22 Αυγ 2010

Στο τέλος τα ...καλλίτερα;

ΠΡΟΣ το τέλος του άρθρου της η κ. Φραγκούλη αναφέρει:

  • "Κατά την ταπεινή μου γνώμη, κανένας ομογενής δεν θάπρεπε να παραπονείται για το κόστος των μυστηρίων στους Ορθόδοξους ναούς μας, όταν ξοδεύονται χιλιάδες δολάρια για να γίνονται τα πάρτυ των γάμων και των βαφτίσεων καθώς και οι κηδείες σε πολυτελείς οίκους με μαονένια φέρετρα και άλλες φθαρτές πολυτέλειες."


(σ. π. Σεβαστή η "ταπεινή σας γνώμη" κ. Φραγκούλη, αλλά υποθέτω ότι αναφέρεσθε στην δική σας κάστα ανθρώπων όπου φυσάνε τον παρά και όχι στους φτωχούς μεροκαματιάρηδες, και πολλές φορές άνεργους ομογενείς οι οποίοι τα βγάζουν πράγματι πολύ δύσκολα πέρα...)

Λίγο παρακάτω, γράφει:
  • "Επιτέλους, ας γίνει συνείδηση όλων πως ακόμη κι αν διευθετηθεί η διαφορά για τη λογία ανάμεσα στο μητροπολίτη και την ΕΚΜ και αν συμφωνηθεί ένα εφάπαξ ποσόν κατ έτος, οι Έλληνες ομογενείς οφείλουν να καταθέτουν τον οβολό τους για τα μυστήρια και τις κηδείες στις εκκλησίες της Κοινότητάς μας."

(σ. π. Αυτό κάνουν και τώρα αγαπητή μου, αλλά ο μητροπολίτης, δεν φορολογεί απλώς... Κατάσχει τόσο τα μυστήρια όσο και τις κηδείες (!!!) των Κοινοτικών εκκλησιών. Μάλιστα, 600 δολάρια και από τους νεκρούς, αρκεί να αυγατίσει τα 13 ακίνητα και τα 90 εκατομμύρια της Μητρόπολης... Αυτή είναι η κατάντια πολλών σημερινών ιεραρχών κ. Φραγκούλη, συμπεριλαμβανομένου του "αγίου" Τορόντο κ. Σωτηρίου.!)

ΣΤΗ συνέχεια, η κ. Φραγκούλη επαναλαμβάνεται κατά κάποιον τρόπο, λέγοντας:

  • "Εφόσον οι συμπάροικοι είναι απόντες από τα καθήκοντά τους στη Κοινότητα (δεν εγγράφονται μέλη του οργανισμού, δεν δίνουν δωρεές, δεν δίνουν το οικονομικό παρόν σε κανένα επίπεδο) είναι ιερή υποχρέωσή τους να συμβάλλουν στα έξοδα του Κοινοτικού Οργανισμού έστω και μέσα από τις χαρές ή τις λύπες τους."
(σ. π. Μας κοροϊδεύεται κ. Φραγκούλη; Ο μητροπολίτης κατάσχεσε και τις χαρές (μας) και τις λύπες (μας), γιατί λοιπόν επαναλαμβάνεστε; Με τέτοιες επαναλήψεις γεμίζετε τις σελίδες των βιβλίων σας; Έχουμε ακούσει τα καλύτερα λόγια για σας ως δημοσιογράφο και συγγραφέα, γιατί μας απογοητεύεται;)

Ή, Το παρακάτω, δεν είναι επανάληψη;

  • "Είναι οδυνηρό να σκέφτομαι πως οι Έλληνες του Μόντρεαλ ξοδεύουν περιουσίες για νυφικά, στέφανα, στολισμούς, λαμπάδες, χρυσούς σταυρούς και άλλα ανούσια πράγματα και την ίδια ώρα παραπονιούνται για το ελάχιστο κόστος των μυστηρίων."
Αμ ετούτο, τι είναι;

  • "Ας γίνουμε όλοι χορηγοί της Κοινότητάς μας , που διατηρεί εκκλησίες, ημερήσια σχολεία και άλλες υπηρεσίες σε διάφορα επίπεδα. Ας στηρίξουμε τον οργανισμό μέσα από τα ιερά μυστήρια ή με το τέλος. "
(σ. π. Τι λέμε τόση ώρα; ΤΑ  Κ Α Τ Α Σ Χ Ε Σ Ε  ΟΛΑ, για τη "λογία" του....

Και ως ...επιδόρπιο, ένα ακόμα "δικαιούται της λογίας του":

  • "Κι ας είναι αυτή η τελευταία προστριβή με το Μητροπολίτη, ο οποίος δικαιούται της λογίας του για να επιβιώσει η Ορθοδοξία στην ευρύτητά της."
ΦΤΑΝΕΙ πια κ. δημοσιογράφε μας. Ε Λ Ε Ο Σ..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: