2 Αυγ 2010

Έτοιμη να συζητήσει η Μητρόπολη

ΣΤΗ συνέχεια ο μητροπολίτης Σωτήριος, αναφέρεται σε κάποια ιστορικά γεγονότα, από το 1990 και δώθε, μεταξύ Μητρόπολης και Κοινότητας Μόντρεαλ, αναφέρεται στις 4 αθετήσεις υποσχέσεων της Κοινότητας και καταλήγει στην από 31.05.2010 επιστολή του όπου γράφει:

  • «Για να αποφευχθεί κάθε προστριβή µεταξύ της Ι.Μ. και της Ε.Κ.Μ. στο παρόν και στο µέλλον, πρέπει να υπογραφεί συµφωνία έγκυρη και νοµικά κατοχυρωµένη ώστε η µεν Ι.Μ. να προσφέρει ανελλιπώς τις υπηρεσίες της στην Ε.Κ.Μ., η δε Ε.Κ.Μ. να υποχρεούται να πληρώνει τις οικονοµικές της υποχρεώσεις προς την Ι.Μ. για τις υπηρεσίες τις οποίες της προσφέρει».
(σ. π. Εδώ ο μητροπολίτης θέλει υπογραφές για την κατοχύρωση της πληρωμής των οικονομικών υποχρεώσεων της Κοινότητας "για τις υπηρεσίες τις οποίες της προσφέρει"..., την εξής μια: Λ Η Ξ Ι Α Ρ Χ Ε Ι Ο! Και γιαυτό το πράμα τους ζητάει 160.000 $ ετησίως, ήτοι 500 δολάρια την ημέρα, όσο ακριβώς ζητάει (και παίρνει!) από την Κοινότητα Τορόντο... Πόσα μπορεί να εισπράττουν ημερησίως οι οργανισμοί αυτοί ώστε να τους ...ξαφρίζετε τα 500άρικα ημερησίως, και να κάνετε το ...θεάρεστο έργο της αυτοπρο(σ)βολής σας;)


Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μόντρεαλ, κ. Β. Μπαλαμπάνος στην συνέντευξη στα Μ.Μ.Ε. στις 21 Ιουλίου 2010, τονίζει τα εξής:

  • «Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε πρόταση στο Δ.Σ. και να υπογράψουμε κάτι. Το ποσό όμως της δωρεάς θα το αποφασίζουν, όπως και τον προϋπολογισμό, τα μέλη της Κοινότητας στη Γενική Συνέλευση και κανένας άλλος δεν έχει το δικαίωμα αυτό».
Και απάντηση του μητροπολίτη:

"Είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία και συνεργασία με αυτό το πνεύμα; Σήμερα η Ε.Κ.Μ.Μ. αποφασίζει να δώσει «δωρεά» στην Ι.Μ. $115.000 ετησίως, ενώ κανονικά πρέπει να πληρώνει πολύ περισσότερα από αυτά, αλλά του χρόνου αποφασίζει να δώσει μόνο $50.000 και τον άλλο χρόνο αποφασίζει να δώσει μηδέν.
Παρά την ατυχή αυτή δήλωση του προέδρου της Ε.Κ.Μ.Μ. κ. Β. Μπαλαμπάνου, η Ι.Μ. είναι έτοιμη να συζητήσει και να υπογράψει συμφωνία νομικά κατοχυρωμένη."

(σ. π. ΜΙΑΣ πρώτης τάξεως ευκαιρία, για τον πρόεδρο του Μόντρεαλ, να καλέσει Γ.Συνέλευση να αποφασίσει το ποσόν της χορηγίας προς την Μητρόπολη και να πάει στη συζήτηση, να "υπογράψει τη συμφωνία νομικά κατοχυρωμένη", και νάναι όλοι χαρούμενοι. Έτσι γίνονται οι σοβαρές δουλειές κ. πρόεδρε και "άγιε" Τορόντο... Επιτέλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: