Γράφει το "emphasisworld":
"Δύο κλασσικά παραδείγματα από τα «αξιώματα» της Ευκλείδειας Γεωμετρίας που έχουν χαραχθεί στο μυαλό μας από τα σχολικά μας χρόνια είναι:
- Μία ευθεία έχει τουλάχιστον δύο σημεία, ενώ υφίσταται τουλάχιστον ένα σημείο έξω από την ευθεία.
- Δύο σχήματα είναι αδύνατον να είναι ταυτόχρονα ίσα και άνισα.
(Μπορεί οι επιστήμονες να θεωρούν παραδεκτά τα "αξιώματα" του Ευκλείδη, αλλά εμείς πώς μπορούμε να αποδεχθούμε ότι το "αξίωμα" ενός μητροπολίτη είναι ...πνευματικό αλλά και ...χρηματιστηριακό συγχρόνως; Σε ποια αναφορά των Αποστόλων ή των "Πατέρων" γίνεται λόγος για συσσώρευση πακτωλού χρημάτων στα ταμεία μιας Μητρόπολης;
Τέτοιες προτάσεις "γίνονται παραδεκτές χωρίς όμως και να αποδεικνύονται";
Και μη μου πείτε ότι δεν μιλάμε για ίδιας έννοιας "αξιώματα". εντάξει;)
- "Είναι λοιπόν κατανοητό πως για να φτάσει κανείς στη λύση ορισμένων προβλημάτων πρέπει να αποδεχτεί ως αλήθεια κάτι που δεν αποδεικνύεται και την αναπόδεικτη αλήθεια αυτή να την χρησιμοποιήσει ως αρχή του παραπέρα συλλογισμού του."
(σ. π. Δηλαδή, να αποδεχτούμε ως αλήθεια την "Ιερότητα" της Μητρόπολης, ας πούμε, και βάσει της αναπόδεικτης αυτής "αλήθειας" να κάνουμε τους παραπέρα συλλογισμούς μας;)
- "Και ενώ οι επιστήμονες καθημερινά λύνουν πολύπλοκα προβλήματα στηριζόμενοι σε αναπόδεικτες «αλήθειες», η Ι. Μητρόπολη Καναδά και η αστική Κοινότητα στο Μόντρεαλ προσπαθούν χρόνια ανεπιτυχώς να λύσουν το μόνιμο, μοναδικό και εύκολο φαινομενικά πρόβλημα: ποιος και πόσο κοστολογεί την “ηθική δέσμευση” της Κοινότητας να συνδράμει οικονομικά την εκκλησιαστική αρχή τον ομογενών του Καναδά." (Εσωτερικοί κανονισμοί Ε.Κ.Μ.Μ. - άρθρο 18.1).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου