάζεται πάντα σε ευρώ (το εθνικό και του καθενός), θα διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί: με ποιους θα το διαπραγματευτούμε; Θα έχουμε στάση πληρωμών, μαύρη αγορά σε όλα, και στο συνάλλαγμα. Εισαγωγές στο μηδέν, ενώ δεν παράγουμε παρά ελάχιστα βιομηχανικά αγαθά, και εξαγωγές τριτοκοσμικού χαρακτήρα. Αλλά χωρίς μαζικές εισαγωγές πώς θα ικανοποιήσουμε τον πολυπόθητο τουρίστα; Μόνο με «γκρικ σάλαντ» αν μας φτάνουν οι λίγες ντόπιες ντομάτες;

Ισως στις ουρές των συσσιτίων θα τραγουδάμε ότι «είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς». Γρουσούζικος αριθμός: το «κίνημα» τον πλήρωσε ακριβά!

(σ. π. Πάντα πίστευα, ότι ο κ. Σόμπολος είναι ...μεγάλος !!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: