21 Αυγ 2010

Μου ξεφεύγουν όλα τα καλά...

ΔΕΝ ξέρω πώς μου ξεφεύγουν, ώστε να μαθαίνω τελευταίος όλα τα καλά.!
Χρειάστηκε ένας ολόκληρος μήνας να πάρω μυρωδιά για το άρθρο της κ. Φραγκούλη, με θέμα την "λογία" και τίτλο:

"Η κρίση της λογίας ανάμεσα στο μητροπολίτη κ. Σωτήριο
και την Ελληνική Κοινότητα ευρύτερου Μόντρεαλ"


ΑΦΟΥ, λοιπόν, η κ. Φραγκούλη, αναφέρεται στα γρήγορα σε κάποιο ιστορικό των Κοινοτήτων Μόντρεαλ, Λαβάλ και Μητρόπολης, και αφού συμπεραίνει πως τα μέλη τής Διοίκησης της Κοινότητας προσπαθούν να φανατίσουν το λαό της, αναρωτιέται: "Φταίει όμως ο κ. Σωτήριος για τη συγκρουσιακή τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα;"
(σ. π. Έλα, ντε;)
Αλλά, πριν προλάβουμε κι' εμείς με τη σειρά μας να αναρωτηθούμε, η κ. Φραγκούλη απαντάει:

  • "Ο μητροπολίτης έχει δίκιο στο θέμα της διεκδίκησης της λογίας από τις εκκλησίες της Κοινότητας, γιατί η μητρόπολη με τη σειρά της οφείλει να στέλνει ετησίως τη δική της λογία στο Σεπτό Πατριαρχείο της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη."

(σ. π. Έτσι, τόσο απλά έχουν τα πράγματα κ. Φραγκούλη και κάποιοι το έκαναν ...βουνό; Τόσοι άνθρωποι στο Μόντρεαλ και το Τορόντο, να μη μπορούν να καταλάβουν το αυτονόητο; Ότι δηλαδή ο κ. μητροπολίτης έχει δίκιο για την "λογία" - έτσι λέτε τώρα το χαράτσι εσείς οι εγγράμματοι; - ή την ...παρα-λογία;)

Και συνεχίζει η κ. Φραγκούλη:


  • "Η Ελληνική Κοινότητα μονίμως καθυστερεί και κωλυσιεργεί με την απόδοση της λογίας στη Μητρόπολη, προκαλώντας συνεχώς προστριβές. Η «φορλόγηση» των μυστηρίων από τη Μητρόπολη είναι ένας τρόπος διευθέτησης της διαφοράς, που φαίνεται ότι έχει γίνει αδιέξοδο."

(σ. π. Το ότι η Κοινότητα καθυστερεί, μπορεί να σας το είπε ο μητροπολίτης, αλλά το ότι "κωλυσιεργεί" ποιος σας τόπε, κ. Φραγκούλη; Διαπιστώσατε κάποιο γεμάτο ταμείο της Κοινότητας και ο πρόεδρος ή ο ταμίας αρνούνται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; Εκτός τούτων, ποιος άνθρωπος ή ποια επιχείρηση δεν καθυστερεί τις πληρωμές ακόμα και του ενοικίου ή της υποθήκης; Και αφού το πρόβλημα είναι απλά η καθυστέρηση, γιατί ο μητροπολίτης να μην κρατήσει ένα ποσό, ας πούμε ένα εκατομμύριο, από τα 90 τα οποία έχει επενδύσει σε ακίνητα, ούτως ώστε να δώσει μια ανάσα στις κοινότητες και να τον πληρώσουν χωρίς άγχος, με πρώτη ευκαιρία;
ΓΝΩΡΙΖΩ κ. Φραγκούλη πως δεν είστε η αρμόδια να απαντήσετε, και δεν θα απαντήσετε, σε τέτοιες ερωτήσεις, όπως δεν είστε αρμόδια να μας πείτε πως μητροπολίτης έχει δίκιο"... Σωστά; Kαι κάτι άλλο: Δεν μιλάμε για "φορολόγηση" των μυστηρίων, αλλά για ...κατάσχεση, όπως αντιλαμβάνεσθαι. Σύμφωνοι;)

Λίγο παρακάτω, λέτε:

  • "Τώρα η κοινοτική διοίκηση παραπονείται πως το κόστος των μυστηρίων είναι πολύ υψηλό, με αποτέλεσμα οι ομογενείς να προτιμούν για τους γάμους, τις βαφτίσεις και τις κηδείες τις ενοριακές εκκλησίες , που ανήκουν εκκλησιαστικά και διοικητικά απευθείας στη Μητρόπολη."

(Αν δεχτούμε ως σωστές τις ενέργειες του μητροπολίτη, γιατί να είναι 600 η ..."λογία" για κάθε μυστήριο και όχι όση των άλλων εκκλησιών; Έχει δόλο το πράμα ή είναι απλά ...μυστήριο;)

Για τα λοιπά, ...αργότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: