6 Απρ 2011

Ο πρέσβης αρθρογραφεί.

Ο πρέσβης μας κ. Αγγελόπουλος με τον
φιλέλληνα βουλευτή του Οντάριο κ. Μάϊκ Πρού.
Το τρέχον τεύχος του τριμηνιαίου περιοδικού Diplomat & International Canada (Απρίλιος-Ιούνιος) δημοσιεύει άρθρο του πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά κ. Ελευθέριου Αγγελόπουλου. Το άρθρο που αναφέρεται στις εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Καναδά, συνοδεύεται από φωτογραφία του Έλληνα πρέσβη και τιτλοφορείται "Η Ελλάδα αποτελεί εφαλτήριο για τον Καναδά στην Ευρώπη".
Ο κ. Αγγελόπουλος επισημαίνει ότι μία από τις προτεραιότητες του ως πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά θα είναι η ενίσχυση των οικονομικών δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Αναφέρεται αναλυτικά στις εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι πολλά από τα ελληνικά προϊόντα που εισάγονται στον Καναδά χάρις στη μεγάλη και δραστήρια ελληνοκαναδική κοινότητα αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινής διατροφής πολλών Καναδών πολιτών (ελιές Καλαμάτας, φέτα, θυμαρίσιο μέλι κ.λ.π.).
Αναφέρεται επίσης στις οικονομικές ελληνοκαναδικές συνεργασίες στον επιχειρηματικό τομέα και στο νέο επενδυτικό πλαίσιο ταχείας διεκπεραίωσης (fast-track procedure), που αρχίζει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα έχοντας ως στόχο την επιτάχυνση του χρόνου και τη διευκόλυνση των ξένων επενδυτών στη χώρα μας. Ο κ. πρέσβης τονίζει ότι η Ελλάδα μπορεί επιπλέον να χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για τις καναδικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, λόγω της μεγάλης οικονομικής πρόσβασης της Ελλάδας στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη, για την οποία αποτελεί τον πρώτο επενδυτή τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρεται επίσης στην εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου 2011 του νόμου για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης μεταξύ Ελλάδας και Καναδά για τους ιδιώτες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κάθε μία από τις δύο χώρες, επισημαίνοντας την επιλογή της Ελλάδας ως προορισμού διακοπών από 140.000 Καναδούς ετησίως και για την επίσκεψη του υπουργού Διεθνούς Εμπορίου του Καναδά στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την οποία εξέφρασε την υποστήριξη και αλληλεγγύη του Καναδά στην κρίση που διέρχεται η Ελλάδα.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Έλληνας πρέσβης στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διμερών εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Καναδά έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί άμεσα τον Πέριν Μπέιτι, πρόεδρο του Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: