13 Απρ 2011

Φιλοφτωχήνων …καθήκοντα.!


ΜΕ θέμα τις φιλοφτωχήνες και το καθήκον τους, ότι δηλαδή, πρέπει να ανοίξουν τα ταμία τους για να βοηθήσουν την Κοινότητα, γράφει στο «Τηλεσκόπιο» ο κ. Κρανιάς, και τα εξής:

«Επειδή αγαπητοί μας αναγνώστες όλα αυτά που γράφουμε και προτείνουμε, δεν είμαστε σίγουροι εάν θα γίνουν αποδεκτά, ετοιμάζουμε μια έκπληξη που πιστεύουμε ότι θα κάνει πάταγο και θα ταρακουνήσει τα νερά της παροικίας εάν μερικοί παρατραβήξουν το σκοινί και θέλουν να στραγγαλίσουν την Ε. Κ. Δεν θέλουμε να σας πούμε περισσότερα για να μην το πάρει ο Σεβασμιότατος σαν απειλή. Πάντως η ιδέα υπάρχει, εμείς υπάρχουμε, η παροικία υπάρχει, τι άλλο θέλουμε; Θα περιμένουμε τις εξελίξεις και θα δράσουμε αναλόγως. Εσταί έτοιμοι.»...!

(σ. π. Πρώτα απ’ όλα, είναι κακό να παραβιάζουμε …ανοιχτές πόρτες.! Δηλαδή μια ειλημμένη απόφαση, να την παρουσιάζουμε ως πρότασή μας, και μόλις υλοποιηθεί (η απόφαση) να λέμε ότι εισακουστήκαμε και διάφορα τέτοια …παρδαλά. Κατά δεύτερον, αν γίνουν αποδεκτά, δεν θα μας …εκπλήξετε και ούτε θα δούμε τον «πάταγο» να ταρακουνάει τα νερά; Δηλαδή η αποπληρωμή της …λογίας με τα χρήματα των φιλοπτωχήνων, θα σας ικανοποιήσει …απόλυτα; Και αν οι …μερικοί Σεβασμιότατοι δεν παρατραβήξουν το σχοινί, η Κοινότητα θα …παραμείνει α-στραγγάλιστη; Κι΄αν ακόμα δεν μας πείτε περισσότερα, λέτε να μην …έπιασε το …υπονοούμενο ο μητροπολίτης;
ΤΟ ότι υπάρχει η ιδέα σας, το ότι υπάρχετε εσείς και το ότι υπάρχει η παροικία, είναι πιστεύουμε αρκετά… Δεν έχουμε χρείαν άλλης τινός ύπαρξης… Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε με …αγωνία την ανάλογη δράση σας…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: