13 Αυγ 2015

Η Δημοκρατία αιχμάλωτη του Κουρή και της Ζωής με ευθύνη και υπογραφή Τσίπρα


Πρωτοσέλδο του νεο-αυριανισμού που εκπροσωπεί η Kontra News του Κουρή, το οποίο κατά έναν σεξιστιικό-χρυσαυγίτικο τρόπο επιτίθεται στην πρόεδρο Ζωή, στο πλαίσιο ανακατανομής της εξουσίας όσων ποντάρουν στην προοπτική διακυβέρνησης Τσίπρα, ώστε να εξασφαλίσουν κάτι για το προσωπικό τους συμφέρον. Αυτό το εμετικό, πεζοδρομιακού χαρακτήρα πρωτοσέλιδο αναδεικνύει αντιπροσωπευτικά τα εγκληματικά λάθη Τσίπρα κατά δύο αδιαμφισβήτητους λόγους:

Πρώτον, φανερώνει το επίπεδο και το ήθος αυτών που στηρίζουν τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας διατείνεται ότι θα αναμετρηθεί με τα συμφέροντα και με την διαπλοκή, και από την άλλη έχει τον Κουρή, αντιπροσωπευτική εικόνα αυτού που ο ίδιος ο Τσίπρας χαρακτήρισε "λαμόγιο", να εξαπολύει από την φυλλάδα του οχετό ύβρεων και απειλών, ακολουθώντας βέβαια πιστά το αντιμνημονιακό ρεύμα εθνολαϊκισμού που έφερε τον Τσίπρα στην εξουσία. Όποιος απειλεί την "επένδυσή" του, ο Κουρής αναλαμβάνει να τον σπιλώσει πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά, πουλώντας τσάμπα εκδούλευση στους κυβερνώντες.

Δεύτερον, βγάζει στη φόρα τα πολλά "άπλυτα" που έχει ο Τσίπρας και το κόμμα του, όπου κάτω από την πίεση ψήφισης του μνημονίου "λερώνουν" την δημόσια σφαίρα και διάλογο. Για ακόμα μια φορά, η Πρόεδρος Ζωή μετέτρεψε το Κανάλι της Βουλής "Trash TV", καταχρώμενη για ακόμα μια φορά το αξίωμά της για να επιτεθεί προσωπικά στον Τσίπρα, επειδή εκείνος πριν από λίγες ώρες είχε μιλήσει για "τρικλοποδιές". Είναι δύσκολο να απαντηθεί το ερώτημα γιατί επελέγη να μεταδοθεί δημόσια η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, όπως είναι δύσκολο να απαντηθεί γιατί η Βουλή να μην έχει ακόμα μια ημέρα επεξεργασίας ενός προγράμματος και μιας δανειακής σύμβασης, που θα δεσμεύσουν για τα επόμενα 3 χρόνια την χώρα.

Ας θυμηθούμε όμως, ποιος πρότεινε την Ζωή για Πρόεδρο της Βουλής; Ποιος την άφησε ανεξέλεγκτη και τώρα που τα πράγματα έχουν σοβαρέψει θέλει να την ξεφορτωθεί; Μα φυσικά ο Τσίπρας, όπου ας μην ξεχνάμε η Ζωή εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ που ο λαός έδωσε τη ψήφο του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και στο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Τώρα ο Τσίπρας χρησιμοποιεί τους Ζωή και Λαφαζάνη ως "σκιάχτρα" για να φανεί εκείνος καλός και λογικός, όταν αποκλειστικά υπεύθυνος και χορηγός εξουσίας και επιρροής ήταν ο ίδιος αποκλειστικά, συμπορευόμενος μαζί τους μόλις πριν από ένα μήνα!

Τόσο στις εκλογές, όσο και στο δημοψήφισμα, ο Τσίπρας στηρίχθηκε στον Κουρή και τη Ζωή, για να πετύχει τον στόχο του, την κατάληψη και παραμονή στην πρωθυπουργία. Και τώρα επιδιώκει να παραμείνει στον θώκο, βγάζοντας σττη σέντρα τους "γραφικούς" και τους "ημίτρελους", για να φανεί εκείνος ο υπεύθυνος ηγέτης, όταν θα μπορούσε μια πρόταση μομφής, είτε διαγραφές και παράδοση της έδρας να λύσει μια και καλή το ζήτημα, χωρίς να βάζει ο "ηγέτης" τον λαό στον ρόλο του επιδιαιτητή.

Καταληκτικά, οι θεσμοί και η θεσμική συμπεριφορά έχουν καταρρακωθεί στο έπακρο από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το τελευταίο 7μηνο, απότοκος βέβαια της αντιμνημονιακής υστερίας των τελευταίων πέντε χρόνων. Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο απόψε το βράδυ, απαιτείται ομαλοποίηση της κατάστασης τόσο στην οικονομία, όσο και στην πολιτική ατμόσφαιρα. Αυτή η ομαλοποίηση είναι άμεση προτεραιότητα να επέλθει, είτε με εφαρμογή του μνημονίου, είτε με προσφυγή στις κάλπες.
-http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: