25 Αυγ 2015

Αδιόρθωτοι και υστερόβουλοι


Στη βάση τους τα πράγματα είναι απλά. Δεδομένη είναι η πολιτική που θα ισχύσει από την επομένη των εκλογών. Και είναι φυσικά οι προβλεπόμενες από το τρίτο μνημόνιο δεσμεύσεις, τις οποίες υπερψήφισαν πρόσφατα τα πέντε μνημονιακά κόμματα. Αρα, εκείνο που πρωτίστως οφείλει να μας απασχολεί ως πολίτες είναι ποιο ή ποια από τα κόμματα αυτά θα αναλάβουν να διαχειριστούν μετεκλογικά τις τύχες της χώρας, έτσι ώστε βάσιμα να προσβλέπουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Προσωπικά θεωρούσα μέχρι και προ τριημέρου ακόμη ότι κι αυτό το θέμα ήταν βασικά λυμένο. Από τη στιγμή που και τα
πέντε μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ) είχαν συμπαραταχθεί στην υπερψήφιση του Μνημονίου, πίστευα ότι ήταν δεδομένο πως το όποιο αποτέλεσμα θα επέτρεπε τον σχηματισμό ισχυρής και βιώσιμης κυβέρνησης. Αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι.
Το επισήμανα και χθες και είναι το θέμα στο οποίο θα επιμείνω σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Δικαίωμα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι να θέλουν και να επιδιώκουν την αυτοδυναμία, αλλά δεν είναι δικαίωμά τους να υπονομεύουν την προοπτική της ισχυρής και βιώσιμης κυβέρνησης όπως ήδη κάνουν. Δικαίωμά τους είναι να επιλέξουν με ποιον θα συνεργαστούν κυβερνητικά, αλλά είναι και υποχρέωσή τους να κόψουν τον λαιμό τους και να διασφαλίσουν την κυβερνητική σταθερότητα, είτε τους αρέσει είτε όχι.
Αρκετά έως εδώ, λοιπόν, με τα μικροπολιτικά τερτίπια και τις ιδιοτελείς γελοιότητες του Τσίπρα, του Παππά, του Σκουρλέτη, του Βούτση και των άλλων της παρέας που υποδύονται τους υπεύθυνους και σοβαρούς πολιτικούς, ενώ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα και μόνο η καρέκλα και για χάρη της ξεπουλάνε τα πάντα και τους πάντες.
Αν σήμερα η χώρα εξακολουθεί να παλεύει και ο Τσίπρας και η παρέα του μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο είναι επειδή η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν πλάτη και αποφεύχθηκε η χρεοκοπία, στην οποία μας είχαν φτάσει οι συριζαϊκοί τυχοδιωκτισμοί. Κάτι που φυσικά δεν θα είχε κάνει ποτέ ο Τσίπρας αν άλλαζαν οι ρόλοι. Γι' αυτό και αναγκαία απαίτηση κάθε ψηφοφόρου που θέλει την Ελλάδα όρθια και στην Ευρώπη, οφείλει να είναι η με κάθε τρόπο διασφάλιση κυβερνητικής σταθερότητας.
Ερ. Μπαρτζινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: