20 Νοε 2014

Ο ένοικος


Πιτσιρίκο, αναρωτιούνται ποιος είναι ο ένοικος του τάφου. Έτσι διαβάζω παντού: Ο ένοικος του τάφου. Και μου ρχεται φλασιά. Μάγκα μου, να δεις που δεν πρόκειται για αρχαιολογική ανασκαφή. Έξωση του κάνουνε του ανθρώπου και δεν πήραμε χαμπάρι.

Ο τύπος που είναι εκεί μέσα χωμένος, την έβγαζε φίνα για χιλιάδες χρόνια, χωρίς να πληρώνει μία, παίζοντάς το ψόφιος κοριός.

Ούτε εφορίες, ούτε χαράτσια, ούτε τηλέφωνα ούτε ΔΕΗ ούτε τίποτα. Του ‘ρχόντουσαν οι διαταγές πληρωμής η μία πίσω από την άλλη, σκότωνε όσο-όσο ό,τι είχε και δεν είχε σ’ αυτούς τους τρωγλοδύτες που τον επισκέπτονταν για να του κάνουν τις τραβηχτικές, και τώρα που του μείνανε τα ντουβάρια, τι;;;

Ήρθε η ιδιοκτησία, είδε κοινόχρηστα απλήρωτα, ΕΝΦΙΑ άγνωστη λέξη, το σπίτι αχούρι (ολόκληρη
βιλάρα 1000 τετραγωνικά και βάλε μέσα στη μπίχλα) και ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ.

Σου λέει ο ιδιοκτήτης «έχω τέτοιο φιλέτο ακίνητο κι έχω μέσα το βρομιάρη να μου το μαγαρίζει; Τέλειωσες. Τον πούλο».

Στείλανε αυτήν τη χοντρουλή την Περιστέρη με το ένταλμα εξώσεως και τους μπάτσους για να τον διώξουν τον ανθρωπάκο.

Έπρεπε να το “χαμε καταλάβει ρε, να σώζαμε το σπίτι του ανθρώπου.

Άμα την έκοβες προσεκτικά την Περιστέρη όμως, το “πιανες τι παίζει. Η φυλή των Μασαμπούκα δεν έβγαλε ποτέ αρχαιολόγους.

Αυτή η καημενούλα το μόνο που την είχα για να βρει, θα ήταν το χαμένο σάντουιτς του Μέγα Αλέξανδρου που του “πεσε καθώς καβάλαγε το Βουκεφάλα, για να πάει στου Ηφαιστίωνα να παίξουνε Stratego.

Για άλλη μια φορά, Πιτσιρίκο μου, μας κοιμίσανε. Όπως κάνουνε πάντα γιατί είμαστε καλοί άνθρωποι κατά βάθος και ευκολόπιστοι.

Μας κοιμίζουνε και βλέπουμε όνειρα που δεν θα τα ζήσουμε ποτέ.

Και ξυπνάμε μες στην καλή χαρά γιατί γεννήθηκε μέσα μας η ελπίδα.

Κακό πράγμα η ελπίδα Πιτσιρίκο. Σε κατατρώει.

Ζαφείρης το ευγενές παιδί

(Αγαπητέ Ζαφείρη, όταν γενιές Ελλήνων έχουν φάει στα μούτρα από την κούνια την παραμύθα πως οι Έλληνες είναι ανώτεροι από όλους τους άλλους, είναι απόλυτα λογικό η χώρα μας να έχει πέσει σήμερα μέσα σε έναν αρχαίο τάφο και να ψάχνει για κόκαλα. Επίσης, είναι πάρα πολύ αστείο. Αφού δεν σου αρέσει η Περιστέρη, στην ταινία να ζητήσουμε να την υποδυθεί η Μαριόν Κοτιγιάρ ή η Μόνικα Μπελούτσι. Δεν μας κοιμίσανε. Δεν χρειάζεται να μας κοιμίσουν. Κοιμόμαστε όρθιοι από μόνοι μας. Και δεν ξυπνάμε με τίποτα. Να είσαι καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: