16 Αυγ 2015

Μοιρολογούν για τοκογλύφους δανειστές...


Επειδή κάποιοι επαναστατημένοι ελληναράδες- παλληκαράδες, συνεχίζουν από κεκτημένη ταχύτητα να μοιρολογούν δήθεν για τοκογλύφους δανειστές και τοκογλυφικά επιτόκια, αρκεί ένα παράδειγμα για να τους βάλει στη θέση τους μια και καλή.

Το μνημόνιο που υπέγραψε ο μέγας αντιμνημονιακός υπερπατριώτης των προηγούμενων χρόνων και επίδοξος καταστροφέας κάθε μνημονίου, Αλέξης Τσίπρας έχει τα εξής χαρακτηριστικά.

Είναι χρηματοδοτούμενο με πάνω από 85 δις ευρώ, διάρκειας 35.5 ετών με επιτόκιο 1%. Ναι καλά διαβαστε 1%. Αν βρεθεί άνθρωπος στον πλανήτη, να βρει για μια χρεοκοπημένη χώρα, αναξιόπιστη, αντιπαραγωγική και καταχρεωμένη, μικρότερο επιτόκιο από οποιαδήποτε άλλη πηγή, ας βγει να μας το πει δημόσια, να το μάθουμε κι εμείς και να τον φιλήσουμε σταυρωτά.

Δεν υπάρχει όμως τέτοιο θέμα. Ακόμα και οι χώρες που μας δανείζουν, οι περισσότερες δανείζονται με πολύ υψηλότερο επιτόκια από τις αγορές, για να μας δώσουν την ευκαιρία να ανακάμψουμε προωθώντας βεβαίως τις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Μην λέμε λοιπόν ανοησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: