2 Αυγ 2010

13 ακίνητα αξίας 90.000.000 $

"Μερικά Ε.Μ.Μ.Ε. τα οποία ήσαν παρόντα στη συνέντευξη του κ. Μπαλαμπάνου και άλλα τα οποία δεν ήσαν παρόντα, αλλά από αυτά τα οποία άκουσαν, έκαμαν κρίσεις και σχόλια άδικες για την Ι.Μ. και μεροληπτικές. Ίσως γιατί δεν ήξεραν ολόκληρη την αλήθεια. Ελπίζουμε τούτο το ανακοινωθέν να τους βοηθήσει να ιδούν την αλήθεια κατάματα", γράφει ο μητροπολίτης, λες και ήταν ο ίδιος παρών... και συνεχίζει:


"Το θέμα των οικονομικών υποχρεώσεων της Ε.Κ.Μ.Μ. προς την Ι.Μ. είναι καθαρώς θέμα της Ε.Κ.Μ.Μ. και όχι της παροικίας, όπως το θέτει ο κ. Β. Μπαλαμπάνος."

Ακριβώς αυτό είναι αγαπητέ μας. "Καθαρώς θέμα της Κοινότητας Μόντρεαλ" όπως λέτε, και όχι άλλων... Αυτό υποστηρίζει και ο πρόεδρος... Επομένως δεν χρειάζονται τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις.

ΣΤΗ συνέχεια ο μητροπολίτης αναφέρεται στις τυχών δικαστικές περιπέτειες και πως η δικαίωσή του είναι σίγουρη και συνεχίζει:

"Για τον Μητροπολίτη Σωτήριο, τον οποίο τόσο κατηγόρησε και συκοφάντησε ο κ. Α. Μαρής, και άλλοι υπεύθυνοι της Ε.Κ.Μ.Μ. και πρόσφατα ο κ. Μπαλαμπάνος στη συνέντευξη στα Ε.Μ.Μ.Ε., αρκεί να λεχθούν τα κάτωθι:

"Στην αρχιερατεία του Μητροπολίτη Σωτηρίου, οι Κοινότητες στον Καναδά, από είκοσι δύο (22) έγιναν εβδομήντα οκτώ (78). Οργανώθηκαν όλες οι ανωτέρω αναφερόμενες υπηρεσίες. Ιδρύθηκαν δύο (2) Μοναστήρια. Αγοράσθηκαν για την Ι.Μ. δέκα τρία (13) ακίνητα, αξίας περίπου $90.000.000 και το χρέος για όλα αυτά τα ακίνητα της Ι.Μ. είναι περίπου $1.500.000. (Όλα τα ακίνητα απεκτήθησαν με δωρεές μεγάλων ευεργετών, οκτώ εκ των οποίων έδωσαν περισσότερα από $1.000.000 ο καθένας και ένας εξ αυτών $3.500.000, και όλα αυτά τα ακίνητα είναι στην υπηρεσία του Ελληνισμού.)"

(σ. π. Εδώ λοιπόν φτάνουμε στο τέλος του "Δελτίου Τύπου" από το οποίο μαθαίνουμε ότι η μητρόπολη Τορόντο Καναδά επί αρχιερατείας του κ. Σωτηρίου, απέκτησε 13 ακίνητα, αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων(!!!), πέρα από τις 56 εκκλησιές, και δυο μοναστήρια! Βέβαια για τις αγορές αυτές τα 11.500 εκ. $ είναι δωρεές 9 μεγάλων ευεργετών! Τα υπόλοιπα από πού προέρχονται; Προφανώς από μικρότερους δωρητές; Και τα χρήματα των κοινοτήτων πού πάνε; Πόσο κακό θα ήταν να μειώσει λίγο το χαράτσι στις Κοινότητες που περνάνε δύσκολες ημέρες και ας έχει 12, αντί των 13, ακίνητα η Μητρόπολη... Ε, δεν θα πεινάσουν και τα παιδιά της....)

ΤΕΛΟΣ:

"Σημειώνεται εδώ, ότι από το 2001 και εντεύθεν, ο Μητροπολίτης Σωτήριος δεν μισθοδοτείται από την Ι.Μ., αλλά εργάζεται για την Ι.Μ. εντελώς δωρεάν."

Σεμνός και Ταπεινός όπως πάντα, αυτό το παιδί! Μένουμε έκθαμβοι με τον ιεράρχη ΜΑΣ!!!

"Η παρούσα ανακοίνωση Ε.Μ.Μ.Ε. χύνει άπλετο φως για τους υγιώς σκεπτομένους και καλόπιστους συζητητές. Η Ε.Κ.Μ.Μ. ας μελετήσει τα ανωτέρω και ας αποφασίσει την πορεία της. Η ελευθερία είναι θεόσδοτο αγαθό. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί την ελευθερία του όπως θέλει, αλλά όμως είναι και υπεύθυνος για τις συνέπειες των πράξεών του."

(σ. π. Μάλιστα, ΚΑΙ υπεύθυνος για τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.....)

Δεν υπάρχουν σχόλια: